تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی بکام – شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی

در این مقاله، تحلیل بکام به‌عنوان یکی از شرکت‌های فعال در صنعت کابل‌سازی انجام شده است. صنعت کابل برق و مخابرات جزو صنایع برتر و مادر محسوب می‌شوند. اکثر صنایع بخشی از نیاز خود را از این حوزه تامین می‌کنند؛ بنابراین این شرکت سهم مطلوبی در تامین کالای مورد نیاز صنایع مختلف دارد. شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی تاریخ 1363/08/19 تاسیس شد. این شرکت با نماد «بکام» سال 1382 درگروه «صنعت ماشین آلات و دستگاه‌های برقی» در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. در این مقاله به تحلیل بنیادی بکام و محاسبه EPS و P/E فوروارد آن پرداخته شده است.

در مقاله آموزش تحلیل بنیادی روش انجام تحلیل بنیادی به‌صورت گام به گام توضیح داده شده است.

فعالیت و محصولات بکام

فعالیت شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی تاسیس و ایجاد کارخانه‌های لازم برای تولید انواع کابل‌های مخابراتی، تهیه و تامین مواد اولیه برای تولید، فروش و عرضه محصولات در داخل و خارج از کشور و سرمایه‌گذاری برای توسعه فعالیت‌های شرکت است. بکام در تولید کابل‌های مسی و نوری مخابراتی جایگاه ویژه‌ای دارد. محصولات این شرکت شامل کابل مخابراتی نوری، کابل مخابراتی مسی، کابل نوری FTTX، کابل برق فشار ضعیف، کابل شبکه، دیتا و فرکانسی و کابل‌های خاص و ترکیبی می‌باشند.

جایگاه بکام و شرکت‌های فرعی آن

همانطور که گفته شد بکام در صنعت کابل‌سازی فعالیت دارد. در تحلیل بنیادی بکام ، این شرکت به‌عنوان بزرگترین صادرکننده کابل‌های مخابراتی در کشور، تامین‌کننده بیش از 80 درصد از کابل‌های مخابراتی زیرساخت کشور است. بکام دارای چندین شرکت فرعی است که عبارتند از:

  1. شرکت شبکه‌سازان کیهان
  2. شرکت برق آفتابی هدایت نور یزد
  3. شرکت ایساتیس ارتباط قندی
  4. شرکت پلیمر ایساتس قندی ابرکوه
  5. موسسه فرهنگی ورزشی شهید قندی

سرمایه و ترکیب سهامداران بکام

سرمایه بکام در بدو تاسیس مبلغ یکصد میلیون تومان بوده که طی چندین مرحله سرمایه آن افزایش یافته است. آخرین مرحله افزایش سرمایه بکام سال 1400 از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران بود. در این مرحله سرمایه شرکت مبلغ 1,004 میلیارد تومان شده است.

با توجه به لیست زیر شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با مالکیت 74.87 درصد، سهامدار عمده بکام است. در لیست زیر سهامداران بالای یک درصد بکام نمایش داده شده است.

سهامداران بکام

شرکت فولاد مبارکه اصفهان با دارا بودن زیر مجموعه‌هایی چون شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات و ایساتیس ارتباطات قندی، بیشترین درصد از سهام بکام را به صورت تلفیقی در اختیار دارد.

سهامداران تلفیقی

مقدار، قیمت و مبلغ فروش در تحلیل بکام

بکام محصولات خود را علاوه برفروش در بازار داخلی به خارج از کشور نیز صادر می‌کند. در جدول‌های زیر مقدار و قیمت بکام در 3 دوره مالی گذشته و پیش‌بینی آن تا پایان سال مالی 1401 نشان داده شده است.

مقدار فروش شرکت
قیمت فروش محصولات

در تحلیل بنیادی بکام فروش حاصل از محصولات این شرکت در 9 ماهه سال 1401، مبلغ 348 میلیارد تومان است. این مبلغ نسبت به دوره مشابه سال گذشته 49 میلیارد تومان معادل 16 درصد افزایش یافته است. پیش بینی می‌شود بکام در پایان سال مالی 1401 مبلغ 500 میلیارد تومان از فروش محصولات خود به‌دست آورد.

مبلغ فروش در تحلیل بنیادی بکام

مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه در تحلیل بکام

بکام برای تولید محصولات خود از مواد اولیه‌ها‌ی مفتول مس، پلی‌اتیلن، ژله، فیبر نوری، بوتیلن، نوار فولادی، عنصر مقاوم و مفتول آلومینیوم استفاده می‌کند. هزینه ی تهیه مواد اولیه مصرفی بکام در 9 ماهه منتهی به 30 آذر 1401 حدود 234 میلیارد تومان است. این افزایش مبلغ 62 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه مصرفی بکام است. در جدول‌های زیر مقدار، قیمت و مبلغ برای دوره‌های مختلف و همچنین پیش‌بینی 3 ماهه آخر سال نمایش داده شده است.

مواد اولیه در تحلیل بکام

سربار بکام

اقلام سربار بکام شامل حقوق و مزایا، استهلاک، سوخت می‌باشند. هزینه‌‎ی سربار بکام در 9 ماهه سال 1401 مبلغ 33 میلیارد تومان است. با توجه به افزایش 50 درصدی حقوق و دستمزد در سال 1401، عمده هزینه سربار مربوط به حقوق و مزایا است. پیش‌بینی می‌شود هزینه سربار بکام تا پایان سال مالی 1401 نزدیک به 44 میلیارد تومان شود.

سربار بکام

صورت سود و زیان و تحلیل بنیادی بکام

مطابق جدول زیر، بهای تمام شده در تحلیل بکام در دوره 9 ماهه منتهی به 1401/09/30 مبلغ 244 میلیارد تومان بوده است. این مبلغ نسبت به دوره مشابه سال گذشته خود 13 درصد افزایش داشته است. همچنین سود ناخالص بکام در این دوره 104 میلیارد تومان است. در نتیجه حاشیه سود ناخالص شرکت برابر با 29 درصد می‌باشد. تحلیلگران انیگما حاشیه سود ناخالص بکام را در پایان سال مالی 1401، 36 درصد برآورد کرده‌اند. همچنین با در نظر گرفتن سایر درآمدها و هزینه‌های عملیاتی بکام، سود خالص این شرکت در پایان سال مالی 1401 مبلغ 23 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.

صورت سود و زیان در تحلیل بکام

سود مجمع (DPS) بکام

طبق صورت سود و زیان منتهی به تاریخ 1400/12/29، سود خالص بکام به ازای هر سهم 40 ریال بوده است. مجمع عمومی عادی سالیانه بکام در تاریخ 1401/03/22 برگزار شد. طبق گزارشات منتشر شده این مجمع در سامانه کدال، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، این شرکت سود نقدی تقسیم نکرده است.

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1401/12/29

در تحلیل بنیادی بکام افزایش حقوق و دستمزد و تورم درسال 1401 به ترتیب 50 و 30 درصد فرض شده است. با توجه به مفروضات بالا EPS فورارد بکام 24 ریال محاسبه شده است. همچنین با تقسیم قیمت روز این سهم در تاریخ 1401/12/10 (2,538 ریال) به EPS آن، P/E تحلیلی 105.8 برآورد شده است.

تحلیل بنیادی بکام

مقاله پیشنهادی: تحلیل بنیادی چیست

نمودار قیمتی بکام

مطابق چارت زیر قیمت سهم بکام تاریخ 1399/03/13 در بالاترین حالت خود با ارزش بازار 8,676 میلیارد تومان بوده است. در حال حاضر با توجه به قیمت روز تاریخ 1401/12/10 در سایت tse (2,538 ریال)، ارزش بازار بکام 2,643 میلیارد تومان است. قیمت سهم در تحلیل بکام در این بازه زمانی 69 درصد کاهش یافته است.

چارت قیمتی بکام
3.7/5 - (3 رای)
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا