تحلیل بنیادی ورنا-هلدینگ سرمایهگذاری رنا

تحلیل ورنا بهعنوان یکی از هلدینگهای سرمایهگذاری بورس، در این مقاله بررسی شده است. شركت سرمايهگذاری گروه صنعتی رنا، در سال 1355 بهصورت شركت سهامی عام تأسيس و به ثبت رسیده است. این شرکت در سال 1374، با نماد ورنا در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. درمقاله تحلیل بنیادی چیست میتوانید تحلیل بنیادی و روشهای آن را مطالعه کنید.
جایگاه ورنا در صنعت
شرکت سرمایهگذاری رنا بهصورت عمده در زمینه تولید، واردات، توزیع و فروش قطعات خودروهای سبک و سنگین و صنایع مرتبط با خودرو و خدمات پس فروش خودروهای سبک و سنگین فعالیت میکند. خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت، سرمایهگذاری در مسکوکات، فلزات، گواهی سپرده بانکی و سپردههای سرمایهگذاری از دیگر فعالیتهای این شرکت است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میشود، 97 درصد از فعالیت این شرکت در بخش خودرو و ساخت قطعات و 3 درصد در سایر بخشها است.

سهامداران ورنا
اصلیترین سهامدار نماد ورنا، گروه سرمایهگذاری سایپا با 38.32 درصد است. عمده سرمایهگذاریهای گروه سرمایهگذاری سایپا در صنایع خودرو، نفت، گاز و انرژی، کانیهای فلزی و غیرفلزی، انبوهسازی و بهرهبرداری از املاک و مستغلات و… است.
گروه سرمایهگذاری کارکنان سایپا با در اختیار داشتن 15.90 درصد سهام این شرکت، در جایگاه دوم سهامداران ورنا قرار دارد. جدول زیر، لیست سهامداران بالای 1 درصد هلدینگ سرمایهگذاری رنا و درصد مالکیت آنها از این نماد را نشان میدهد.

در حالت تلفیقی، شرکت سایپا به همراه زیرمجموعههای خود حدود 56.82 درصد از سهام ورنا را در اختیار دارند. در بخش سهامداران انیگما میتوانید تمام سهامداران ورنا را به همراه زیرمجموعههایشان بهصورت تلفیقی مشاهده کنید که بخشی از آن در تصویر زیر آمده است.

تحلیل بنیادی ورنا
برای تحلیل بنیادی با روش ارزشگذاری مبتنی بر داراییها، ارزش ذاتی یک سهم از طریق محاسبه خالص ارزش داراییها (NAV) برآورد میشود. شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی بورسی (پورتفوی بورسی) و غیربورسی (پورتفوی غیربورسی) دارند. محاسبه ارزش روز دارایی غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه ان ای وی محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران آن را معادل بهای تمام شده در نظر میگیرند. تیم انیگما مازاد ارزش پورتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را محاسبه کرده است. در ادامه برای تحلیل بنیادی ورنا پرتفوی بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی در تحلیل ورنا
جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی هلدینگ سرمایهگذاری رنا به همراه ارزشگذاری هر یک طبق قیمت روز در تاریخ 19 دی 1401 را نشان میدهد. در مجموع مازاد ارزش پرتفوی بورسی ورنا حدود 9 هزار و 629 میلیارد تومان است. طبق جدول زیر، مشاهده میشود که شرکتهایی مانند سایپا، پارسخودرو و فنرسازی زر در پورتفوی بورسی ورنا وجود دارند.

ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل ورنا
مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی ورنا باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا 19 دی ماه 1401 مطابق جدول زیر است. همانطور که مشاهده میشود، سهم عمده شرکتهای توسعه سرمایه رادین، توسعه گستر برنا و توسعه بازرگانی برنا متعلق به ورنا است.

طبق تحلیل تیم انیگما، مازاد ارزش غیربورسی این شرکت 852 میلیارد تومان محاسبه شده است. در ادامه به برخی از نکات تحلیل ورنا در ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی آن پرداخته شده است:
- دارایی شرکت توسعه سرمایه رادین در تاریخ 31 شهریور 1401، حدود 700 میلیارد تومان محاسبه شده است. بر اساس آخرین حقوق صاحبان سهام این شرکت، ارزش خالص داراییهای آن را میتوان حدود 450 میلیارد تومان برآورد کرد.
برای مشاهده دیگر نکات ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی و تغییر مفروضات مورد نظر خود، به تحلیل ورنا در سایت انیگما مراجعه کنید.
سود به ازای هر سهم (EPS) ورنا
در جدول زیر، نسبتهای مالی گذشتهنگر نماد ورنا آمده است. همانطور که مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام این شرکت در دوره 12 ماهه منتهی به 31 شهریورماه 1401، 30.1 بوده است. همانطور که مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام ورنا در دوره 12 ماهه مشابه سال قبل 7.2 بوده که در سال جدید این نسبت 22.9 واحد افزایش داشته است. در بخش کدال پلاس انیگما، نسبت P/B ورنا و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص این سهم در دورههای مالی گذشته قابل مشاهده است.
بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، سود هر سهم ورنا در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ شهریورماه 1401 برابر با 167 ریال بوده است.

سود مجمع (DPS) ورنا
طبق صورت سود و زیان ورنا، این شرکت در سال گذشته (دوره 12 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 1401) به ازای هر سهم، 167 ریال سود ساخته است. تاریخ برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه ورنا 26 دی ماه 1401 بود. در این مجمع سود نقدی ورنا به ازای هر سهم 34 ریال تصویب شد. زمانبندی پرداخت سود نیز مطابق جدول زیر است.
دارندگان سهام | تاریخ پرداخت سود |
---|---|
سهامداران حقیقی | 1401/02/13 |
سهامداران حقوقی | تیر ماه 1402 |
در بخش کدال پلاس سایت انیگما، تمامی گزارشهای مالی شرکتها، به صورت ریالی و دلاری، در غالب جدول یا نمودار، قابل مشاهده و دانلود است.
محاسبه و تحلیل NAV ورنا
برای محاسبه ان ای وی و تحلیل بنیادی ورنا حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 2 هزار و 56 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم ورنا 9,694 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت به NAV شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫10٫19 برابر با 81.7 درصد محاسبه شده است.

تحلیل این سهم داخل سایت انجام شده ؟
بله شما میتوانید با تهیه تحلیل بنیادی ورنا، تحلیل این سهم را به صورت لحظهای در سایت انیگما مشاهده کنید.