تحلیل بنیادی خودکفا «شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان»

تحلیل بنیادی خودکفا بهعنوان یکی از هلدینگهای سرمایهگذاری فعال در زمینههای صنایع غذایی، ساختمانی، بازرگانی، دارویی، پخش و توزیع در این مقاله انجام شده است. این هلدینگ با نام شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان (سهامی عام) در سال 1373 تاسیس و سال 1393 با نماد خودکفا در بازار پایه فرابورس ثبت شد. عمده داراییهای این شرکت در صنعت غذایی متمرکز شده است که در این مقاله به جزئیات داراییهای بورسی و غیربورسی شرکت و محاسبه NAV خودکفا پرداخته شده است.
مقاله آموزشی پیشنهادی: تحلیل بنیادی چیست
موضوع فعالیت خودکفا
فعالیتهای این مجموعه در حال حاضر سرمایهگذاری در زمینههای صنایع غذایی، ساختمانی، بازرگانی، دارویی، پخش و توزیع متمرکز است. در ادامه جزئیات فعالیت شرکتهای در اختیار یا قابل نفوذ این هلدینگ آمده است:
موضوع اصلی فعالیت شرکت عمدتا مربوط به سرمایهگذاری در سهام، سهمالشرکه، واحدهای سرمایهگذاری صندوقها یا سایر اوراق بهادار است. شرکتها، موسسات یا صندوقهای سرمایهپذیر تحت نفوذ این مجموعه (اعم از ایرانی یا خارجی) در زمینههای زیر فعالیت میکنند:
- تولید، فروش، توزیع، بستهبندی، صادرات و واردات انواع فرآوردههای غذایی و بهداشتی
- تولید سیمان و اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری از معادن سیمان
- مشاوره، اجرا و نظارت بر پروژههای عمرانی، معماری و شهرسازی
سرمایه و ترکیب سهامداران خودکفا
سرمایه شرکت در ابتدای تاسیس مبلغ 100 میلیون ریال بوده است. این شرکت پس از چندین مرحله افزایش سرمایه، در سال 1400طی دو مرحله در ماههای فروردین و مهر از محل تجدید ارزیابی داراییها و سود انباشته سرمایه خود را از 4,400,000 به 7,500,000 افزایش داده است.
موسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان با داشتن 12٫65 درصد از سهام خودکفا، سهامدار عمده این شرکت است. جدول زیر سهامداران بالای 1 درصد نماد خودکفا را نشان میدهد.

در محصول سهامداران انیگما تمامی سهامداران بالای یک درصد و حقوقیهای زیر یک درصد شرکتها که در سامانه کدال گزارش فعالیت خود را منتشر کردهاند، بهصورت عادی و تلفیقی قابل مشاهده است. در ادامه نمونهای از سهامداران تلفیقی این شرکت به همراه زیرمجموعههایش نمایش داده شده است.

تحلیل بنیادی خودکفا
در تحلیل بنیادی شرکتهای سرمایهگذاری، محاسبه ارزش خالص داراییها (NAV) از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای ارزشگذاری به روش NAV میزان داراییهای بورسی و غیربورسی و همینطور حقوق صاحبان سهام یک شرکت مورد بررسی قرار میگیرد. بنابراین برای تحلیل خودکفا، پرتفوی بورسی و غیربورسی این شرکت مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزش گذاری پرتفوی بورسی خودکفا
مازاد ارزش پرتفوی بورسی خودکفا در تاریخ 1401٫10٫10 حدود 7 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. جدول زیر بخشی از پرتفوی بورسی خودکفا را نشان میدهد. در مقاله پرتفوی بورسی شرکت های سرمایه گذاری نحوه محاسبه مازاد ارزش داراییهای بورسی شرکتهای سرمایهگذاری آموزش داده شده است.

ارزش گذاری و تحلیل پرتفوی غیربورسی خودکفا
شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان تمامی سهام شرکت خدمات مالی و مدیریت معین آزادگان و بخش عمدهای از سهام شرکت پارس گستر مینو را در اختیار دارد. مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی خودکفا باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا 10 دی ماه سال 1401 مطابق جدول زیر است. مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی خودکفا در این تاریخ حدود هزار و 400 میلیارد تومان است.

کلیه نکات تحلیلی ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی شرکت های سرمایه گذاری در سایت انیگما وجود دارد. در ادامه به یک نمونه از نکات ارزشگذاری خودکفا اشاره شده است.
- شرکت خدمات مالی و مدیریت معین آزادگان در تاریخ 31 شهریور 1401 مالک حدود 4 درصد غپینو و 1 درصد خودکفا بوده است. با توجه به آخرین حقوق صاحبان سهام این شرکت ارزش خالص داراییهای آن را میتوان حدود 800 میلیارد تومان برآورد کرد.
سود مجمع خودکفا
طبق صورتهای مالی منتشر شده، شرکت سرمایهگذاری اقتصادی و خودکفایی آزادگان در سال مالی منتهی به تاریخ 1400/12/29 به میزان 211 ریال سود به ازای هر سهم به دست آورده است.
مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به سال مالی 1400 این شرکت در تاریخ 1401/04/15 برگزار شد. در این مجمع سود نقدی سال 1400 سهام خودکفا 170 ریال به ازای هر سهم تصویب شد. در حقیقت خودکفا حدود 80 درصد از سود به دست آمده در این سال را میان سهامداران خود تقسیم کرد.
طبق اطلاعیه منتشر شده شرکت در سامانه کدال، سود تقسیمی خودکفا تنها از طریق سامانه سجام به سهامداران پرداخت میشود. بنابراین سهامدارانی که تاکنون در سامانه سجام ثبتنام نکردهاند، باید برای دریافت سود سهام خود در اسرع وقت در این سامانه ثبتنام کنند. سود نقدی خودکفا برای سهامداران حقیقی از ابتدای دی ماه 1401 و برای سهامداران حقوقی از ابتدای بهمن 1401 واریز خواهد شد.
محاسبه و تحلیل NAV خودکفا
برای محاسبه NAV و تحلیل بنیادی خودکفا حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل شده است. با توجه به محاسبات انجام شده این مقدار حدود 830 میلیارد تومان است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام، مازاد ارزش بورسی و غیربورسی خودکفا بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم خودکفا در تاریخ 10 دی 1401، 12،404 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت روز در این تاریخ تقسیم بر NAV شرکت نسبت پی به انایوی خودکفا، 55٫5 درصد محاسبه شده است.

سوالات پرتکرار
NAV هر سهم خودکفا در تاریخ 10 دی 1401 برابر با 12,404 ریال است.
مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به سال مالی 140/12/29 خودکفا در تاریخ 15 تیر 1401 برگزار شد.
شرکت صنعتی مینو با حدود 7 هزار میلیارد تومان مازاد ارزش، مهمترین دارایی بورسی خودکفا به حساب میآید. 81 درصد از سهام این شرکت در اختیار خودکفا است.
سود نقدی منتهی به سال مالی 1400 خودکفا 170 ریال به ازای هر سهم میباشد.