تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی غشهداب – شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان

تحلیل غشهداب ، به‌عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌ها در زمینه‌ی تولید مواد غذایی در کشور، در این مقاله مورد بررسی قرار داده شده است. شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان در سال 1369 به‌صورت سهامی تاسیس و در سال 1392 به سهامی عام تبدیل شد. شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان سال 1395 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شكر پذیرفته و با نماد غشهداب عرضه شد. در حال حاضر شرکت‌های کشت و صنعت بهاران گلبهار و شرکت بهینا جزو شرکت‌های فرعی این مجموعه هستند. در ادامه به تحلیل بنیادی غشهداب و ارائه گزارش دقیقی از عملکرد مالی و محاسبه‌ی EPS و P/E تحلیلی این شرکت پرداخته شده است.

برای آشنایی بیشتر در مورد نحوه ارزش‌گذاری سهام ، مقاله تحلیل بنیادی چیست پیشنهاد می‌شود.

موضوع فعالیت شرکت

شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان با نام تجاری تبرک به فعالیت‌های زیر می‌پردازد :

  • تولید انواع محصولات کشاورزی و غذایی توسط کارخانجات وابسته به شرکت و مجتمع‌های کشاورزی
  • خرید و فروش محصولات غذایی و پروتئینی و کشاورزی
  • تولید، خرید و فروش انواع فرآورده‌های لبنی و پاستوریزه
  • خرید و فروش انواع میوه و سبزیجات
  • بسته‌بندی انواع محصولات صنایع تبدیلی غذایی
  • تولید انواع نوشابه‌های گازدار و بدون گاز و آب آشامیدنی و معدنی
  • استحصال انواع پوره و کنسانتره و شهد میوه‌جات
  • اخذ تسهیلات بانکی و اعتبار اسنادی و ضمانت‌نامه‌های بانکی

که البته وظیفه اصلی شرکت طی سال مالی منتهی به 29 اسفند 1400، تولید و فروش رب و سس بوده است. موضوع فعالیت زیرمجموعه‌ها، به شرح زیر است :

  • شرکت بهاران: گلبهار تولید و فروش رب، کنسرو، کمپوت و مربا
  • شرکت بهینا: تولید سس مایونز و کچاپ

جایگاه غشهداب در صنعت غذایی

این شرکت دارای ظرفیت اسمی تولید 10 هزار تن رب، 10 هزار تن سس، 3 هزار تن سرکه و کشک در سال است. همچنین علاوه بر ظرفیت تولید شرکت اصلی، دارای ظرفیت اسمی تولید 700 تن سس، 10 هزار تن رب به‌صورت کارمزدی و همچنین 1500 تن کمپوت و 2500 تن کنسرو مربا است. این شرکت با حجم فروش 5,970,680 میلیون ریال در شرکت اصلی و 7,042,034 میلیون ریال در گروه، جزو شرکت‌های پیشرو در عرصه تولید انواع سس و رب است.

سرمایه و ترکیب سهامداران غشهداب

سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 3 میلیون ریال بوده که طی چندین مرحله افزایش سرمایه به مبلغ 4,612,528 میلیون ریال رسیده است. همان‌طور که در جدول زیر مشاهده می‌شود، 51.32 درصد از سهام این شرکت متعلق به گروه کارخانجات صنعتی تبرک است. مهدی پورآزادی نیز به‌عنوان یک شخص حقیقی با 1.30 درصد سهام غشهداب، سهامدار درصدی این شرکت است.

سهامداران غشهداب

در سایت انیگما می‌توان علاوه بر سهامداران عادی، سهامداران تلفیقی را نیز مشاهده کرد. در حالت تلفیقی شرکت توسعه صنعت و عمران تبرک خاورمیانه بزرگ‌ترین سهامدار غشهداب محسوب می‌شود.

قیمت، مقدار و مبلغ فروش در تحلیل بنیادی غشهداب

در جدول زیر مقدار فروش محصولات در تحلیل غشهداب برای 4 دوره مالی و پیش‌بینی آن برای سال مالی منتهی به اسفند 1402 قابل‌مشاهده است. بیشترین تغییر در مقدار فروش برای رب بسته‌بندی است که نسبت به 63 درصد کاهش یافته است.

مقدار فروش شرکت شهداب ناب خراسان

در تصویر ذیل قیمت فروش محصولات شرکت آمده است. از این تصویر می‌توان نتیجه گرفت که گران‌ترین محصول شرکت در دوره 9 ماهه منتهی به 30 آذر 1401 سس است که نسبت به دوره مشابه 9 ماهه سال 1400، 114 درصد افزایش یافته است.

قیمت فروش در تحلیل غشهداب

در نهایت تصویر آخر مربوط به مبلغ فروش برای 4 دوره مالی و پیش‌بینی آن برای سال 1402 است که برابر با حاصل‌ضرب مقدار فروش در قیمت فروش می‌باشد. طبق جدول زیر بیشترین مبلغ فروش در دوره 9 ماهه منتهی به آذر 1401 مربوط به سس با 140 درصد تغییر نسبت به دوره 9 ماهه سال 1400 است که عمدتا ناشی از افزایش قیمت آن بود.

مقدار فروش شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان

قیمت، مقدار و مبلغ مواد اولیه در تحلیل غشهداب

در تصویر زیر مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه غشهداب برای 5 دوره مالی قابل مشاهده است. همان‌طور که واضح است، در 9 ماهه منتهی به آذر 1401 مواد اولیه شرکت نسبت دوره 9 ماهه سال 1400، 157 درصد افزایش یافته است.

مواد اولیه در تحلیل غشهداب

سربار در تحلیل بنیادی غشهداب

هزینه‌های سربار در تحلیل غشهداب شامل استهلاک، سوخت، مواد مصرفی، حمل‌ونقل و انتقالات و سایر هزینه‌ها است. سربار شرکت در دوره‌ی منتهی به 1401/09/30 معادل 43 میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره‌ی مشابه سال 1400، 31 درصد افزایش داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 1402 سربار غشهداب به مبلغ 63 میلیارد تومان برسد.

سربار در تحلیل بنیادی غشهداب

صورت سود و زیان در تحلیل غشهداب

در ادامه برای تحلیل غشهداب ، صورت سود و زیان آن بررسی شده است. بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی شرکت در 9 ماهه ابتدای سال 1401، 539 میلیارد ریال بوده است که به نسبت مدت زمان مشابه سال 1400، 75 درصد افزایش یافته است. اگر سود عملیاتی در سال مالی منتهی به 29 اسفند 1402 به 186 میلیارد تومان برسد، پیش‌بینی می‌شود که غشهداب 197 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.

صورت سود و زیان شرکت کشت و صنعت شهداب ناب

سود نقدی (DPS) غشهداب

غشهداب مجمع‌ عمومی سالیانه خود را برای سال مالی منتهی به 1400/12/29 در تاریخ 30 تیرماه سال 1401 تشکیل داد. طبق تصمیمات مجمع، از 293 ریال سود خالصی که شرکت در دوره مالی 12ماهه سال 1400 به‌ازای هر سهم داشته است، حدود 10 درصد، به‌عنوان سود نقدی تقسیمی به‌ازای هر سهم در نظر گرفته شده است که به میزان 30 ریال می‌باشد.

طبق اطلاعیه زمان‌بندی پرداخت سود منتشر شده در سامانه کدال، سود تمامی سهامداران در تاریخ 15 اسفندماه 1401 پرداخت می‌شود و نحوه حصول سود به شرح زیر بوده است:

  • سود کلیه سهامداران حقیقی و حقوقی دارای کد سجام از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب بانکی معرفی‌شده به سامانه سجام واریز شد.
  • سود سهامداران حقیقی و حقوقی که احراز هویت نشده‌اند با مراجعه به پرتال شرکت و بارگذاری اطلاعات خواسته شده، در تاریخ مقرر پرداخت شد.

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 29 اسفند 1402

برای تحلیل بنیادی غشهداب و همچنین پیش‌بینی نسبت P/E فوروارد مفروضات زیر را در نظر گرفته شده است:

  • 30 درصد افزایش نرخ صنعت در سال 1402
  • قیمت سس حدود 503 میلیون ریال بر تن

قیمت سهام غشهداب در زمان‌نگارش این مقاله (23 اردیبهشت 1402) در سایت www.tsetmc.com معادل 324 ریال است؛ باتوجه‌ به ای پی اس تحلیلی غشهداب نسبت P/E فوروارد آن 12.8 محاسبه شده است.

تحلیل بنیادی غشهداب

در سایت انیگما علاوه بر P/E آینده‌نگری که تحلیل‌گران انیگما محاسبه کرده‌اند، میانگین نسبت P/E تحلیلی کاربران انیگما نیز، قابل مشاهده است. در تحلیل بنیادی غشهداب میانگین P/E تحلیل‌گران 12.5 است. قابلیت تغییر مفروضات با توجه به نظر شخصی نیز وجود دارد.

مقاله پیشنهادی: آموزش تحلیل بنیادی

وضعیت معاملات و روند قیمتی سهام غشهداب

قیمت سهام در تحلیل غشهداب از سال 1398 روندی صعودی داشته است. سهام این شرکت در تاریخ 13 خردادماه ۱۳۹۹ به بالاترین قیمت خود 42,892 ریال با ارزش بازار حدود 5.7 هزار میلیارد تومان رسید و پس‌ از آن با ریزش مواجه شد. در حال حاضر قیمت سهام غشهداب در محدوده‌ی قیمتی 4 هزار ریال در حال نوسان است.

روند قیمتی غشهداب
4.2/5 - (8 رای)
۲ دیدگاه
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا