تحلیل بنیادی ارزندهترین شرکتهای سرمایهگذاری- کدام شرکتهای سرمایهگذاری کمترین نسبت P/NAV را دارند؟

تحلیل بنیادی و ارزشگذاری سهام شرکتهای سرمایهگذاری از طریق محاسبه خالص ارزش داراییها (NAV) انجام میشود. در این مقاله تحلیل بنیادی وخارزم، پترول و وپترو بهعنوان ارزندهترین شرکتهای سرمایهگذاری باتوجه به شاخص پی به انایوی انجام شده است.
تحلیل بنیادی ارزندهترین شرکتهای سرمایهگذاری
برای ارزشگذاری شرکتهای سرمایهگذاری لازم است ارزش روز تمامی داراییهای شرکت محاسبه و از بدهی آن کسر شود. سرمایهگذاریهای صورت گرفته در بخش داراییهای شرکتهای سرمایهگذاری، مهمترین بخش ترازنامه است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
سرمایهگذاری در شرکتها به دو بخش سرمایهگذاریهای بورسی و سرمایهگذاریهای غیربورسی تقسیم میشوند. در ادامه خالص ارزش داراییهای 3 شرکت سرمایهگذاری خوارزمی، گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان و سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی محاسبه شده است.
←برای آشنایی بیشتر با محاسبه NAV شرکتهای سرمایهگذاری میتوانید مقاله نحوه محاسبه خالص ارزش داراییها را مطالعه کنید.
بررسی پرتفوی بورسی
سرمایهگذاری در سهام شرکتهای بازار بورس و فرابورس جزو پرتفو بورسی شرکتهای سرمایهگذاری تقسیمبندی میشوند. در ادامه بخشی از پرتفوی بورسی نمادهای وخارزم، پترول و وپترو به همراه ارزشگذاری هر یک طبق قیمت روز در تاریخ 4 خرداد 1401 نمایش داده شده است. طبق محاسبات انجام شده مجموع مازاد ارزش پرتفوی بورسی وخارزم 6 هزار 649 میلیارد تومان است.

در پرتفوی بورسی پترول شرکتهای مهمی مانند کود شیمیایی اوره لردگان و صنایع پتروشیمی کرمانشاه وجود دارد. در مجموع مازاد ارزش پرتفوی بورسی این شرکت 17 هزار و 382 میلیارد تومان محاسبه شده است.

در انتها جدول پرتفوی بورسی وپترو با مجموع مازاد ارزش حدود 2 هزار میلیارد تومان نمایش داده شده است.

بررسی پرتفوی غیربورسی
سرمایهگذاریهای خارج از بورس، مانند سرمایهگذاری در طلا، ارز، املاک، اوراق و… یا سرمایهگذاری در شرکتهایی که در بورس حضور ندارند، پرتفوی غیربورسی یک شرکت را تشکیل میدهند.
باتوجه به اینکه ارزشگذاری داراییهای غیربورسی شرکتهای سرمایهگذاری اعلام نمیشود، بسیاری از تحلیلگران این داراییها را در محاسبه NAV در نظر نمیگیرند. اما در بسیاری از شرکتها ارزش داراییهای غیربورسی قابلتوجه بوده و نقش مهمی را در محاسبه دقیق ان ای وی وی و شناسایی سهام ارزنده برای سرمایهگذاری ایفا میکند. انیگما داراییهای غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را ارزشگذاری کرده است که در ادامه بخشی از پرتفوی غیربورسی سه شرکت فوق را مشاهده میکنید.

شرکت توسعه برق و انرژی سپهر که از داراییهای غیربورسی وخارزم میباشد، مالک نیروگاه منتظر قائم با ظرفیت 1620 مگاوات است. این نیروگاه در زمینی به مساحت 100 هکتار در ملارد واقع شده است و 25 درصد برق تهران را تامین میکند. برآورد میشود این شرکت حدود 11000 میلیارد تومان ارزش داشته باشد.

شرکت پتروشیمی ایلام بیش از 11 هزار میلیارد تومان مازاد ارزش برای گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان ایجاد کرده است. این شرکت سالیانه حدود 150 هزارتن پلیاتیلن از خوراک اتیلن دریافتی تولید میکند. با بهرهبرداری از فاز 2، شرکت میتواند در سال 1401 حدود 17500 میلیارد تومان فروش و 4900 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.

سرمایهگذاری هامون کیش در تاریخ 31 شهریور 1400 حدود 1855 میلیارد تومان پرتفوی بورسی با بهای تمام شده 348 میلیارد تومان داشته است که 18 درصد آن را وساخت و 12 درصد را پسهند تشکیل دادهاند. با توجه به حقوق صاحبان سهام این سهم، خالص ارزش داراییهای آن را میتوان معادل 2000 میلیارد تومان دانست.
- دیگر نکات ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی شرکتهای سرمایهگذاری را میتوان در محصول NAV انیگما مشاهده کرد.
شناسایی ارزندهترین شرکت سرمایهگذاری و محاسبه نسبت پی به انایوی
برای محاسبه NAV هر یک از این شرکتها حقوق صاحبان سهام هر یک متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم محاسبه میشود. در ادامه حقوق صاحبان سهام، NAV و نسبت P/NAV باتوجه به قیمت روز در تاریخ 04/03/1401 برای هر یک از شرکتهای فوق آمده است.
استراتژی خرید و فروش با نسبت پی به انایوی
معمولا سهام شرکتهای سرمایهگذاری حدود ۷۰ درصد ارزش خالص دارایی آنها معامله میشوند. اما این نسبت در شرکتهای مختلف و باتوجه به شرایط بازار نوسان دارد و گاهی سهام برخی شرکتها با قیمتی بالاتر یا پایینتر از ارزش واقعی خود معامله میشوند. هرچه نسبت P/NAV یک شرکت پایینتر باشد، آن شرکت از لحاظ بنیادی ارزندهتر میباشد.
با این تفاسیر عجیب است که عشقی از صندوق های پالایش و دارایکم حرف میزند،عاقل باید این سه شرکت را بخرد و نه صندوق هایی که دولت به مردم انداخته
البته که الله اعلم
بدترین سهم بازار پترول هست. با افزایش سرمایه ای هم که داد عملا نابود شد. کلا رفتن تو سرمایه گذاری ها برای افراد حقیقی اشتباه هست. باید سبدی از صنایع بنیادی بازار که سودهی خوبی در مجمع توزیع میکنند . تشکیل داد و با 20 درصد دارایی هم از نوسانات بازار استفادع کرد.