تحلیل بنیادی وامید «گروه سرمایهگذاری امید»

گروه مدیریت سرمایهگذاری امید با نماد «وامید» دارای چندین شرکت بورسی و غیربورسی بوده و نقش مهمی در رشد اقتصادی و اشتغال کشور بهویژه استانهای مرزی دارد. این شرکت با سرمایه 96/979 میلیارد ریال در میان شرکتهای سرمایهگذاری بعد از سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (تحلیل شستا) بزرگترین شرکت از نظر ارزش بازار است. در ادامه به تحلیل بنیادی وامید با بررسی سهامداران و پرتفوی بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.
جایگاه وامید در صنعت
گروه مدیریت سرمایهگذاری امید طبق گروهبندی صنایع شرکتهای بورسی در صنعت چندرشتهای و در زمینههای معادن و فولاد، سیمان، بازار سرمایه و خدمات مالی برتر، بازرگانی، نفت و گاز، انرژی و ساختمان فعالیت میکند؛ اما عمده فعالیت آن در صنعت استخراج کانههای فلزی است.
سهامداران شرکت سرمایهگذاری وامید
حدود 70 درصد از سهام گروه مدیریت سرمایهگذاری امید متعلق به بانک سپه است. صندوق بازنشستگی بانکها، موسسه رفاه و تأمین آتیه کارکنان بانک سپه و سرمایهگذاری سپه نیز از سهامداران عمده این شرکت میباشد. در جدول زیر تعداد و ارزش سهام سهامداران بالای یک درصد وامید آمده است.
بانک سپه به همراه زیرمجموعههای خود که بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم مدیریت آنها را بر عهده دارد 78/17 درصد از سهام وامید را تحت کنترل خود دارد.
در سایت انیگما میتوانید سهامداران کلیه شرکتها را بهصورت تلفیقی با شرکت مادر و زیرمجموعههایش مشاهده کنید.
تحلیل NAV وامید
در تحلیل بنیادی شرکتهای سرمایهگذاری، محاسبه ارزش خالص داراییها (NAV) از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای ارزشگذاری به روش NAV میزان داراییهای یک شرکت مورد بررسی قرار میگیرد.
شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی دارند. سرمایهگذاری در شرکتهایی که در بورس پذیرفته شدهاند که به آن پرتفوی بورسی گفته میشود. دیگری هرگونه سرمایهگذاری که در بورس نباشد، مانند خرید طلا، مسکن، اوراق و… یا سرمایهگذاری در دیگر شرکتهایی که در بورس حضور ندارند. این نوع سرمایهگذاری پرتفوی غیربورسی شرکت نام دارد.
باتوجه به اینکه شرکت وامید یک شرکت سرمایهگذاری است، برای محاسبه NAV باید پرتفوی وامید بررسی شود.
پرتفوی بورسی وامید
ارزش پرتفوی بورسی وامید در تاریخ 1400/11/20 حدود 194 هزار میلیارد تومان است که در جدول زیر برخی از مهمترین سهامهای آن به تفکیک آمده است. برای مشاهده لیست کامل میتوانید به سایت انیگما مراجعه کنید.
پرتفوی غیربورسی وامید
مهمترینهای پرتفوی غیربورسی وامید باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا بیستم بهمن ماه 1400 مطابق جدول زیر است. مجموع مازاد ارزش غیربورسی وامید حدود 10 هزار و 400 میلیارد تومان است.
نکات ارزشگذاری شرکتهای پرتفوی غیربورسی شرکتهای سرمایهگذاری در سایت انیگما قابل مشاهده است. در ادامه نمونهای از آن برای شرکت سرمایهگذاری امید آمده است:
- شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر سالیانه 3 میلیون تن آهن اسفنجی تولید میکند. با فرض دلار 25000 تومان و بیلت 600 دلار و نسبت آهن اسفنجی به شمش 60 درصد در سال 1401 میتواند حدود 27000 میلیارد تومان فروش و 8000 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.
محاسبه NAV وامید
برای محاسبه NAV وامید حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و بیش از 29 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. مجموع حقوق صاحبان سهام، مازاد ارزش بورسی و غیربورسی تقسیم بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم است. ان ای وی وامید توسط تیم تحلیلی انیگما 24,102 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت روز در تاریخ 1400/11/20 در سایت (13,780 ریال) تقسیم بر NAV شرکت (P/NAV) 57/2 درصد است.
شما میتوانید برای مشاهده تحلیل بهروز شرکت سرمایهگذاری امید و ارتباط با کارشناسان انیگما فرم قسمت دیدگاهها در انتهای صفحه را تکمیل کنید.
تحلیل بنیادی وامید
بهطور کلی فرمول یا محاسبه مشخصی برای ارزشگذاری مقایسهای در روش NAV وجود ندارد؛ اما بهطور سنتی P/NAV برای این سهم باید حدود 60 تا 70 درصد باشد. باتوجه به محاسبات انجام شده نسبت P/NAV وامید حدود 60 درصد است. درنتیجه نمیتوان انتظار داشت قیمت سهم وامید در آینده رشد چندانی داشته باشد.