تحلیل بنیادی ثمسکن «شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن»

شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن در سال 1369 به ثبت رسیده است. سرمایه اولیه شرکت مبلغ 10 میلیارد ریال و مؤسسین آن بانک مسکن، بانک صادرات و بانک سپه بودند. این شرکت در سال 1382 به منظور امکان تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد. این شرکت به عنوان یک شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) با نماد « ثمسکن» در بورس اوراق بهادار ثبت شده است. در این مقاله به تحلیل بنیادی ثمسکن و محاسبه NAV سهام آن پرداخته شده است.
جایگاه ثمسکن در صنعت
گروه سرمایهگذاری مسکن در نظر دارد، به تقویت و توسعه تولیدات خود در بخش کاربری مسکن اقدام نماید. این موضوع شامل تعریف و اجرای به موقع پروژه های مسکونی خود و همچنین حضور در شهرهای جدید دارای بازده مناسب است. فعالیت این شرکت متمرکز بر صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات است.
سهامداران ثمسکن
گروه مالی بانک مسکن با داشتن 45٫67 درصد از سهام ثمسکن، اصلیترین سهامدار این مجموعه محسوب میشود. شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات با در اختیار داشتن 13٫60 درصد سهام، در جایگاه دوم سهامداران ثمسکن قرار دارد. در جدول زیر، لیست مهمترین سهامداران و درصد مالکیت آنها از این نماد نمایش داده شده است.
برای مشاهده بقیه سهامداران ثمسکن به سایت انیگما مراجعه کنید.
همانطور که در جدول مشاهده میشود، در حالت تلفیقی نیز، بانک مسکن به همراه زیرمجموعههای خود حدود 46٫54 درصد از سهام ثمسکن را در اختیار دارند. تمام سهامداران ثمسکن را به همراه زیرمجموعههایشان میتوانید در سایت انیگما مشاهده کنید.
تحلیل NAV ثمسکن
برای ارزشگذاری شرکتهای سرمایهگذاری مانند ثمسکن، باید ارزش خالص داراییها (NAV) محاسبه شود. برای بهدست آوردن NAV شرکت، تمام داراییهای بورسی و غیربورسی آن بررسی و ارزشگذاری میشوند. این داراییها شامل سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس یا هرگونه سرمایهگذاری خارج از بورس مانند خرید املاک و مستغلات، طلا، سکه، ارز و… است. در ادامه ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی ثمسکن مورد بررسی قرار گرفته است.
پرتفوی بورسی ثمسکن
مازاد ارزش پرتفوی بورسی ثمسکن در تاریخ ۱۴۰۰/07/20 حدود دو هزار و پانصد میلیارد تومان است. در جدول زیر برخی داراییهای بورسی ثمسکن را مشاهده میکنید. طبق جدول زیر ثمسکن 93 درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری مسکن پردیس را در اختیار دارد. همچنین این شرکت، 69 درصد از شرکت سرمایهگذاری مسکن الوند را در پورتفوی بورسی خود دارد.
پرتفوی غیربورسی ثمسکن
مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی ثمسکن باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا 20 مهرماه ۱۴۰۰ مطابق جدول زیر است. مجموع مازاد ارزش غیربورسی ثمسکن حدود سه هزار و سیصد میلیارد تومان است.
برای مشاهده دیگر شرکتهای پرتفوی ثمسکن و نحوه ارزشگذاری هریک از این شرکتها به سایت Enigma.ir مراجعه کنید.
محاسبه NAV ثمسکن
برای محاسبه NAV ثمسکن حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 867 میلیارد تومان است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم برای ثمسکن 12،097 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت روز در تاریخ 1400/07/20 تقسیم بر NAV شرکت (P/NAV) 36٫9 درصد است.
بهطور کلی فرمول یا محاسبه مشخصی برای ارزشگذاری مقایسهای در روش NAV وجود ندارد؛ اما بهطور سنتی P/NAV برای این سهم باید حدود 60 تا 70 درصد باشد. باتوجه به محاسبات انجام شده P/NAV ثمسکن 36.6 درصد است. پس میتوان انتظار داشت ارزش سهم ثمسکن در آینده افزایش یابد.