تحلیل بنیادی زکوثر-شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر

تحلیل زکوثر بهعنوان یکی از شرکتهای سرمایهگذاری فعال در حوزه کشاورزی در این مقاله انجام شده است. شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۶۲ تاسیس شد. این شرکت در سال 1398، با نماد «زکوثر» در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. در ادامه به تحلیل بنیادی زکوثر از طریق محاسبه ان ای وی (NAV) و بررسی داراییهای بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست، رویکردهای تحلیل بنیادی برای ارزشگذاری سهام را مطالعه کنید.
جایگاه زکوثر در صنعت
شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر یک هلدینگ سرمایهگذاری است که بهصورت عمده در زمینه زراعت و خدمات وابسته فعال است. موضوع فعالیت اصلی شرکت عبارت است از سرمایهگذاری در سهام و واحدهای سرمایهگذاری، صندوقها یا سایر اوراق بهادار فعال در حوزه کشاورزی، دامپروری، مرغداری، پرورش و صید آبزیان و خوراک دام و طیور است. علاوه بر موارد فوق بخشی از سرمایهگذاریهای شرکت در حوزه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر میباشد.

سهامداران زکوثر
سهامدار اصلی زکوثر، سازمان اقتصادی کوثر است که مالکیت 75.69 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. بانک دی با داشتن 3.45 درصد از سهام این نماد، دومین سهامدار درصدی زکوثر است. سایر سهامداران بالای ۱ درصد شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر و میزان درصد سهام هریک از آنها در جدول زیر قابل مشاهده است.

عمده سهامداران زکوثر زیرمجموعه بنیاد شهید هستند و این شرکت با در اختیار داشتن نزدیک به 82.73 درصد بهصورت تلفیقی سهامدار اصلی این شرکت بهشمار میآید.

تحلیل بنیادی زکوثر
برای تحلیل بنیادی با روش ارزشگذاری مبتنی بر داراییها، ارزش ذاتی یک سهم برآورد میشود. شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی بورسی (پورتفوی بورسی) و غیربورسی (پورتفوی غیربورسی) دارند. محاسبه ارزش روز دارایی غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه ان ای وی محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران آن را معادل بهای تمام شده در نظر میگیرند. در این مقاله با برآورد ارزش روز داراییهای غیربورسی شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر، مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی این شرکت نیز محاسبه شده است. در ادامه برای تحلیل بنیادی زکوثر جزئیات داراییهای بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی در تحلیل زکوثر
در جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر به همراه تعداد سهام و ارزش بازار آنها قابل مشاهده است. در پورتفوی بورسی این نماد، شرکتهایی مانند کشت و صنعت شریف آباد، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان و… قرار دارند. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی زکوثر در تاریخ 3 بهمن 1401، هزار و 864 میلیارد تومان محاسبه شده است.

ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی زکوثر
همانطور که اشاره شد، به منظور افزایش دقت در تحلیل زکوثر، پورتفوی غیربورسی این شرکت نیز ارزشگذاری شده است. در ادامه ارزشگذاری بخشی از پرتفوی غیربورسی این نماد توسط تیم تحلیلی انیگما قابل مشاهده است.

بهطور کلی مازاد ارزش غیربورسی این شرکت حدود 5 هزار و 700 میلیارد تومان محاسبه شده است.
سود هر سهم (EPS) زکوثر
طبق جدول زیر نسبت P/E ttm زکوثر در دوره 12 ماهه منتهی به 1400/12/29 برابر با 9.8 بوده است. همانطور که مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام این سهم نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود 10 واحد کاهش یافته است. در بخش کدال پلاس سایت انیگما، امکان مقایسه شرکتها و صنایع بر اساس نسبتهای مالی و پارامترهای مختلف از طریق فیلترنویسی وجود دارد.
بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، سود هر سهم زکوثر در دوره ۱۲ ماهه منتهی به 29 اسفندماه 1400، 1,325 ریال بوده است.

سود مجمع (DPS) زکوثر
همانطور که در بخش پیش گفته شد EPS زکوثر در سال مالی 1400، 1,325 ریال بوده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه زکوثر، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 29 اسفند 1400، 1,100 ریال بوده است. همچنین این شرکت در دوره 9 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه همین سال، 330 ریال سود خالص به ازای هر سهم تولید کرده است.
در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود زکوثر ارائه شده است. همانطور که مشاهده میشود، سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، در تاریخ 20 دی ماه 1401 سود سهام خود را دریافت کردهاند. DPS زکوثر (سود نقدی زکوثر) برای سهامداران حقیقی و حقوقی که دارای کد سجام هستند، از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به حساب اعلامی آنها در سامانه سجام واریز میشود.
سهامداران | تاریخ پرداخت |
---|---|
سهامداران حقیقی و صندوقها و سبدگردانها (سجامی) | 20 دی ماه 1401 |
سهامداران حقیقی و صندوقها و سبدگردانها (غیرسجامی) | 23 بهمن ماه 1401 |
حقوقی (سجامی) | 1 اسفند ماه 1401 |
حقوقی (غیرسجامی) | 13 اسفند ماه 1401 |
محاسبه و تحلیل NAV زکوثر
برای تحلیل زکوثر و محاسبه ان ای وی این نماد، حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل 751 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم برای زکوثر 30,242 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت زکوثر در سایت TSE به ناو شرکت، نسبت P/NAV در تاریخ 1401٫11٫03 حدود 53.9 درصد محاسبه شده است.

ممنون میشم تحلیل بوعلی رو هم ارائه بدید
از طریق لینک تحلیل بوعلی میتوانید تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی بوعلی توسط تحلیلگران انیگما را مطالعه کنید.