تحلیل بنیادی وغدیر – شرکت سرمایهگذاری غدیر

تحلیل وغدیر بهعنوان یکی از هلدینگهای چندرشتهای بازار سرمایه در این مقاله بررسی شده است. شرکت سرمايهگذاری غدير در سال ۱۳۷۰ با سرمايه اوليه 10 ميليارد ريال و مالکیت بانک صادرات ایران تأسیس شد. این شرکت در سال ۱۳۸۷ توسط سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح خریداری شد. شرکت سرمایهگذاری غدیر هماکنون مالکیت ۱۳۰ شرکت فعال در حوزههای مختلف را در اختیار دارد. در ادامه به تحلیل بنیادی وغدیر از طریق ارزشگذاری پرتفوی بورسی و غیربورسی این شرکت و محاسبه NAV و نسبت P/NAV سهام آن پرداخته شده است.
میتوانید در مقاله تحلیل بنیادی چیست با تحلیل بنیادی و انواع رویکردهای آن بیشتر آشنا شوید.
جایگاه وغدیر در صنعت
شرکت سرمایهگذاری غدیر بهعنوان یکی از 5 شرکت سرمایهگذاری چندرشتهای صنعتی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع و معادن و فلزات اساسی، برق و انرژی، سیمان و صنایع وابسته، واسطهگریهای مالی و… فعالیت دارد. عمده فعالیت وغدیر در حوزه محصولات شیمیایی و استخراج کانههای فلزی است.
در حال حاضر اين شرکت با سرمايهای معادل 72 هزار ميليارد ريال در میان شرکتهای چندرشتهای حاضر در بورس از لحاظ ارزش بازار پس از تحلیل شستا و تحلیل وامید در رتبه سوم قرار دارد.

سرمایه و ترکیب سهامداران وغدیر
سرمایه شرکت سرمایهگذاری غدیر در بدو تاسیس 10 میلیارد ریال بوده است. اکنون سرمایه شرکت پس از 13 مرحله افزایش سرمایه به مبلغ 72 هزار میلیارد ریال رسیده است. افزایش سرمایههای شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران، اندوخته سرمایهای و سود انباشته بوده است. چارت زیر درصد منابع تامین افزایش سرمایه شرکت را به تفکیک نشان میدهد.

طبق جدول زیر که سهامداران بالای 1 درصد وغدیر را نشان میدهد، نزدیک به 40 درصد از سهام این شرکت در اختیار صندوق بازنشستگی بانکها و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح است. پس از آن شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان با حدود 13 درصد، از سهامداران عمده وغدیر به شمار میآید.

صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح بهصورت تلفیقی 39.30 درصد از سهام وغدیر را در اختیار دارد. در سایت انیگما میتوانید تمام سهامداران تحلیل وغدیر را به همراه زیرمجموعههایشان که بهصورت مستقیم و غیرمستقیم مدیریت آنها را بر عهده دارند، مشاهده کنید.

تحلیل بنیادی وغدیر
برای ارزشگذاری شرکتهای سرمایهگذاری مانند وغدیر، باید ارزش خالص داراییها (NAV) محاسبه شود. برای تحلیل وغدیر و محاسبه NAV آن، تمام داراییهای بورسی و غیربورسی آن بررسی و ارزشگذاری میشوند. مطابق با رویه متداول در بازار سرمایه ناو برآورد شده با عدم لحاظ ارزش افزوده برای پرتفوی غیربورسی محاسبه میشود؛ اما باید توجه کرد که ارزش افزوده پرتفوی غیربورسی شرکتها نیز تاثیر قابل توجهی در محاسبه ان ای وی شرکتها دارند. در ادامه مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی وغدیر توسط تیم تحلیلی انیگما مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی وغدیر
عمدتا در بازار سرمایه ارزشگذاری پرتفوی بورسی با قیمت پایانی هر سهم روی تابلوی معاملاتی محاسبه میشود. مازاد ارزش پرتفوی بورسی وغدیر در تاریخ 1401/12/06 بیش از 116 هزار میلیارد تومان است. در جدول زیر برخی داراییهای بورسی وغدیر قابل مشاهده است. طبق جدول زیر شرکت وغدیر یکی از سهامداران عمده شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر است.

برای آشنایی با نحوه دسترسی به پرتفوی بورسی شرکتها و ارزشگذاری آنها مقاله پرتفوی بورسی شرکت های سرمایه گذاری پیشنهاد میشود.
ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل وغدیر
مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی در تحلیل بنیادی وغدیر باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا ششم اسفند ماه 1401 مطابق جدول زیر است. مجموع مازاد ارزش غیربورسی وغدیر در این تاریخ حدود 79 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

انیگما تنها مجموعهای است که مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را ارزشگذاری میکند. همچنین تمام نکات ارزشگذاری این شرکتها نیز در سایت انیگما وجود دارد که در ادامه به نمونهای از نکات ارزشگذاری در تحلیل بنیادی وغدیر اشاره شده است.
- سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر مالک 51 درصد نیروگاه گیلان به ظرفیت 1300 مگاوات و مالک 65 درصدی نیروگاه بهبهان با ظرفیت 984 مگاوات است که این دارایی در تاریخ 31 شهریور 1401 حدود 2800 میلیارد تومان ارزش داشته است. با توجه به آخرین حقوق صاحبان سهام این شرکت میتوان ارزش آن را معادل 10,000 میلیارد تومان دانست.
نکات تحلیل دیگر شرکتهای پرتفوی غیربورسی وغدیر و نحوه ارزشگذاری هریک از این شرکتها در سایت انیگما وجود دارد. همچنین در مقاله پرتفوی غیربورسی شرکت های سرمایه گذاری نحوه ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی آموزش داده شده است.
سود هر سهم (EPS) وغدیر
طبق صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، ای پی اس وغدیر برای سال مالی منتهی به 1400/09/30 معادل 2,239 ریال بوده است. در این سال مالی حاشیه سود خالص وغدیر 109 درصد و نسبت P/E ttm آن 12.7 واحد بود. در حال حاضر سود خالص شرکت در پایان دوره 9 ماهه منتهی به شهریور 1401 معادل 89 درصد است. جدول زیر نسبتهای مالی گذشتهنگر در تحلیل وغدیر را نشان میدهد.

سود مجمع (DPS) وغدیر
مجمع عمومی عادی سالیانه شستا برای سال مالی 1400 در تاریخ 400/12/23 برگزار شد. بر اساس گزارشات منتشر شده از این مجمع، میزان سود نقدی وغدیر به ازای هر سهم 1,930 ریال تصویب شد؛ یعنی شرکت بیش از 86 درصد از سود به دست آمده در یک سال را میان سرمایهگذاران تقسیم کرد. DPS وغدیر در سال مالی 1400 نسبت به سال مالی 1399 به میزان 141 درصد افزایش داشته است. زمانبندی پرداخت سود مطابق جدول زیر بوده است.
شرح | تاریخ پرداخت سود | نحوه پرداخت سود سهام وغدیر |
---|---|---|
سهامداران حقیقی دارای کد سجام | 1401/01/29 | از طریق سامانه سجام |
سهامداران حقیقی فاقد کد سجام | 1401/02/20 | از طریق مراجعه به کلیه شعب بانک تجارت در سراسر کشور و با ارائه کد بورسی و کارت ملی |
صندوقهای سرمایهگذاری | از تاریخ 1401/02/25 | از طریق ارائه آگهی تاسیس، مجوز فعالیت و شماره حساب بانکی متعلق به صندوق |
سهامداران حقوقی | طی مهلت مقرر در قانون تجارت | از طریق ارائه مدارک ثبتی و آخرین تغییرات و شماره حساب بانکی متعلق به شخص حقوقی |
محاسبه و تحلیل NAV وغدیر
برای تحلیل بنیادی وغدیر و محاسبه NAV آن حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 17 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم برای وغدیر 29,022 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت روز در تاریخ 1401/12/06 تقسیم بر NAV شرکت (P/NAV) 72.7 درصد است.

مقاله پیشنهادی: آموزش تحلیل بنیادی
سوالات متداول
ناو وغدیر در تاریخ 6 اسفند 1401 به میزان 29,022 ریال محاسبه شده است.
نسبت پی به ناو وغدیر باتوجه به قیمت روز در تاریخ 1401/12/06 معادل 72.7 درصد است.
دی پی اس وغدیر در سال مالی منتهی به 1400/09/30 برابر 1,930 ریال تصویب شده است.
ممنون