تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی وصندوق – شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری

تحلیل وصندوق به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری چندرشته‌ای صنعتی در این مقاله آمده است. شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری از اواخر سال 1394 به‌عنوان هلدینگ انرژی فعالیت کاری خود را روی موضوعات مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی متمرکز کرد تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ویژه نسبت به ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خود اقدام کند. این شرکت در تاریخ 1379/06/31 در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. سرمایه‌گذاری در طرح‌ها یا سهام شرکت‌های فعال در زمینه تهیه، تولید و تامین انواع مواد اولیه نفتی، پتروشیمی، فرآورده‌ها و مشتقات فرعی نفت و گاز و فرآوری آن‌ها و سایر مواد خام اعم از آلی و معدنی و همچنین حوزه‌ی انرژی شامل آب و برق از فعالیت‌های اصلی این شرکت است. در این مقاله به تحلیل بنیادی وصندوق و محاسبه NAV هر سهم آن پرداخته شده است.

برای آشنایی بیشتر با تحلیل بنیادی (فاندامنتال)، مقاله تحلیل بنیادی چیست پیشنهاد می‌شود.

جایگاه وصندوق در صنعت

شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر در صنعت شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی در بازار اول بورس درج شده است. این شرکت در راستای کسب سود مناسب، حضور فعال در صنایع دارای مزیت نسبی در کشور را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده است. بر این اساس و با توجه به بهره‌مندی کشورمان از منابع غنی نفت و گاز و معادن مختلف و نیز دانش مناسب در این صنایع، سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی و صنایع معدنی در اولویت فعالیت‌های سرمایه‌گذاری این شرکت قرار گرفته است.

جایگاه شرکت در صنعت چندرشته‌ای
بررسی صنعت در تحلیل وصندوق

سرمایه و ترکیب سهامداران وصندوق

سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 20 میلیارد ریال بوده است. اکنون سرمایه شرکت پس از 9 مرحله افزایش از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران به 40,770 میلیارد ریال رسیده است. آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال 1400 و به میزان 51 درصد بود.

صندوق بازنشستگی کشوری با مالکیت 70٫33 درصد از سهام وصندوق، سهامدار عمده این شرکت محسوب می‌شود. در جدول زیر لیست سهامداران بالای یک درصد در تحلیل وصندوق قابل مشاهده است. از دیگر سهامداران عمده شرکت می‌توان به شرکت سرمایه‌گذاری آتیه صبا و بیمه مرکزی اشاره کرد.

سهامداران وصندوق

صندوق بازنشستگی کشوری به همراه شرکت‌های زیرمجموعه خود نزدیک به 76 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. در ادامه بخشی از سهامداران این شرکت به‌صورت تلفیقی نشان داده شده است. منظور از سهامداران تلفیقی سهامدارانی هستند که به واسطه زیرمجموعه‌های خود و به‌صورت غیر مستقیم مالک بخشی از سهام یک شرکت هستند.

سهامداران تلفیقی

در سایت انیگما تمامی سهامداران بالای یک درصد و حقوقی‌های زیر یک درصد شرکت‌های سرمایه‌گذاری به صورت عادی و تلفیقی وجود دارند.

تحلیل بنیادی وصندوق

برای بررسی دارایی‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری و محاسبه ارزش خالص این دارایی‌ها (NAV) باید مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گیرد.

دارایی‌های بورسی آن دسته از سرمایه‌گذاری‌هایی است که در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس، انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری‌های خارج از بورس مانند ملک، طلا، سکه، ارز و… و همچنین سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که در بورس حضور ندارند، دارایی‌های غیربورسی نام دارند. ارزش‌گذاری دارایی‌های غیربورسی یکی از مهم‌ترین بخش‌های ارزش‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری است که بسیاری از تحلیلگران به دلیل عدم دسترسی آسان به اطلاعات، ارزش آن را معادل بهای تمام شده در نظر می‌گیرند.

در ادامه برای تحلیل وصندوق مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی وصندوق توسط تیم تحلیلی انیگما محاسبه شده است.

ارزش روز پرتفوی بورسی در تحلیل وصندوق

می‌توان گفت مهم‌ترین سهم که بیشترین مازاد ارزش را در پرتفوی بورسی  وصندوق ایجاد کرده است، پتروشیمی جم است. همچنین بخشی از سهام پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی‌های فناوران، نوری و امیرکبیر نیز از دارایی‌های بورسی مهم وصندوق هستند. در ادامه بخشی از پرتفوی بورسی وصندوق به‌همراه ارزش بازار و سود هر یک نمایش داده شده است. مازاد ارزش پرتفوی بورسی در تحلیل بنیادی وصندوق و باتوجه به قیمت سهام در تاریخ 27 فروردین 1402 حدود 75 هزار میلیارد تومان است.

پرتفوی بورسی در تحلیل وصندوق

ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل بنیادی وصندوق

در پرتفوی غیربورسی وصندوق، شرکت‌های ارزنده‌ای همچون پتروشیمی باختر، صبا فولاد خلیج فارس و صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان (که مالکیت 66 درصدی آن در اختیار وصندوق است)، حضور دارند. ارزش پرتفوی غیربورسی این شرکت در تاریخ 1402/01/27 حدود 57 هزار و 560 میلیارد تومان است.

پرتفوی غیربورسی در تحلیل وصندوق

نکات تحلیل وصندوق:

  • در این تحلیل پیش‌بینی شده است که شرکت صبا فولاد خلیج فارس در سال 1402 بتواند با فروش 800 هزارتن محصول با فرض شمش 550 دلار و دلار 40,000 تومان، به فروش 13,000 میلیارد تومان و سود خالص 3,000 میلیارد تومان دست پیدا کند.
  • شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان در اوایل سال 1400 به بهره‌برداری رسیده است. این طرح دارای ظرفیت تولید 680 هزار تن آمونیاک و 1 میلیون و 75 هزار تن اوره است که می‌تواند در سال، 57 هزار تن آمونیاک و 1 میلیون و 75 هزار تن اوره بفروشد.

شما می‌توانید تحلیل به‌روز و تمامی نکات ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی این شرکت را در تحلیل بنیادی وصندوق در سایت انیگما مشاهده کنید.

اگر تاکنون در سایت انیگما ثبت‌نام نکرده‌اید، با وارد کردن شماره خود در لینک زیر به تحلیل رایگان وصندوق به مدت یک سال دسترسی داشته باشید.

دریافت رایگان

سود هر سهم (EPS) وصندوق

جدول زیر نسبت‌های مالی گذشته‌نگر در تحلیل بنیادی وصندوق را نشان می‌دهد. طبق این جدول نسبت P/E ttm وصندوق در دوره 12 ماهه منتهی به 1400/12/29 برابر با 4.6 بوده است. EPS وصندوق در همین دوره مالی برابر با 2,532 ریال بود. پی بر ای وصندوق در دوره 9 ماهه ابتدای سال 1401 معادل 5.3 است. همچنین نسبت P/S (قیمت روز به فروش) شرکت در این دوره مالی برابر با 5.1 است.

سایر نسبت‌های مالی مانند P/B و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی در جدول زیر آمده است. در بخش کدال پلاس سایت انیگما، امکان مقایسه شرکت‌ها و صنایع بر اساس نسبت‌های مالی و پارامترهای مختلف از طریق فیلترنویسی وجود دارد.

نسبت‌های مالی وصندوق

سود مجمع (DPS) وصندوق

مجمع عمومی عادی سالیانه وصندوق برای سال مالی منتهی به تاریخ 1400/12/29 در تاریخ 18 تیر ماه 1401 برگزار شد. در این مجمع تصویب شد از 2,532 ریال سود به دست آمده به ازای هر سهم، 2,400 ریال به‌عنوان سود نقدی میان سهامداران تقسیم شود.

برنامه زمانبندی پرداخت سود در تحلیل وصندوق، مطابق جدول زیر است:

ردیفگروه سهامدارانزمان پرداختنحوه پرداخت
1سهامداران حقیقی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در سامانه سجام ثبت‌نام کرده‌انداز تاریخ 1401/06/02واریز به حساب معرفی شده در سجام
2سهامداران حقوقی کمتر از 30,000,000 سهم و سبدهای سرمایه‌گذاری که در سامانه سجام ثبت‌نام کرده‌انداز تاریخ 1401/06/20واریز به حساب معرفی شده در سجام
3سهامداران حقوقی بالای 30,000,000 سهماز تاریخ 1401/06/30واریز به حساب معرفی شده
4سهامداران حقیقی، حقوقی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در سامانه سجام ثبت‌نام نکرده‌انداز تاریخ 1401/08/01سیستم متمرکز بانک تجارت

مقاله پیشنهادی: آموزش تحلیل بنیادی

محاسبه و تحلیل NAV وصندوق

برای تحلیل بنیادی وصندوق و محاسبه NAV آن، حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها تعدیل و بیش از 11 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام، مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام وصندوق، NAV هر سهم این شرکت 35,314 ریال به دست می‌آید. نسبت قیمت روز در تاریخ 1402٫01٫27 در سایت TSE تقسیم بر NAV شرکت (P/NAV) 58.1 درصد است.

تحلیل بنیادی وصندوق

سوالات متداول

ان ای وی وصندوق چقدر است؟

NAV هر سهم وصندوق توسط تیم تحلیلی انیگما، 35,314 ریال محاسبه شده است.

مهم‌ترین دارایی‌های ورسی وصندوق کدام‌اند؟

شرکت پتروشیمی جم با ارزش بازار 23 هزار و 800 میلیارد تومان یکی از دارایی‌های مهم پرتفوی بورسی وصندوق است.

مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی وصندوق چقدر است؟

مازاد ارزش دارایی‌های غیربورسی وصندوق توسط تیم تحلیل انیگما، 57 هزار و 564 میلیارد تومان محاسبه شده است.

تاریخ مجمع وصندوق چه زمانی است؟

مجمع عمومی عادی سالیانه سال 1400 وصندوق در تاریخ 1401/04/18 برگزار شد.

4/5 - (7 رای)
۳ دیدگاه
  1. سلام
    مرسی از سایت خوب تان
    اما یک نقد
    ارزش هلدینگ پترو باختر را 13.5 همت در پرتفو وصندوق محاسبه کردید با توجه به اینکه وصندوق 4 درصد ان شرکت را دارد پس ارزش کل مارکت باختر 337.5 همت توسط کارشناسان شما ارزیابی شده است
    به نظرم خیلی زیاد براورد شده
    در حالی که مارکت تاپیکو 200 همت است
    خوب می دونیم هلدینگ باختر خیلی بزرگ نیست و مالک پتروشیمی لرستان و… است در قیاس با مثلا تاپیکو کوچک است
    با تشکر

دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا