تحلیل بنیادی هرمز «شرکت فولاد هرمزگان جنوب»

شرکت فولاد هرمزگان دومين کارخانه بزرگ توليد فولاد در جوار خليجفارس و در منطقه ويژه اقتصادی صنايع معدنی و فلزی خليجفارس واقع شده است. وجود این شرکت باعث شده است که استان هرمزگان به قطب سوم فولاد کشور تبديل شود. در این مقاله به تحلیل بنیادی هرمز و محاسبه EPS تحلیلی شرکت پرداخته شده است.
فعالیتهای شرکت
بخش احيا مستقيم این شرکت شامل دو مدول 825 هزار تنی (جمعا 1،650 هزار تن) با کليه تجهيزات و تأسيسات جانبی و بخش فولادسازی شامل واحدهای برداشت و انتقال آب دريا به ميزان 30،000 متر مکعب در ساعت، ايستگاه مرکزی توزيع برق، بخش ذوب (شامل دو کوره قوس الکتريکی و دو کوره پاتيلی)، ريختهگری (شامل دو خط ريختهگری پيوسته تختال) دارای ظرفيت نهايی 1٫5 ميليون تن تختال (به ضخامت 200 و 250 ميلیمتر، عرض900 تا 2 هزار ميلیمتر و طول 6 هزار تا 12 هزار ميلیمتر)، کارخانه اکسيژن، کارخانه آهک، تعميرگاه مرکزی، آب شيرينکنها و آزمايشگاه مرکزی است.
جایگاه شرکت درصنعت تختال
از مهمترين ويژگیهای شرکت فولاد هرمزگان مجاورت با آبهای خليجفارس جهت دسترسی آسان به آبهای آزاد، نزديکی به مخازن عظيم گاز عسلويه، مجاورت با ذخاير سنگآهن گلگهر، مجتمع بندری شهيد رجايی و حمل و نقل جادهای و ريلی است.
این شرکت با توليد 1،522،572 تن اسلب فولادی سهم 13 درصدی از فروش اسلب خام کشور در سال 1399 را به خود اختصاص داده است. در ادامه نمودار سهم شرکتهای موجود در کشور جهت تامین اسلب قابل مشاهده است.
آنچه در چشمانداز شرکت فولاد هرمزگان میتوان انتظار داشت، توسعه بازارهای صادراتی، حفظ و تامين پايدار نيازهای نوردکاران داخلی، بازاريابی محصولات با ارزش افزوده بالاتر، توسعه محصولات جديد خطوط و تکميل زنجيره ارزش با رويکرد توسعه خطوط توليد به سمت محصولات نهايی است.
مهمترین سهامداران هرمز
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با داشتن بیش از 95 درصد از سهام هرمز، سهامدار عمده این شرکت است. در ادامه لیست برخی از سهامداران این شرکت قابل مشاهده است.
میزان، قیمت و مبلغ فروش محصولات
شرکت فولاد هرمزگان در سال 1400 با انعقاد تفاهمنامههايی با شرکتهای بزرگ نوردکاران داخلی، برنامه فروش مدونی تهيه کرده است. مکانيزم قيمتگذاری فروش محصول در بازار داخلی، قيمت کشف شده در بورس کالا است. فولاد هرمزگان سعی کرده است تا با توجه به نياز بازار اقدام به عرضه محصول در بورس کالا کند تا نياز نوردکاران داخلی و ساير مصرفکنندگان محصول اسلب در داخل کشور را تامین کند.
از جمله مشتريان محصولات داخلی میتوان به شرکتهايی چون فولاد اکسين خوزستان، آرين هوران، صنعتگران فولاد ايرانيان، مجتمع فولاد گيلان و آلتون استيل را نام برد. در ادامه میزان، قیمت و مبلغ فروش تمامی محصولات هرمز قابل مشاهده است.
میزان، قیمت و مبلغ مواد اولیه مصرفی
جدول زیر میزان، قیمت و مبلغ مواد اولیه مصرفی هرمز است. با توجه به این جدول شرکت هزینه مواد اولیه خود را تا پایان دوره مالی ۶ ماهه منتهی به شهریور 1400، حدود 3 هزار و 800 میلیارد تومان گزارش کرده است. پیشبینی میشود هزینه نواد اولیه شرکت در ۶ ماهه دوم سال نیز مشابه 6 ماهه اول باشد و تا پایان سال مالی 1400 حدود 11 هزار و 500 تومان بابت مواد اولیه خود هزینه کند.
سربار
هزینه سربار هرمز در ۳ دوره مالی گذشته و پیشبینی آن تا پایان سال ۱۴۰۰ در جدول زیر نمایش داده شده است. طبق این پیشبینی هزینه سربار در ۶ ماهه دوم سال بیشتر از ۶ ماهه ابتدایی سال خواهد بود.
صورت سود و زیان هرمز
سود خالص شرکت ابتدای سال 1400 به رقم 43،972،087 ميليون ريال رسيده است که از جمله عوامل تاثيرگذار بر افزايش آن نسبت به دوره مشابه سال قبل میتوان به افزايش قيمت فروش محصولات شرکت نسبت به دوره 6 ماهه سال 1399 میباشد. پیشبینی اقلام صورت سود و زیان هرمز تا پایان دوره مالی سال 1400 قابل مشاهده است.
محاسبه EPS و P/E تحلیلی هرمز
در تحلیل بنیادی هرمز هزینه حمل هر تن گندله در سال 1400 برابر با 1،560،000 ریال و هر تن آهن اسفنجی 390،000 ریال درنظر گرفته شده است.
با در نظر گرفتن قیمت اسلب به میزان 640 دلار بر تن و بیلت 595 دلار بر تن میزان سود خالص این شرکت به ازای هر سهم (EPS تحلیلی) تا پایان سال 2،598 ریال پیشبینی شده است. نسبت قیمت این سهم در سایت www.tsetmc.com به EPS آن در تاریخ 19 آبان میزان 6،8 محاسبه شده است.