تحلیل بنیادی فسبزوار «شرکت پارس فولاد سبزوار»

شرکت پارس فولاد سبزوار بهمنظور مدیریت و توسعه کارخانههای آهن اسفنجی، فولادسازی و ماشین ریختهگری با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در فاز اول در خرداد ماه ۱۳۹۴ تاسیس و در اردیبهشت ۱۳۹۷ راهاندازی شد. هدف از سرمایهگذاری در این مجموعه، هدایت بخشی از نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید، تکمیل و ایجاد توازن در زنجیره فولاد بوده است. در ادامه به تحلیل بنیادی فسبزوار و محاسبه EPS تحلیلی این شرکت پرداخته شده است.
جایگاه صنعت فولاد در جهان و ایران
صنعت فولاد با ۱۰۰ میلیارد دلار گردش سالیانه بهعنوان دومین صنعت بزرگ جهان بعد از صنعت نفت و گاز شناخته میشود. فولاد در تمام صنایع مهم جهان مانند انرژی، زیربنایی، ساختوساز، ماشینسازی و حملونقل مورد استفاده قرار میگیرد. در میان تمام این صنایع، صنعت ساختوساز با سهمی معادل ۵۰ درصد از مصرف جهانی فولاد بهعنوان بزرگترین مصرفکننده فولاد شناخته میشود. پیشبینی شده است تا سال ۲۰۵۰ مصرف فولاد 1٫5 برابر بیشتر از سطح فعلی و این رشد تقاضا عمدتا ناشی از افزایش جمعیت خواهد بود.
ایران هماکنون دهمین فولادساز جهان بهشمار میرود. در ایران با توجه به زمانبندی بهرهبرداری طرحها پیشبینی میشود قبل از افق ۱۴۰۴ ظرفیتسازی ۵۵ میلیون تن فولاد انجام شود. در صورتی که پیشبینی تولید فولاد معادل ۴۴ میلیون تن باشد که نشانگر 80 درصد نرخ بهکارگیری ظرفیت خواهد بود. همچنین پیشبینی میشود ۲۴ میلیون تن از تولید فولاد در داخل کشور مصرف و 20 میلیون تن صادر شود.
جایگاه فسبزوار در صنعت
شرکت پارس فولاد سبزوار در منطقه جوین در شمال سبزوار واقع شده است. این منطقه دارای ظرفیت ویژه نیروی انسانی و موقعیت مناسب اقتصادی است. نزدیک بودن شرکت به منطقه ویژه اقتصادی سنگان که تامینکننده اصلی مواد اولیه آهن اسفنجی است و همچنین مجاورت به شبکه ریلی راهآهن سراسری برای حمل و نقل محصولات فولادی جهت تامین مصارف داخلی و صادرات از مهمترین مزیتهای اقتصادی این شرکت است. در همین راستا شرکت پارس فولاد سبزوار با تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در حال بهرهبرداری بوده و پروژه ساخت محصولات فولادی بلوم و بیلت به ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزار تن را در فاز بعدی در برنامه دارد. همچنین، سایر پروژهها شامل خط انتقال و پست ۴۰۰ کیلوولت، تصفیهخانه فاضلاب صنعتی، اتصال ریل راهآهن از ایستگاه راهآهن حکمآباد و… نیز به صورت موازی در دست اجرا است.
مهمترین سهامداران فسبزوار
در سال 1393، با واگذاری 85 درصد از سهام فسبزوار به شرکت اپال کانی پارس این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد که اکنون 68/44 درصد از این نماد را در اختیار دارد. در ادامه جدول سهامداران بالای یک درصد نماد فسبزوار نمایش داده شده است. طبق این جدول سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران دارای 15 درصد از سهام این شرکت میباشد.
زنجیره ارزش فسبزوار
فرآیند تولید آهناسفنجی در این شرکت به روش میدرکس انجام میشود. گندله طی فرایندی تبدیل به آهن اسفنجی شده و در شرایط استاندارد نگهداری و سپس مستقیما به شرکتهای تولیدی شمش فولاد فروخته میشود. آهن اسفنجی بهعنوان شارژ کورههای فولادسازی، جهت تولید انواع فولاد مورد استفاده قرار میگیرد.
واحد بریکتسازی فسبزوار
واحد بریکتسازی سرد شرکت پارس فولاد سبزوار، اولین واحد در بین ۸ طرح ملی فولاد است که در اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسید. ظرفیت اسمی کارخانه ۱۲ تن بریکت در ساعت است و با توجه به نرمه تولید شده در فرایند احیا مستقیم ظرفیت آن میتواند تا ۸۰ هزار تن در سال برسد. محصول تولیدی واحد بریکتسازی این شرکت از نظر آنالیز شیمیایی و خواص فیزیکی، متالورژیکی و مکانیکی در رنج استاندارد صنعت است و قابلیت صادرات و عرضه بازارهای دوردست، بدون افت متالیزاسیون و خردشدگی را دارد.
یکی از مهمترین مزایای به مدار آمدن واحد بریکتسازی این است که واحد احیا مستقیم (تولید آهن اسفنجی) را قادر میسازد با جداسازی نرمه آهناسفنجی تولیدی که ماده مطلوبی برای کورههای ذوب نیست، محصول اسفنجی با کیفیت درجه یک به مشتریان خود تحویل میدهد. از طرفی نرمه جدا شده بهعنوان خوراک بریکتسازی استفاده شده و محصول با کیفیت مناسب برای واحد ذوب تولید میشود. از مزایای بریکت سرد برای واحد ذوب میتوان به کاهش ضایعات غبارگیر، کاهش پاشش مذاب و کاهش سرباره اشاره کرد. این واحد آمادگی تامین مواد اولیه کارخانجات فولاد، مشارکت برای بازیافت ضایعات و نرمههای آهن اسفنجی جهت تولید بریکت بهصورت کارمزدی را دارد.
میزان، قیمت و مبلغ فروش محصولات
فروش داخلی براساس مصوبات قیمتی کمیته فروش در هر مقطع زمانی مبنی بر تعیین دامنه قیمت فروش براساس شرایط بازار (عرضه و تقاضا) انجام گرفته است. در این خصوص فروش داخلی به جز مواردی که در بورس کالا عرضه شده، سایر قیمتها بر اساس مصوبه کمیته فروش، تعیین شده است.
فروش های صادراتی براساس پیشنهاد مدیرعامل و مشروط به تصویب هیئتمدیره مبنی بر فروش صادراتی و برگزاری مزایده و رعایت تشریفات لازم و اخذ تاییدیه و تصویب هیئتمدیره انجام شده است. در ادامه جدول فروش این شرکت در 4 دوره مالی گذشته و پیشبینی آن برای سال مالی 1401 نمایش داده شده است.
میزان، قیمت و مبلغ فروش مواد اولیه مصرفی
گندله بهعنوان ماده اولیه از شرکت اپال پارسیان سنگان (یکی از واحدهای تجاری فرعی شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس) تامین میشود که در ادامه میزان، قیمت و مبلغ آن در 5 دوره مالی آمده است. تیم تحلیلی انیگما مبلغ مواد اولیه این محصول در سال 1401 را 4 هزار 798 میلیارد تومان پیشبینی کرده است.
سربار فسبزوار
آیتمهای سربار فسبزوار مانند حقوق و مزایا، استهلاک، سوخت و… نمایش داده شده است. این شرکت در سال مالی ۱۴۰۰ نزدیک به 300 میلیارد تومان هزینه سربار داشته است. پیشبینی میشود باتوجه به افزایش حقوق و دستمزد و نرخ سوخت، شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ بیش از 700 میلیارد تومان بابت سربار خود هزینه کند.
صورت سود و زیان فسبزوار
شرکت پارس فولاد سبزوار در سال مالی 1400 منتهی به 1400/09/30 نزدیک به 6 هزار و 400 میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته است که حدود 2 هزار و 500 میلیارد آن را به سود ناخالص تبدیل کرده است. پیشبینی میشود سود ناخالص این شرکت در سال مالی آینده نیز بیش از 2 هزار میلیارد تومان باشد. در ادامه جدول سود و زیان این نماد و پیشبینی آن در سال مالی 1401 آمده است.
باتوجه به فرضیات در نظر گرفته شده این شرکت تا پایان سال مالی خود به ازای هر سهم حدود 5,830 ریال سود خواهد ساخت.
محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به دوره 1401٫09٫30
برای تحلیل بنیادی فسبزوار قیمت بیلت 590 دلار بر تن، نرخ آهن اسفنجی به بیلت 65 درصد و نرخ گندله به بیلت 29 درصد درنظر گرفته شده است. با درنظر گرفتن نرخ سوخت در سال 1401 به میزان 20,000 ریال بر مترمکعب، EPS تحلیلی فسبزوار 5,830 ریال و نسبت P/E فوروارد آن با توجه به قیمت روز در سایت www.tsetmc.com میزان 5/8 محاسبه شده است.
در تحلیل فوق میانگین قیمت دلار در سال 1401 برابر با 25000 تومان و تورم در این سال 30 درصد در نظر گرفته شده است.