تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی وامید – گروه سرمایه‌گذاری امید

در این مقاله تحلیل وامید به‌عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت چندرشته‌ای انجام شده است. گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید با نماد «وامید» دارای چندین شرکت بورسی و غیربورسی بوده و نقش مهمی در رشد اقتصادی و اشتغال کشور به‌ویژه استان‌های مرزی دارد. این شرکت با سرمایه 96٬979 میلیارد ریال در میان شرکت‌های سرمایه‌گذاری بعد از سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (تحلیل شستا) بزرگ‌ترین شرکت از نظر ارزش بازار است. در ادامه به تحلیل بنیادی وامید و محاسبه NAV این شرکت با بررسی سهامداران و پرتفوی بورسی و غیربورسی آن پرداخته شده است.

موضوع فعالیت وامید

فعالیت اصلی وامید تشکیل و راه‌اندازی انواع شرکت و سرمایه‌گذاری در سهام، سهم‌الشرکه، واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رای با هدف کسب انتفاع به‌طوری‌که به‌تنهایی یا به‌همراه شاخص تحت کنترل واحد یا اشخاص تحت کنترل واحد، کنترل شرکت، موسسه یا صندوق سرمایه‌پذیر را در اختیار گرفته یا در آن نفوذ قابل ملاحظه داشته باشد.

جایگاه وامید در صنعت

گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید طبق گروه‌بندی صنایع شرکت‌های بورسی در صنعت چندرشته‌ای و در زمینه‌های معادن و فولاد، سیمان، بازار سرمایه و خدمات مالی برتر، بازرگانی، نفت و گاز، انرژی و ساختمان فعالیت می‌کند؛ اما عمده فعالیت آن در صنعت استخراج کانه‌های فلزی است. ارزش بازار شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی در تاریخ 1401/10/30، 6٬359 هزار میلیارد ریال، معادل 7٫5 درصد از کل ارزش بازار اوراق بهادار (معادل 85٬213 هزار میلیارد ریال) بوده است. وامید به‌لحاظ سرمایه و ارزش بازار در بین شرکت‌های چندرشته‌ای رتبه سوم را دارد.

جایگاه وامید در صنعت

سرمایه و ترکیب سهامداران شرکت سرمایه‌گذاری وامید

وامید با سرمایه اولیه 650٬000 میلیون ریال فعالیت خود را آغاز کرد. سرمایه این شرکت طی چندین مرحله افزایش یافت و آخرین سرمایه وامید در تاریخ 1399/12/20 با افزایش 223 درصدی نسبت به سرمایه قبلی از محل مطالبات حال‌شده و آورده نقدی و اندوخته سرمایه‌ای به مبلغ 96٬979 میلیارد ریال رسیده است.

بیش از نیم درصد از سهام گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید متعلق به بانک سپه است. صندوق بازنشستگی بانک‌ها، موسسه رفاه و تامین آتیه کارکنان بانک سپه و صندوق بازارگردانی گوهر فام امید نیز از دیگر سهامداران این شرکت هستند. در جدول زیر تعداد و ارزش سهام سهامداران بالای یک درصد این شرکت در تحلیل وامید آمده است.

سهامداران در تحلیل وامید

بانک سپه به همراه زیرمجموعه‌های خود که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم مدیریت آن‌ها را بر ‌عهده دارد 66٫12 درصد از سهام وامید را تحت کنترل خود دارد. از این رو بانک سپه به‌صورت تلفیقی سهامدار عمده وامید محسوب می‌شود.

سهامداران تلفیقی گروه سرمایه‌گذاری امید

در سایت انیگما می‌توانید سهامداران کلیه شرکت‌ها را به‌صورت تلفیقی با شرکت مادر و زیرمجموعه‌های آن مشاهده کنید.

تحلیل بنیادی وامید

در تحلیل بنیادی شرکت‌های سرمایه‌گذاری، محاسبه ارزش خالص دارایی‌ها (NAV) از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای ارزش‌گذاری به روش NAV میزان دارایی‌های یک شرکت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌ دو نوع دارایی دارند. سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که در بورس پذیرفته شده‌اند که به آن پرتفوی بورسی گفته می‌شود. دیگری هرگونه سرمایه‌گذاری که در بورس نباشد، مانند خرید طلا، مسکن، اوراق و… یا سرمایه‌گذاری در دیگر شرکت‌هایی که در بورس حضور ندارند. این نوع سرمایه‌گذاری پرتفوی غیربورسی شرکت نام دارد.

در تحلیل وامید باتوجه به این‌که این شرکت یک شرکت سرمایه‌گذاری است، برای محاسبه NAV باید پرتفوی بورسی و غیر بورسی آن بررسی شود.

مازاد ارزش پرتفوی بورسی در تحلیل بنیادی وامید

ارزش پرتفوی بورسی وامید در تاریخ 1402/02/16 حدود 226 هزار میلیارد تومان است که در جدول زیر برخی از مهم‌ترین سهام‌های آن به تفکیک آمده است. باتوجه به جدول زیر، 91 درصد از سهام شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور متعلق به شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید است.

پرتفوی بورسی در تحلیل بنیادی وامید

ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل وامید

مهم‌ترین‌های پرتفوی غیربورسی وامید باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا شانزدهم اردیبهشت‌ماه 1402 مطابق جدول زیر است. مجموع مازاد ارزش غیربورسی وامید حدود 13 هزار و 200 میلیارد تومان است.

پرتفوی غیربورسی در تحلیل وامید

نکات ارزش‌گذاری شرکت‌های پرتفوی غیربورسی شرکت‌های سرمایه‌گذاری در سایت انیگما قابل مشاهده است. در ادامه نمونه‌ای از آن برای شرکت سرمایه‌گذاری امید آمده است:

  • شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر سالیانه 3 میلیون تن آهن اسفنجی تولید می‌کند. با فرض دلار 40٬000 تومان و بیلت 550 دلار و نسبت آهن اسفنجی به شمش 64 درصد در سال 1402 می‌تواند حدود 42٬000 میلیارد تومان فروش و 12٬000 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.
  • پیش‌بینی می‌شود شرکت پترو امید آسیا در سال مالی منتهی به 30 آذر 1402 نزدیک به 400 میلیارد تومان سود خالص بسازد.
  • شرکت کاوند نهان زمین در حال احداث کارخانه‌های آهن اسفنجی و فولادسازی در داخل کشور و تولید کاتد مس در خارج از کشور است.

سود خالص (EPS) وامید

سود خالص شرکت در تحلیل بنیادی وامید برای پایان سال مالی 1400 برابر با 1٬371 ریال بوده است. نسبت P/E ttm وامید در دوره منتهی به تاریخ 1401/10/30، 7٫1 است. همچنین باتوجه به جدول زیر، حاشیه سود خالص شرکت برای سال مالی 1400 برابر با 101 درصد بوده است. با کمک جدول زیر می‌توان نسبت‌های مالی مانند P/S ttm ،P/B و حاشیه سود ناخالص را برای دوره‌های مختلف مشاهده کرد.

نسبت‌های مالی شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید

سود مجمع (DPS) در تحلیل وامید

مجمع عمومی عادی سالیانه وامید برای سال مالی 1400 در تاریخ 1401/02/29 برگزار شد. مطابق تصمیمات این مجمع سود نقدی به‌ازای هر سهم 1٬030 ریال تصویب شده است.

سود سهامداران وامید به‌صورت زیر پرداخت شد.

  • سود سهامداران حقیقی دارای کد سجام در تاریخ 1401/05/03 از طریق سامانه سجام پرداخت شد.
  • سهامداران حقیقی فاقد کد سجام سود خود را از تاریخ 1401/06/03 از طریق ارسال درخواست طبق فرم پیوست به شماره فکس 26202207 دریافت کردند.
  • سهامداران حقوقی طی مهلت مقرر با ارائه درخواست کتبی، روزنامه رسمی آخرین تغییرات و اعلام شماره حساب نسبت به دریافت سود خود اقدام کردند.
  • سود سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌ها از تاریخ 1401/05/03 با ارائه درخواست کتبی، آگهی تاسیس، مجوز فعالیت و اعلام شماره حساب واریز شد.

محاسبه و تحلیل NAV وامید

برای محاسبه NAV و تحلیل بنیادی وامید حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها تعدیل و نزدیک به 34 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. مجموع حقوق صاحبان سهام، مازاد ارزش بورسی و غیربورسی تقسیم بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم است. بر اساس محاسبات فوق ان ای وی وامید 28٬154 ریال محاسبه شده است. در تحلیل وامید ، با تقسیم قیمت روز در تاریخ 1402/02/16 در سایت www.tsetmc.com (18٬160 ریال) بر NAV شرکت، نسبت P/NAV برابر با 64٫5 درصد محاسبه می‌شود.

تحلیل بنیادی وامید

شما می‌توانید برای مشاهده تحلیل به‌روز شرکت سرمایه‌گذاری امید و ارتباط با کارشناسان انیگما فرم قسمت دیدگاه‌ها در انتهای صفحه را تکمیل کنید.

برای آشنایی گام به گام با مراحل تحلیل بنیادی مطالعه مقاله آموزش تحلیل بنیادی پیشنهاد می‌شود.

تحلیل سهم وامید

به‌طور کلی فرمول یا محاسبه مشخصی برای ارزش‌گذاری مقایسه‌ای در روش NAV وجود ندارد؛ اما به‌طور سنتی P/NAV برای این سهم باید حدود 60 تا 70 درصد باشد. باتوجه به محاسبات انجام شده نسبت P/NAV وامید حدود 64 درصد است.

نمودار قیمتی وامید

چارت زیر نمایان‌گر روند قیمتی سهام وامید است. سهام این شرکت اولین بار در تاریخ 1399/05/20 به بالاترین قیمت خود با ارزش بازار 157 هزار میلیارد تومان رسید. سپس قیمت سهام وامید کاهش یافت. در حال حاضر قیمت سهام وامید رو به افزایش است و در تاریخ 1402/02/10 به بالاترین قیمت (18٬370) رسیده است. در تحلیل وامید ارزش بازار شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید در تاریخ مذکور 178 هزار میلیارد تومان است. قیمت سهام وامید در این بازه زمانی 12 درصد رشد داشته است.

نمودار قیمتی سهام وامید

سوالات متداول

سود خالص وامید برای سال 1400 چقدر است؟

EPS وامید برای پایان سال مالی 1400 برابر با 1٬371 ریال بوده است.

سهامداران عمده وامید چه کسانی هستند؟

بانک سپه با مالکیت بیش از 50 درصد از سهام وامید سهامدار عمده این شرکت است.

پی بر ناو وامید چقدر است؟

در تحلیل وامید ، نسبت P/NAV شرکت معادل 64٫5 درصد محاسبه شده است.

3/5 - (4 رای)
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا