تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی وصنا – گروه صنایع بهشهر ایران

تحلیل وصنا به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری چندرشته‌ای فعال در بازار سرمایه در این مقاله انجام شده است. شرکت سرمایه‌گذاری گروه صنایع بهشهر ایران در سال 1375 تاسیس شد. این شرکت در سال 1382 با نماد وصنا در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. در ادامه به تحلیل بنیادی وصنا از طریق محاسبه مازاد ارزش پورتفوی بورسی و غیربورسی و محاسبه ان ای وی (NAV) آن پرداخته شده است.

می‌توانید در مقاله تحلیل بنیادی چیست با رویکردهای تحلیل بنیادی و ارزش‌گذاری سهام بیشتر آشنا شوید.

جایگاه وصنا در صنعت

نیمی از فعالیت‌های گروه صنایع بهشهر ایران، سرمایه‌گذاری در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری است. همچنین 14 درصد از فعالیت‌های این شرکت در زمینه محصولات شیمیایی است.

جایگاه وصنا در صنعت

سهامداران وصنا

عمده‌ترین سهامدار وصنا، شرکت توسعه صنایع بهشهر است که مالکیت 50.48 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. وبشهر به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری چندرشته‌ای فعال در حوزه صنایع غذایی و شوینده است و سرمایه‌گذاری‌های آن در زمینه محصولات شیمیایی از طریق گروه صنایع بهشهر انجام می‌شود.

سایر سهامداران بالای ۱ درصد گروه صنایع بهشهر ایران و درصد سهام هریک از آن‌ها در جدول زیر قابل مشاهده است.

سهامداران وصنا

عمده سهامداران وصنا زیرمجموعه بانک ملی هستند و این شرکت با در اختیار داشتن نزدیک به 53.58 درصد به‌صورت تلفیقی سهامدار عمده این شرکت به‌شمار می‌آید. صندوق بازنشستگی کشوری با در اختیار داشتن 26.14 درصد از سهام وصنا، در رده دوم سهامداران تلفیقی آن قرار دارد.

سهامداران تلفیقی

تحلیل بنیادی وصنا

برای تحلیل بنیادی شرکت‌های سرمایه‌گذاری مانند وصنا، باید خالص ارزش دارایی‌ها (ان ای وی) از طریق محاسبه ارزش روز دارایی‌های بورسی و غیربورسی برآورد شود. محاسبه مازاد ارزش غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه  NAV محسوب می‌شود؛ اما به دلیل سختی محاسبه، برخی تحلیلگران آن را صفر در نظر می‌گیرند. در ادامه ارزش روز پورتفوی بورسی و غیربورسی گروه صنایع بهشهر ایران محاسبه شده است.

ارزش‌گذاری دارایی‌های بورسی در تحلیل وصنا

در جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی گروه صنایع بهشهر ایران به همراه تعداد سهام و ارزش بازار آن‌ها قابل مشاهده است. همان‌طور که ملاحظه می‌شود، این شرکت در بانک اقتصاد نوین، پتروشیمی پردیس، ملی صنایع مس ایران و… سرمایه‌گذاری کرده است. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی وصنا در تاریخ 11 بهمن 1401 هزار و 527 میلیارد تومان محاسبه شده است.

پرتفوی بورسی در تحلیل وصنا

ارزش‌گذاری دارایی‌های غیربورسی در تحلیل وصنا

مطابق جدول زیر، شرکت‌هایی مانند صنایع شیر ایران، مدیریت صنعت قند توسعه صنایع بهشهر و… جزو دارایی‌های غیربورسی این نماد محسوب می‌شوند. همان‌طور که اشاره شد، به‌منظور افزایش دقت در تحلیل بنیادی وصنا، پورتفوی غیربورسی این شرکت نیز ارزش‌گذاری شده است. در ادامه ارزش‌گذاری بخشی از پرتفوی غیربورسی این نماد توسط تیم تحلیلی انیگما قابل مشاهده است.

پرتفوی غیربورسی وصنا

به‌طور کلی مازاد ارزش غیربورسی این شرکت حدود 759 میلیارد تومان محاسبه شده است. در ادامه به نکات تحلیل وصنا در ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی آن اشاره شده است:

  • هلدینگ صنایع شیر ایران سالیانه حدود 800 هزارتن محصول تولید می‌کند. فروش این هلدینگ در سال 1402، حدود 30 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

دیگر نکات ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی وصنا در سایت انیگما قرار گرفته است.

سود هر سهم (EPS) وصنا

طبق جدول زیر نسبت P/E ttm وصنا در دوره 12 ماهه منتهی به 1400/09/30 برابر با 2.8 بوده است. همچنین پی بر ای تی تی ام وصنا در دوره 9 ماهه منتهی به 31 شهریور 1401، 26.8 بوده که در مقایسه با دوره 9 ماهه سال گذشته حدود 23 واحد افزایش داشته است.

در بخش کدال پلاس سایت انیگما، امکان مقایسه شرکت‌ها و صنایع بر اساس نسبت‌های مالی و پارامترهای مختلف از طریق فیلترنویسی وجود دارد.

بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال و تحلیل بنیادی، سود هر سهم وصنا در دوره ۱۲ ماهه منتهی به 30 آذرماه 1400، 1001 ریال بوده است.

نسبت‌های مالی

سود مجمع (DPS) وصنا

همان‌طور که در بخش پیش گفته شد EPS وصنا در سال مالی 1400، 1001 ریال بوده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه وصنا، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 30 آذر 1400، 270 ریال بوده است. همچنین در تحلیل وصنا ، این شرکت در دوره 9 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه همین سال، 83 ریال سود خالص به ازای هر سهم تولید کرده است.

در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود وصنا ارائه شده است. همان‌طور که مشاهده می‌شود، در تحلیل بنیادی وصنا سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبت‌نام کرده‌اند، از تاریخ یکم تا دهم آبان 1401 سود سهام خود را دریافت کرده‌اند. DPS وصنا (سود نقدی وصنا) برای سهامداران حقیقی و حقوقی که دارای کد سجام هستند، از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار به حساب اعلامی آن‌ها در سامانه سجام واریز می‌شود.

سهامدارانتاریخ پرداخت
سهامداران حقیقی و صندوق‌ها و سبدگردان‌ها (سجامی) 1 تا 10 آبان ماه 1401
حقوقی (سجامی)طی مهلت قانونی 8 ماهه از تاریخ مجمع

محاسبه و تحلیل NAV وصنا

با توجه به تحلیل وصنا ، ان ای وی این نماد، 977 میلیارد تومان برآورده شده است. باید توجه شود که در محاسبه NAV این سهم، حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها تعدیل شده است. ان ای وی هر سهم برای وصنا از طریق تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت، 6530 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت سهم در سایت TSE به NAV شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫11٫11 حدود 36.4 درصد محاسبه شده است.

تحلیل بنیادی وصنا
تحلیل بنیادی وصنا
5/5 - (4 رای)
۱۲ دیدگاه
    1. شما می‌توانید از طریق بخش محصولات سایت انیگما هر یک محصولات تحلیلی ما را تهیه کنید. برای راهنمایی بیشتر از طریق گفت و گوی آنلاین یا تماس با شماره 26870145-021 با کارشناسان انیگما در ارتباط باشید.

    1. شما می‌توانید برای سرمایه‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت با سبد پیشنهادی انیگما همراه باشید. انیگما هر هفته 5 سهم ارزنده بنیادی بازار سرمایه را معرفی می‌کند که تاکنون 166 درصد بالاتر از شاخص بازدهی داشته است.

  1. سال 84 وصنا خریدم به ارزش هر سهم به مبلغ 400 تومان و الان که 18 سال میگذره هر سهم شده 200 تومان.بنظرتون این دزدی نیست؟

    1. شرکت تاکنون چندین مرحله افزایش سرمایه داشته و سود نقدی تقسیم کرده است؛ بنابراین مقایسه قیمت سهم به تنهایی معیار درستی نیست.

  2. منظورتون از سود نقدی همون دویست تومنی هستش که دوسال در میون میدن؟میخواستم بدونم هدف از افزایش سرمایه نفع خریدار هستش یا بی ارزش کردن سهام.از یه طرف افزایش سرمایه میدن از طرف دیگه ارزش و قیمت سهام رو طوری کم میکنن که صددرصد به ضرر خریدار میشه.دودوتا چهارتایی ساده هستش من اگه اون موقع سوزن فرفره خریده بودم ارزشش از این سهام بیشتر بود.

    1. افراد در خرید و فروش سهام و حضور در مجمع شرکت‌ها استراتژی‌های متفاوتی دارند. در پاسخ به سوال اینکه آیا در مجمع شرکت‌ها برای دریافت سود نقدی حضور پیدا کنیم یا خیر مطالعه مقاله مجمع عمومی عادی سالیانه پیشنهاد می‌شود.

دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا