تحلیل بنیادی فروس «شرکت فروسیلیس ایران»

شرکت فروسیلیس ایران در سال 1360 به عنوان اولین تولیدکننده فروسیلیسیم در ایران تاسیس شد. این شرکت با بهکارگیری کوره قوس الکتریکی شرکت آلمانی Manesman Demag، با ظرفیت تولید ۲۵۰۰۰ تن در سال، به تولید فروسیلیسم با بالاترین کیفیت در سطح بازار جهانی اقدام کرد. در ادامه به تحلیل بنیادی فروس و محاسبه EPS تحلیلی این شرکت پرداخته شده است.
آشنايی با فروآلیاژها
بـراسـاس تـعـاریـف مـعـمول در عـلوم و کـتـب مـتالورژی، فـروآلـیـاژهـا مـوادی هسـتند که از آهـن و یـک یا چند عنصر دیگر تشکیل شدهاند و شـرایـط آسـان داخـل شـدن عـنصر یا عناصر مورد نظر به فولاد یا چدن را فراهم میکنند. نقش این عناصر میتـواند شامـل اکـسیژنزدایـی و یـا ایـجاد سـاخـتار مـورد نظر و دسـتیابی به خـواص فیزیکی و شیمیایی مطلوب برای کاربردهای معین انواع فولاد و چدن باشد. کاربرد عمده فروآلیاژها در صنایع تولید آهن و فولاد، ریختهگری و تولید شمش منیزیم است، از این رو فروآلیاژها در تولید فولاد و چدن نقش منحصر به فردی ایفا میکنند. لذا توسعه ظرفیت تولید فولاد و چدن در کشور با افزایش مصرف فروآلیاژها همراه است. بر این اساس تولید فروآلیاژها از نظر کمی و کیفی به تولید فولاد وابسته است و به هر میزان که تولید فولاد بیشتر باشد، نیاز به فروآلیاژها نیز بیشتر است.
جایگاه فروس در صنعت
کشـور چـین با تــولیـد سـالانـه 20 میلیون تن انواع فروآلیاژ بزرگترین کشور تولیدکننده فروآلیاژ دنـیـا محـسـوب میشود. تولید فروسیلیسیم این کشور در سنوات گذشته حدود 6 میلیون تن بوده که با این مقدار تولید حدود 67 درصد از سهم تولید این فروآلیاژ را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از کشور چین، کشورهای برزیل، روسـیـه و هـنـد در رتـبـههای بعـدی قرار دارند.
در کشور ما عمده تولید این نوع فروآلیاژ توسط 5 شرکت صنایع فروآلیاژ ایران، شرکت فروسیلیس ایران، شرکت فروسیلیس غرب پارس، شرکت آهن و سیلیس آذرخش و شرکت فروسلیسیم خمین صورت میگیرد. در حال حاضر تولید فروسیلیسیم در ایران بالغ بر 150 هزار تن بوده که حدود 15 درصد آن توسط شرکت فروسیلیس ایران، 30 درصد توسط شرکت صنایع فروآلیاژ ایران و مابقی توسط سایر شرکتها تولید میشود.
مهمترین سهامداران فروس
شرکت کارآفرینان صنعت ذوب فلزات با داشتن 35٫85 از سهامداران عمده فروس است. همچنین نزدیک به 11 درصد از سهام این شرکت در اختیار افراد حقیقی قرار دارد. در ادامه لیست سهامداران بالای یک درصد این نماد ارزش بازار هر یک در تاریخ 1400٫07٫28 قابل مشاهده است.
میزان، قیمت و مبلغ فروش محصولات
درآمد حاصل از فروش محصولات در سه ماهه منتهی به 31 خردادماه 1400 به مبلغ 200 هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 192 درصد افزایش یافته است. از دلایل اصلی این افزایش عمدتا بابت افزایش حجم و نرخ فروش محصولات است. همچنین فروشهای صادراتی این شرکت حدود 20 درصد از کل فروش را شامل میشود. در ادامه میزان، قیمت و مبلغ فروش هر یک از محصولات این شرکت و پیشبینی آن تا پایان سال 1400 قابل مشاهده است.
میزان، قیمت و مبلغ فروش مواد اولیه مصرفی
مواد اولیه مورد نیاز شرکت فروسیلیس ایران سنگ سیلیس، پوسته اکسیدی آهن، مواد کربنی (کك ، ذغال سنگ، خرده چوب، ذغال چوب، ذغال چار) و خمیر الکترود میباشد. جدول زیر مواد اولیه فروس و نسبت مصرف هر یک نمایش داده شده است. در این جدول پیشبینی شده است این شرکت تا پایان دوره مالی سال 1400، حدود 3 هزار 140 میلیارد تومان باشد.
سربار
هزینه سربار فروس در سال گذشته حدود 84 هزار میلیارد تومان بوده است. با توجه به اینکه این شرکت هزینه سربار خود در دوره سهماهه منتهی به 31 خرداد 1400 را 47 هزار میلیارد تومان گزارش کرده است، پیشبینی میشود تا پایان سال نزدیک به 189 میلیارد تومان بابت سربار هزینه کند. جزئیات اقلام سربار شرکت فروسیلیس ایران و مبالغ هرکدام، در جدول زیر نمایش داده شده است.
صورت سود و زیان فروس
بهای تمام شـده کالای فروش رفته در سه ماهه منتهی به 31 خردادماه 1400 حدود 110 هزار میلیارد تومان است که نسبت به دوره گذشته 159 درصد افزایش را نشان میدهد. علت این موضوع افزایش نرخ مواد اولیه که عمدتا، هزینههای انرژی به خصوص برق و نهادههای تولید و همچنین افزایش نرخ ارز جهت خریدهای خارجی است. همچنین هزینههای فروش، اداری و عمومی در سه ماهه منتهی به 31 خردادماه 1400 معادل 7 هزار و 600 میلیون تومان بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل 90 درصد افزایش داشته است. این افزایش ناشی از افزایش مبلغ هزینههای حمل فروش صادراتی، افزایش حقوق و دستمزد طبق قانون کار و هزینه استهلاک ناشی از تجدید ارزیابی داراییها و سایر هزینهها است. پیشبینی میشود این شرکت تا پایان سال 648 هزار میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.
تحلیل EPS و P/E تحلیلی فروس
مفروضات تحلیل:
نرخ سنگ سیلیس مصرفی معادل دلاری آخرین نرخ خرید شرکت در نظر گرفته شده است.
نرخ زغالسنگ مصرفی 20 درصد بیشتر از نرخ فروش زغالسنگ کک شو کپرور در نظر گرفته شده است.
در محصول فروسیلیسیم داخلی مطابق اطلاعیه منتشر شده در سامانه کدال قیمت این محصول 17% افزایش یافته است که این افزایش نرخ از ابتدای شهریور ماه معادل 13% نسبت به اخرین گزارش ماهانه (مرداد ماه) لحاظ شده است.
با در نظر گرفتن 30 درصد تورم در سال 1400 و میانگین دلار 25000 تومان، سود خالص فروس به ازای هر سهم (EPS تحلیلی) 1،620 ریال پیشبینی شده است. قیمت سهام این شرکت در تاریخ 1400/07/28 در سایت www.tsetmc.com (7،800 ریال) بر EPS تحلیلی شرکت یا همان P/E تحلیلی این نماد 4٫7 محاسبه شده است.
با توجه به نرخهای فعلی محصولات شرکت، در صورت ثبات در مفروضات فعلی برای امسال در حدود 160 تومان و برای سال آینده نیز در حدود 200 تومان میتواند سود خالص به ازای هرسهم خود محقق سازد. با این تفاسیر بهنظر میرسد در قيمتهای فعلی از جذابيت خوبی برخوردار باشد.