تحلیل بنیادی وتوکا «شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد»

شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد در سال ۱۳۶۷، بهمنظور پشتیبانی و ساخت مجتمع فولاد مبارکه تأسیس شد. پس از راهاندازی شرکت فولاد مبارکه، شرکت توکا فعالیتهای خود را در برنامههای توسعه، تامین و تدارک مواد اولیه و تجهیزات و انجام پروژههای تخصصی فولاد مبارکه، گسترش داد. این شرکت هماکنون بهعنوان بزرگترین و معتبرترین هلدینگ لجستیکی زنجیره فولاد بشمار میآید. در این مقاله به تحلیل بنیادی وتوکا از طریق تحلیل و بررسی عملکرد آن و محاسبه NAV آن پرداخته شده است.
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد یکی از هلدینگهایی است که فعالیتهای متنوعی در 4 گروه حمل و نقل، صنعتی و معدنی، خدماتی و پیمانکاری و مالی و بازرگانی دارد.
گروه حمل و نقل ریلی و جادهایی
در حال حاضر ناوگان ریلی توکاریل و زیرمجموعه آن ۲۶% از کل بار ریلی کشور را حمل میکنند که معادل ۳۰% بار معدنی کشور است. حمل و نقل توکا نیز با برخورداری از زیرساخت مناسب و تجهیزات ملکی، بر اساس رتبهبندی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در زمره ۱۰ شرکت برتر حمل و نقل جادهای کشور به شمار میآید.
گروه صنعتی و معدنی
گروه صنعتی توکا با هشت شرکت مانند شرکتهای صنایع نسوز توکا و فرآوردههای نسوز آذر بهعنوان بزرگترین تولیدکننده مواد نسوز ایران و تنها تولیدکننده محصولات دولومیتی در کشور است.
شرکتهای معدنی نیز شامل شرکت تهیه و توزیع مواد اولیه استقلال سپاهان با ۳ معدن و همچنین شرکت راهبران فولاد سپاهان در این گروه فعال هستند. این شرکتها طرحهای توسعهای از جمله ایجاد خط کنستانتره را در دستور کار خود دارند.
گروه پیمانکاری وخدماتی
گروه پیمانکاری توکا با پنج شرکت، در اجرای پروژههای صنعتی، ساختمانی، خدماتی و غیره فعالیت دارد. شرکتهای این مجموعه کلیه خدمات مشاوره، طراحی، تامین، تدارک و ساخت و مدیریت اجرای پروژه، تهیه و تولید سازههای بتنی صنعتی و ساختمانی، ایجاد و نگهداری فضای سبز و… را ارائه میدهند.
گروه مالی و بازرگانی
این گروه در زمینه بازرگانی داخلی و خارجی، تأمین قراضه موردنیاز مجتمع فولاد مبارکه و همچنین خرید و فروش محصولات فولادی فعال هستند. از جمله شرکت توکا تدارک و فولاد کالا با پیشرفتهترین تکنولوژی فرآوری قراضه، شرکت صنایع برش ورقهای فولادی، شرکت آینده بهتر و شرکت سرمایهگذاری توسعه توکا که عمدتا مباحث مربوط به راهبری سهام شرکتهای حاضر در بازار سرمایه، آمادهسازی شرکتها برای ورود به فرابورس و بورس، پرتفوگردانی، سبدگردانی و اداره امور سهامداران هلدینگ و زیرمجموعه را بر عهده دارند.
سهامداران وتوکا
در این جدول لیست مهمترین سهامداران بیش از یک درصد وتوکا قابل مشاهده است. عمده سهام این شرکت متعلق به شرکت فولاد مبارکه اصفهان است. از دیگر سهامداران درصدی وتوکا میتوان به شرکت سرمایهگذاری مهرگان تامین پارس و سرمایهگذاری صدر تامین اشاره کرد.
در محصول سهامداران بورس انیگما تمامی سهامداران بالای یک درصد و حقوقیهای زیر یک درصد شرکتها که در کدال گزارش داده شدهاند، بهصورت عادی و تلفیقی قابل مشاهده است.
در حالت تلفیقی هر شرکت با شرکت مادر خود نمایش داده میشود. در جدول زیر بخشی از سهامداران وتوکا بهصورت تلفیقی نمایش داده شده است.
تحلیل بنیادی وتوکا
از آنجا که وتوکا یک شرکت سرمایهگذاری است، برای تحلیل آن باید ارزش خالص داراییها (NAV) آن را محاسبه کرد. شرکتهای سرمایهگذاری دارای دو نوع دارایی هستند. سرمایهگذاری در شرکتهایی که در بورس پذیرفته شدهاند که به آن پرتفوی بورسی میگویند. دیگری هرگونه سرمایهگذاری که در بورس نباشد، مانند سرمایهگذاری در فلزات گرانقیمت، املاک و مستغلات، اوراق و… یا سرمایهگذاری در دیگر شرکتهایی که در بورس حضور ندارند. این نوع سرمایهگذاری پرتفوی غیربورسی شرکت را تشکیل میدهند.
در ادامه پرتفوی بورسی و غیربورسی وتوکا بررسی شده است.
پرتفوی بورسی وتوکا
مازاد ارزش پرتفوی بورسی وتوکا در تاریخ 1401/05/26 حدود 1,453 میلیارد تومان است. جدول زیر بخشی از پرتفوی بورسی این شرکت را نشان میدهد.
میتوانید با مراجعه به سایت انیگما، قیمت روز هر یک از شرکتهای پرتفوی بورسی را تغییر دهید و مازاد ارزش پرتفو بورسی و انایوی وتوکا را با توجه به قیمتهای مدنظر خود مشاهده کنید.
پرتفوی غیربورسی وتوکا
شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد سهامدار عمده شرکت صنعتی و تولیدی ایران ذوب است. مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی وتوکا که بخشی از آن در جدول زیر آمده است، 3 هزار و 121 میلیارد تومان است.
شرکت ورقهای پوششدار تاراز چهار محال سالیانه حدود 150 هزار تن ورق گالوانیزه تولید میکند که از این محل میتواند در سال 1401 با فرض دلار 25000 تومان حدود 4400 میلیارد تومان فروش و 800 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.
میتوانید دیگر نکات تحلیل ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی این شرکت را در سایت انیگما مشاهده کنید.
محاسبه NAV وتوکا
برای محاسبه NAV و تحلیل بنیادی وتوکا حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل شده است که چیزی حدود هزار میلیارد تومان است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام، مازاد ارزش بورسی و غیربورسی وتوکا بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم وتوکا به دست میآید. NAV وتوکا در تاریخ 26 مرداد سال 1401، 14,352 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت روز در این تاریخ تقسیم بر NAV شرکت (P/NAV) 57 درصد است.
تحلیل سهم وتوکا
تجربه نشان داده است که در تحلیل بنیادی، P/NAV سهام شرکتها تا حدود 60 الی 70 درصد رشد میکند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله استراتژی معاملاتی P /NAV را بخوانید.
خدا بگم این سهم وتوکا رو چکار کنه منو بدبخت کرده خونه نشین شدم با هزار امید پول گذاشتم تو این بدبخت شدم دار ندارم سی تومان پول گذاشتم تو این سهم بدبختم کرده زندگیم نابود شده خدا باعث بانی رو لعنت کنه
سلام دوست عزیز، امیدواریم هرچه سریعتر ضررتون جبران بشه
ما به شما پیشنهاد میکنیم برای کسب سود بهتر در بازار سرمایه، روی سهمهایی با P/NAV پایینتر سرمایهگذاری کنید.
برای راهنمایی بیشتر میتونید با کارشناسان انیگما نیز در ارتباط باشید.