تحلیل بنیادی وکادو «شرکت تکادو»

تحلیل وکادو بهعنوان یکی از بزرگترین تأمینکنندگان زغالسنگ خام کشور در این مقاله انجام شده است. شركت تکادو در سال 1361 به صورت شركت سهامی خاص تأسيس و در اداره ثبت شركتها و مالکيت صنعتی استان اصفهان به ثبت رسيده است. این شرکت، در سال 1375 با سرمايه 166 ميليارد ريال به شركت سهامی عام تبديل شده است. شرکت تکادو علاوه بر تأمین زغالسنگ، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کنسانتره زغالسنگ و سنگ منگنز کشور محسوب میشود. نماد وکادو بهعنوان یکی از شرکتهای سرمایهگذاری در بورس معامله میشود. در ادامه به تحلیل بنیادی وکادو از طریق محاسبه ان ای وی (NAV) و بررسی داراییهای بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست با تحلیل بنیادی و نحوه محاسبه ارزش ذاتی هر سهم بیشتر آشنا شوید.
جایگاه وکادو در صنعت
شرکت تکادو یک هلدینگ تخصصی چندرشتهای است که در صنایع معدنی، ساخت تجهیزات، خدمات فنی-مهندسی و عمومی حوزه کسب و کار فعالیت میکند. زمینه اصلی فعالیت وکادو تأمین زغالسنگ خام، تولید کنسانتره زغالسنگ و سنگ منگنز است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میشود، 64 درصد از فعالیتهای این شرکت به استخراج زغالسنگ اختصاص دارد.

سهامداران وکادو
عمدهترین سهامدار وکادو، مجتمع صنایع و معادن احیا سپاهان است که مالکیت 53 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. مجتمع صنایع و معادن احیا سپاهان در 5 حوزه تخصصی شامل معدن و صنایع معدنی، صنعت و خدمات فنی مهندسی، بازرگانی و حمل و نقل، بازار سهام و ساختمانی فعال است. این شرکت حدود 13 درصد از کل تولید زغالسنگ کشور، 80 درصد از تولید سنگ منگنز کشور و 6 درصد از کنسانتره سنگآهن تولیدی کشور را در اختیار دارد.
سایر سهامداران بالای ۱ درصد شرکت تکادو و میزان درصد سهام هریک از آنها در جدول زیر قابل مشاهده میباشد.

عمده سهامداران وکادو زیرمجموعه احیا سپاهان هستند و این شرکت با در اختیار داشتن نزدیک به 59 درصد بهصورت تلفیقی سهامدار عمده تکادو بهشمار میآید.

تحلیل بنیادی وکادو
برای تحلیل بنیادی با روش ارزشگذاری مبتنی بر داراییها ارزش ذاتی یک سهم از طریق محاسبه ارزش دفتری سهام، ارزش جایگزینی یا خالص ارزش داراییها (NAV) برآورد میشود. شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی بورسی و غیربورسی دارند. محاسبه ارزش روز دارایی غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه ان ای وی محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران آن را معادل بهای تمام شده در نظر میگیرند. تیم انیگما مازاد ارزش پورتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را محاسبه کرده است. برای تحلیل وکادو با ارزشگذاری پورتفوی غیربورسی و محاسبه مازاد ارزش آن، ارزش واقعی شرکت تکادو برآورد شده است. در ادامه برای تحلیل بنیادی وکادو پرتفوی بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی وکادو
در جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی شرکت تکادو به همراه تعداد سهام و ارزش بازار آنها قابل مشاهده است. در پورتفوی بورسی این نماد، شرکتهایی مانند فرآوری زغالسنگ پرورده طبس، معادن منگنز ایران و… قرار دارند. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی وکادو در تاریخ 12 دی ۱۴۰۱، دو هزار و صد میلیارد تومان محاسبه شده است.

ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل وکادو
طبق پورتفوی غیربورسی تکادو، 54 درصد از شرکت احداث معادن تکافر سپاهان متعلق به نماد وکادو است. همانطور که اشاره شد، به منظور افزایش دقت در تحلیل بنیادی وکادو، پورتفوی غیربورسی این شرکت نیز ارزشگذاری شده است. در ادامه ارزشگذاری بخشی از پرتفوی غیربورسی این نماد توسط تیم تحلیلی انیگما قابل مشاهده است.

بهطور کلی مازاد ارزش غیربورسی این شرکت حدود سیصد و هجده میلیارد تومان محاسبه شده است. در ادامه به نکات تحلیل وکادو در ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی آن اشاره شده است:
- شرکت سرمایهگذاری آتیه تکادو در شهریور 1401، دارای 50 میلیارد تومان پورتفوی بورسی بوده است. بهای تمام شده این پورتفو 67 میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین این شرکت مالک 22 درصد زغالسنگ طبس احیا سپاهان است. ارزش این دارایی 55 میلیارد تومان با بهای تمام شده 10 میلیارد تومان محاسبه شده است. طبق موارد مذکور، میتوان خالص ارزش داراییهای شرکت را معادل 100 میلیارد تومان برآورد کرد.
برای مشاهده دیگر نکات ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی و تغییر مفروضات مورد نظر خود، به تحلیل وکادو در سایت انیگما مراجعه کنید.
سود هر سهم (EPS) وکادو
نسبت P/E ttm وکادو در دوره 12 ماهه منتهی به 1401/03/31 برابر با 8.3 بوده است. همانطور که در جدول زیر مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام وکادو در دوره 12 ماهه مشابه سال قبل 6.9 بوده که در سال جدید این نسبت 1.4 واحد افزایش داشته است. نسبت P/B وکادو و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص وکادو در دورههای مالی گذشته نمایش داده شده است.
بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، سود هر سهم وکادو در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ خردادماه ۱۴۰۱، 2,144 ریال بوده است.

در بخش کدال پلاس سایت انیگما تمامی گزارشات، صورتهای مالی و نسبتهای مالی شرکتهای تولیدی و سرمایهگذاری قابل مشاهده است.
سود مجمع (DPS) وکادو
همانطور که در بخش پیش گفته شد EPS وکادو در سال مالی 1401، 2,144 ریال بوده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه وکادو، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 31 خرداد 1401، 650 ریال بوده است.
در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود وکادو ارائه شده است. همانطور که مشاهده میشود، سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، در تاریخ 20 اردیبهشت 1402 سود سهام خود را دریافت خواهند کرد.
DPS وکادو (سود نقدی وکادو) برای سهامداران حقیقی و حقوقی که دارای کد سجام هستند، از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به حساب اعلامی آنها در سامانه سجام واریز میشود.
شرح | تاریخ پرداخت سود سهام | نحوه پرداخت |
---|---|---|
سود سهامداران حقیقی | 1402/02/20 | به شماره حساب اعلامی در سامانه سجام |
سود سهامداران حقوقی | 1402/03/10 | به شماره حساب اعلامی در سامانه سجام |
محاسبه و تحلیل NAV وکادو
برای تحلیل وکادو و محاسبه ان ای وی این نماد، حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و 459 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم برای وکادو 36,552 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت قیمت سهم در سایت TSE به NAV شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫10٫12 حدود 44.9 درصد محاسبه شده است.

با توجه به این تحلیل ، وکادو فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری محسوب میشود ؟
در مقاله استراتژی معاملاتی P/NAV توضیح داده شده است که وقتی نسبت پی به ان ای وی به محدود زیر 45 واحد میرسد سهم برای خرید جذاب است. اما این نکته توصیه به خرید یا فروش یک سهم از سوی انیگما نیست.
خیلی ممنون از تحلیلتون. بسیار جامع و کامل بود
خوشحالیم که براتون مفید بوده