تحلیل بنیادی ختوقا-شرکت قطعات اتومبیل ایران

تحلیل ختوقا بهعنوان یکی از نهادهای مالی پذیرفته شده در سازمان بورس در این مقاله انجام شده است. شرکت قطعات اتومبیل ایران در سال 1371 با نماد ختوقا در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. این شرکت بر اساس طبقهبندی سازمان بورس در گروه صنعت خودرو و ساخت قطعات فعالیت میکند و جزو شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی ایران خودرو است. در ادامه به تحلیل بنیادی ختوقا از طریق محاسبه مازاد ارزش پورتفوی بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست با نحوه محاسبه ارزش ذاتی هر سهم و عوامل مؤثر بر آن، بیشتر آشنا شوید.
موضوع فعالیت شرکت
شرکت قطعات اتومبیل ایران به صورت عمده در زمینه تولید، نصب، خرید، فروش و توزیع هر گونه قطعات خودرو فعالیت میکند. این شرکت در بین شرکتهای فعال در این صنعت، از نظر میزان فروش دارای رتبه بالایی است و در صدر شرکتهای بورسی قطعهساز قرار دارد.
سهامداران ختوقا
عمدهترین سهامدار ختوقا، شرکت سمند است که مالکیت حدود 46 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. فعالیت اصلی این شرکت در زمینه بازارگردانی سهام شرکتهای تابعه گروه صنعتی ایران خودرو و سایر شرکتهای مرتبط است. 30 درصد از سهام این شرکت متعلق به شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو است.
سایر سهامداران بالای ۱ درصد شرکت تولیدی قطعات اتومبیل ایران و میزان درصد سهام هریک از آنها در جدول زیر قابل مشاهده میباشد.

عمده سهامداران ختوقا زیرمجموعه ایران خودرو هستند و این شرکت با در اختیار داشتن نزدیک به 46 درصد بهصورت تلفیقی سهامدار عمده ختوقا بهشمار میآید.

در محصول سهامداران انیگما تمامی بازیگران بازار و ورود و خروج هر یک بر نمادهای مختلف قابل مشاهده است.
تحلیل بنیادی ختوقا
برای تحلیل بنیادی و محاسبه ارزش ذاتی شرکتهای سرمایهگذاری، خالص ارزش داراییها (ان ای وی) برآورد میشود. خالص ارزش داراییهای این شرکتها از طریق بررسی مازاد ارزش پورتفوی بورسی و غیربورسی محاسبه میشود. ارزشگذاری روز داراییهای غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه NAV محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران مازاد ارزش غیربورسی را صفر در نظر میگیرند. در ادامه، برای تحلیل ختوقا با ارزشگذاری پورتفوی غیربورسی و محاسبه مازاد ارزش آن، ارزش واقعی شرکت قطعات اتومبیل ایران برآورد شده است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی در تحلیل ختوقا
در جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی شرکت قطعات اتومبیل ایران به همراه تعداد سهام و ارزش بازار آنها قابل مشاهده است. در پورتفوی بورسی این نماد، شرکتهایی مانند الکتریک خودرو شرق و سیمان اصفهان وجود دارند. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی ختوقا در تاریخ 1 بهمن 1401، 237 میلیارد تومان محاسبه شده است.

ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی نماد ختوقا
طبق پورتفوی غیربورسی ختوقا، شرکتهای اگزوز خودرو خراسان، کابل خودرو سبزوار و… متعلق به این نماد است. در ادامه ارزشگذاری بخشی از پرتفوی غیربورسی این نماد توسط تیم تحلیلی انیگما قابل مشاهده است.

بهطور کلی مازاد ارزش غیربورسی این شرکت حدود سه هزار و 398 میلیارد تومان محاسبه شده است. در ادامه به نکات تحلیل ختوقا در ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی آن اشاره شده است:
- طبق محاسبات، سود خالص شرکت تولیدی قطعات محوری خراسان در سال 1402، 20 میلیارد تومان برآورد شده است.
- فروش شرکت کابل خودرو سبزوار در سال 1402 حدود 700 میلیارد تومان پیشبینی شده که سود خالص این شرکت در این سال 10 میلیارد تومان محاسبه شده است.
سایر نکات ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل ختوقا در سایت انیگما قرار گرفته است.
سود هر سهم (EPS) ختوقا
طبق جدول زیر نسبت P/E ttm ختوقا در دوره 12 ماهه منتهی به 1400/12/29 برابر با 8.2 بوده است. همانطور که مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام ختوقا در دوره 9 ماهه منتهی به 1401/09/30، 12.5 بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 10.6 واحد کاهش داشته است. در جدول زیر، نسبت P/B ختوقا و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص ختوقا در دورههای مالی گذشته نمایش داده شده است.
بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، سود هر سهم ختوقا در دوره ۱۲ ماهه منتهی به 29 اسفند ماه 1400، 309 ریال بوده است.

در بخش کدال پلاس سایت انیگما تمامی گزارشات، صورتهای مالی و نسبتهای مالی شرکتهای تولیدی و سرمایهگذاری قابل مشاهده است.
سود مجمع (DPS) ختوقا
همانطور که در بخش پیش گفته شد EPS ختوقا در سال مالی 1400، 309 ریال بوده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه ختوقا، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 29 اسفند ماه 1400، 31 ریال بوده است.
در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود ختوقا ارائه شده است. همانطور که مشاهده میشود، سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، در تاریخ 31 شهریور 1401 سود سهام خود را دریافت کردهاند.
DPS ختوقا (سود نقدی ختوقا) برای سهامداران حقیقی و حقوقی که دارای کد سجام هستند، از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به حساب اعلامی آنها در سامانه سجام واریز میشود.
شرح | تاریخ پرداخت سود سهام | نحوه پرداخت |
---|---|---|
سود سهامداران حقیقی | 1401/06/31 | واریز به حساب اعلامی در سامانه سجام |
سود سهامداران حقوقی | از تاریخ 1401/11/11 لغایت 1401/11/21 | واریز به حساب اعلامی در سامانه سجام |
محاسبه و تحلیل NAV ختوقا
برای تحلیل ختوقا و محاسبه ان ای وی این نماد، حقوق صاحبان سهام 921 میلیارد تومان برآورد شده است. لازم به ذکر است که حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل شده است. NAV هر سهم برای ختوقا، از طریق تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت محاسبه و 7,349 ریال پیشبینی شده است. نسبت قیمت سهم در سایت TSE به ناو شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫11٫01 حدود 65.3 درصد محاسبه شده است.

در مقاله آموزش تحلیل بنیادی مراحل انجام تحلیل بنیادی بهصورت گام به گام آموزش داده شده است.
سود سهامدارایی که سجام نداشته باشن چه جوری واریز میشه ؟
واریز سود ختوقا تنها از طریق سامانه سجام انجام میشود؛ بنابراین سهامداران به منظور دریافت سود سهام خود باید در سامانه سجام ثبتنام کنند.
سهامداران حقیقی زیردرصد این سهم رو میشه در وب سایت انیگما دید ؟
در بخش سهامداران انیگما تمامی سهامداران بالای 1 درصد و حقوقیهای زیر 1 درصد که در کدال گزارش میدهند، وجود دارند.
امکانش هست به تحلیل سالانه این سهم دسترسی داشته باشم
شما میتوانید تحلیل سالانه ختوقا را از طریق لینک تحلیل بنیادی تهیه کنید.