تحلیل بنیادی اپال – شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس

تحلیل اپال بهعنوان یکی از نهادهای مالی پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار در این مقاله انجام شده است. شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در سال 1385 به صورت سهامی خاص، در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. این شرکت در سال 1399 به سهامی عام تبدیل شد و با نماد اپال در بازار سهام معامله میشود. در حال حاضر، اپال جزء واحدهای تجاری فرعی شرکت سرمایهگذاری پارسیان است. در ادامه به تحلیل بنیادی اپال از طریق ارزشگذاری داراییهای بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.
میتواندی در مقاله تحلیل بنیادی چیست ، با محاسبه ارزش ذاتی شرکتها در تحلیل بنیادی بیشتر آشنا شوید.
جایگاه اپال در صنعت
این شرکت به عنوان یک شرکت مادر تخصصی در زمینه صنعت معدن، در راستای ایجاد زنجیره تأمین و تولید آهن و فولاد در شرکتها و پروژههای متعددی سرمایهگذاری کرده است . همانطور که در نمودار زیر مشاهده میشود، 98 درصد از فعالیتهای این شرکت در زمینه فلزات اساسی است.

سهامداران اپال
مالکیت 90.95 درصد از سهام اپال در اختیار شرکت سرمایهگذاری پارسیان است. شرکت پارسیان در نظر دارد با سرمایهگذاری در زمینه صنایع معدنی و زنجیره فولاد، در بین 5 شرکت برتر کشور در این حوزه قرار گیرد.
در جدول زیر، سهامداران بالای ۱ درصد در تحلیل اپال کانی پارس و ارزش سهام هر کدام از آنها قابل مشاهده است.

همانطور که مشاهده میشود، در حالت تلفیقی، ستاد اجرایی فرمان امام به همراه زیرمجموعههای خود 92.22 درصد از سهام اپال را در اختیار دارند. در سایت انیگما میتوانید تمام سهامداران اپال را به همراه زیرمجموعههایشان را مشاهده کنید.

تحلیل بنیادی اپال
تحلیل بنیادی این شرکت با روش ارزشگذاری مبتنی بر داراییها انجام شده است. طبق این روش خالص ارزش داراییها (NAV)، با محاسبه ارزش روز پورتفوی بورسی و غیربورسی اپال، برآورده شده است. ارزشگذاری داراییهای غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه ان ای وی محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران آن را معادل بهای تمام شده در نظر میگیرند. تیم انیگما مازاد ارزش پورتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را محاسبه کرده است.
ارزشگذاری داراییهای بورسی در تحلیل اپال
همانطور که مشاهده میشود، 71 درصد از سهام شرکت پارس فولاد سبزوار، متعلق به این شرکت است. طبق جدول زیر، اپال در شرکتهایی مانند پالایش نفت اصفهان، معدنی و صنعتی چادرملو و … نیز سرمایهگذاری کرده است. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی اپال در تاریخ 10 اسفند 1401، هفت هزار و 665 میلیارد تومان محاسبه شده است.

ارزشگذاری داراییهای غیربورسی در تحلیل اپال
مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی در تحلیل بنیادی اپال باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا 10 اسفندماه 1401 مطابق جدول زیر است. همانطور که مشاهده میشود، سهم عمده شرکت اپال فولاد شرق پارسیان متعلق به اپال است.

طبق تحلیل انیگما، مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی این شرکت 11 هزار و 980 میلیارد تومان برآورد شده است. در ادامه نکته تحلیلی حائز اهمیت در ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی تحلیل اپال ارائه شده است:
- شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان سالیانه حدود 3.5 میلیون تن گندله تولید میکند. با فرض شمش 450 دلاری و دلار 35000 تومان و نسبت گندله به شمش 27.5 درصد، این شرکت در سال 1402 میتواند حدود 15000 میلیارد تومان فروش و 4400 میلیارد تومان سود داشته باشد. اپال فولاد شرق پارسیان مالک 60 درصد این شرکت است.
سود هر سهم (EPS) اپال
طبق جدول زیر نسبت P/E ttm اپال در دوره 12 ماهه منتهی به 1400/10/30 برابر با 9.7 بوده است. همچنین پی بر ای تی تی ام این شرکت در دوره 9 ماهه سال 1401، 10.2 بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته، حدود 3 واحد کاهش داشته است.
در بخش کدال پلاس، نسبت P/B اپال و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص این سهم در دورههای مالی گذشته نمایش داده شده است. بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال و تحلیل بنیادی اپال ، سود هر سهم اپال در دوره ۱۲ ماهه منتهی به 30 دی ماه 1400، 2,428 ریال بوده است.

سود مجمع (DPS) اپال
همانطور که در بخش پیش گفته شد EPS اپال در سال مالی 1400، 2428 ریال بوده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه اپال، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 1400/10/30، 1,680 ریال بوده است.
در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود اپال (DPS) ارائه شده است. همانطور که مشاهده میشود، سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبت نام کرده باشند، از تاریخ 15 اردیبهشت 1401 سود نقدی خود را دریافت کردهاند. لازم به ذکر است، سهامدارانی که فاقد کد سجام هستند، برای دریافت سود سهام خود، لازم است در سامانه سجام ثبت نام کنند و احراز هویت شوند.
سهامداران | تاریخ پرداخت |
---|---|
حقیقی | از 15 اردیبهشت 1401 |
حقوقی ( به غیر از سهامدار عمده) | از 1 مرداد تا 31 مرداد 1401 |
محاسبه و تحلیل NAV اپال
برای تحلیل بنیادی اپال حقوق صاحبان سهام این نماد، 4 هزار و 225 میلیارد تومان برآورد شده است. در محاسبه NAV اپال، حقوق صاحبان سهام آن مطابق با سود نقدی، افزایش سرمایه و مجموع درآمد ناشی از سرمایهگذاریها تعدیل شده است. برای بدست آوردن ان ای وی هر سهم، مجموع مازاد ارزش داراییهای بورسی و غیربورسی و حقوق صاحبان سهام، به تعداد سهام شرکت تقسیم شده و ناو هر سهم در تحلیل اپال 11,936 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت به NAV اپال (P/NAV) در تاریخ 1401٫12٫10، 132.3 درصد پیشبینی شده است.

مقاله پیشنهادی: آموزش تحلیل بنیادی