تحلیل بنیادی وخارزم «شرکت سرمایهگذاری خوارزمی»

تحلیل وخارزم از طریق بررسی پرتفوی بورسی و غیربورسی آن در این مقاله آمده است. شرکت سرمایهگذاری خوارزمی درسال 1376 با سرمایه 100 میلیارد ريال به صورت سهامی خاص به ثبت رسید. این شرکت در سال 1384 با هدف توسعه فعالیتها، گسترش مشارکت در انواع طرحهای سرمایهگذاری و ورود به عرصه صنعت سرمایهگذاری کشور، به سهامی عام تغییر یافت. سهام شرکت در سال 1389 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت و در اسفند ماه همان سال در بازار اول فرابورس ایران پذیرفته شد و هماکنون با نماد معاملاتی «وخارزم» در بازار اول بورس اوراق بهادار تهران در حال معامله است. در این مقاله به تحلیل بنیادی وخارزم و محاسبه NAV این شرکت پرداخته شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست با تحلیل بنیادی و انواع روشهای آن بیشتر آشنا شوید.
جایگاه وخارزم در صنعت
فعالیت اصلی شرکت سرمایهگذاری خوارزمی عمدتا در زمینههای تولید برق، احداث ساختمان، بازار سرمایه، تولید دارو، فعالیتهای معدنی و توليد و بهرهبرداری از انواع سختافزار و نرمافزار تجهيزات الكترونيكی و الكتريكی و رايانهای و واردات و صادرات است. این شرکت در میان 32 شرکت سرمایهگذاری که اطلاعات مربوط به پرتفوی سرمایهگذاری مورخ 1400/12/29 آنها در سامانه کدال افشا شده است، رتبه 7 در مازاد ارزش پورتفوی بورسی را در اختیار دارد.

سهامداران وخارزم
از سهامداران عمده وخارزم، میتوان به موسسه توسعه همیاری سپهر و شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات اشاره کرد. در ادامه سهامداران بالای یک درصد شرکت سرمایهگذاری خوارزمی و میزان درصد سهام هریک از آنها قابل مشاهده است.

در محصول سهامداران انیگما تمام سهامداران بالای یک درصد و حقوقیهای زیر یک درصد که در کدال گزارش شده است، بهصورت عادی و تلفیقی قابل مشاهده است. بانک صادرات بهصورت تلفیقی به همراه شرکتهای زیرمجموعه خود بیش از 42 درصد از سهام وخارزم را در اختیار دارد. در جدول سهامداران وخارزم بهصورت تلفیقی نمایش داده شده است.

تحلیل بنیادی وخارزم
برای ارزشگذاری سهام شرکتهای سرمایهگذاری باید ارزش خالص داراییهای آن (NAV) محاسبه شود. شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی بورسی و غیربورسی دارند. سرمایهگذاری در شرکتهایی که در بورس پذیرفته شدهاند داراییهای بورسی یک شرکت است که به آن پرتفوی بورسی گفته میشود. همچنین سرمایهگذاریهای خارج از بورس، مانند سرمایهگذاری از طریق خرید طلا، ارز، املاک، اوراق و… یا سرمایهگذاری در شرکتهایی که در بورس حضور ندارند، نیز پرتفوی غیربورسی شرکت های سرمایه گذاری را تشکیل میدهند. با توجه به اینکه وخارزم یک شرکت سرمایهگذاری است برای تحلیل بنیادی لازم است پرتفوی بورسی و غیربورسی این شرکت بررسی شود.
پرتفوی بورسی وخارزم
ارزش بخش زیادی از پرتفوی بورسی وخارزم متعلق به شرکت داروسازی سینا، بانک پاسارگاد و بانک صادرات ایران است. در ادامه پرتفوی بورسی وخارزم نمایش داده شده است. مازاد ارزش پرتفوی بورسی این شرکت در تاریخ 1401/09/20حدود 3 هزار و 600 میلیارد تومان است.

پرتفوی غیربورسی در تحلیل وخارزم
پرتفوی غیربورسی وخارزم نیز در جدول زیر قابل مشاهده است. مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی بر اساس ارزشگذاری انجام شده در تاریخ 20 آذر 1401 توسط انیگما بیش از 18 هزار میلیارد تومان است.

برای محاسبه ارزش شرکتهای موجود در پرتفوی غیربورسی، باید تمامی شرکتهای مهم غیربورسی را تحلیل و ارزشگذاری کرد. تحلیلهای انجام شده باید بهطور پیوسته بهروز شوند. تیمی متخصص در انیگما ارزش تمامی شرکتهای غیربورسی را تحلیل و بهروزسانی میکنند. در ادامه برخی از تحلیلهای پرتفوی غیربورسی وخارزم توسط تیم انیگما آمده است.
- شرکت توسعه برق و انرژی سپهر مالک نیروگاه منتظر قائم با ظرفیت 1620 مگاوات است. این نیروگاه در زمینی به مساحت 100 هکتار در ملارد واقع شده است و 25 درصد برق تهران را تامین میکند. برآورد میشود این شرکت حدود 11000 میلیارد تومان ارزش داشته باشد.
محاسبه NAV وخارزم
برای محاسبه NAV و تحلیل بنیادی وخارزم حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 6 هزار و 350 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم برای وخارزم 15،533 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت به NAV شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫09٫20 در سایت www.tsetmc.com (3،473 ریال) 23 درصد محاسبه شده است.

سوالا متداول
NAV شرکت سرمایهگذاری خوارزمی در تاریخ 20 آذر 1401 برابر 15,223 ریال است.
مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به سال مالی 1401/09/31 وخارزم در تاریخ 1401/07/10 برگزار شد.
میزان سود نقدی به ازای هر سهم (DPS) منتهی به سال مالی 1401 وخارزم 345 ریال میباشد.
شرکت سرمایهگذای خوارزمی 47 درصد از سهام داروسازی سینا با ارزش حدود هزار میلیارد تومان و 3 درصد از بانک صادرات با ارزش حدود 750 میلیارد تومان را در پرتفوی بورسی خود دارد.
89 درصد از شرکت توسعه برق و انرژی سپهر که نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان ارزش دارد، مهمترین دارایی بورسی وخارزم است.
ايا وخارزم سهامدار تامين سرمايه سپهر نيست؟
سلام، وخارزم 10 درصد از شرکت تامین سرمایه سپهر را در اختیار دارد که ارزش آن توسط تیم تحلیلی انیگما حدود 600 میلیارد برآورد شده است.
با سلام و خسته نباشید
با توجه به اینکه پرتفوشو تغییر داده لطفا گزارش جدید تهیه کنید.
ممنون
سلام ممنون از شما. حتما به زودی تحلیل نماد وخارزم آپدیت میشود.