مقالات تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی غدیس – شرکت پاکدیس

در این مقاله تحلیل غدیس به‌عنوان شرکت فعال در حوزه صنعت غذایی مورد بررسی قرار گرفته است. شرکت پاکدیس سال 1353 فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت اولین تولیدکننده آبمیوه گازدار در ایران است. شرکت پاکدیس سال 1390 با نماد غدیس در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد و در حال حاضر جزو شرکت‌های فرعی شرکت مادرتخصصی صنایع غذایی سینا است. در ادامه به تحلیل بنیادی غدیس، پیش‌بینی EPS تحلیلی و محاسبه P/E فوروارد این شرکت پرداخته شده است.

  • برای آشنایی با تحلیل بنیادی و انواع رویکردهای آن مطالعه مقاله تحلیل بنیادی چیست پیشنهاد می‌شود.

موضوع فعالیت شرکت پاکدیس

موضوع فعالیت شرکت پاکدیس تهیه، تولید و کشت مواد اولیه صنایع غذایی، ایجاد مزارع و ترویج کشاورزی است. در حال حاضر فعالیت اصلی غدیس تولید انواع آبمیوه گازدار و بدون گاز، انواع نوشابه، کنسانتره، پوره میوه‌جات، رب گوجه‌فرنگی، سرکه، روغن و الکل می‌باشد. ظرفیت اسمی تولید انواع کنسانتره و پوره 13 هزار تن، انواع الکل و محلول ضدعفونی‌کننده 1٬800 هزار لیتر، انواع آبمیوه، ماءالشعیر و نوشابه 101٬172 هزار لیتر، محصولات روغن کنجد 650 هزار لیتر و انواع پریفوم تولیدی 115٬200 هزار عدد است. ساندیس، بارلتا، وبس، ساندا، پاکدیس، قلعه گنج، بالدرلو، ساندیس مالت، نوژا و شهد سردشت از برندهای غدیس هستند.

شرکت پاکدیس با بهره‌مندی از 4 کارخانه تولیدی در سطح کشور نسبت به تولید انواع محصولات خود به‌شرح زیر اقدام کرده است:

  • ارومیه: انواع کنسانتره آبمیوه و سبزیجات، پوره میوه، رب، سرکه، الکل، آبمیوه گازدار و بدون گاز در بسته‌بندی بطر شیشه، PET و CAN، انواع ماءالشعیر، نوشابه انرژی‌زا و نوشابه گازدار
  • سلماس: کنسانتره سیب و انگور، انواع آبمیوه در بسته‌بندی بطر PET
  • سردشت: کنسانتره انگور قرمز
  • قلعه گنج: روغن گنجد

سرمایه و ترکیب سهامداران در تحلیل غدیس

سرمایه غدیس در آغار تاسیس مبلغ 100٬000٬000 میلیون ریال بوده که طی چندین مرحله افزایش یافته است. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در مجمع عمومی فوق‌العاده تاریخ 1399/07/12 افزایش سرمایه غدیس از مبلغ 280٬000 میلیون ریال به مبلغ 1٬169٬538 میلیون ریال از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت (زمین) مورد تایید قرار گرفت و در همان سال ثبت شد.

همانطور که پیش‌تر گفته شد غدیس جزو شرکت‌های فرعی شرکت گسترش صنایع غذایی سینا است و این شرکت با مالکیت 44٫66 درصد از سهام شرکت پاکدیس، سهامدار عمده غدیس محسوب می‌شود. در لیست زیر سهامداران بالای یک درصد شرکت به‌همراه درصد و ارزش آن‌ها در تحلیل غدیس قابل مشاهده است.

سهامداران غدیس

شرکت بنیاد مستضعفان در حالت تلفیقی به‌واسطه زیرمجموعه‌های خود بیش از 65 درصد سهام غدیس را در اختیار دارد و غدیس شرکت فرعی نهایی بنیاد مستضعفان است. در سایت تحلیل بنیادی انگیما امکان مشاهده سهامداران عادی و تلفیقی زیر یک درصد و بالای یک درصد تمامی شرکت‌های بورسی وجود دارد.

سهامداران تلفیقی شرکت پاکدیس

مقدار، قیمت و مبلغ فروش در تحلیل بنیادی غدیس

مجموع درآمدهای عملیاتی شرکت پاکدیس در دوره 9 ماهه منتهی به 1401/09/30 بیش از هزار میلیارد تومان بوده است. این درآمد نسبت به دوره مالی مشابه سال 1400، 40 درصد افزایش یافته که دلیل آن افزایش قیمت محصولات است. همچنین بیشترین فروش شرکت در این دوره مربوط به انواع آبمیوه‌ها (داخلی) و انواع کنسانتره، پوره و رب گوجه‌فرنگی (صادراتی) است. پیش‌بینی می‌شود درآمدهای عملیاتی در تحلیل غدیس تا پایان سال مالی 1402 به مبلغ 1٬818 میلیارد تومان برسد.

فروش در تحلیل بنیادی غدیس

روش‌های توزیع محصولات

محصولات شرکت پاکدیس به 4 صورت عرضه می‌شوند:

  1. توزیع به‌صورت مویرگی که به‌صورت تحویل کالا به خریدار در درب فروشگاه و فروش مشارکتی/ هیبریدی تحویل کالا به شخص ثالث (فروخته‌شده توسط عامل هیبریدی) انجام می‌شود.
  2. فروش از طریق عاملین و نمایندگان در تمامی استان‌ها که به‌صورت تحویل کالا به عامل در انبار ایشان صورت می‌گیرد.
  3. فروش از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  4. فروش صادراتی به مقاصد صادراتی به‌صورت تحویل کالا درب کارخانه انجام می‌شود.

مقدار، قیمت و مواد اولیه مصرفی غدیس

مواد اولیه مصرفی در تحلیل بنیادی غدیس شامل مواد بسته‌بندی و مواد اولیه هستند. شرکت پاکدیس در دوره 9 ماهه منتهی به آذرماه 1401 مبلغ 796 میلیارد تومان برای تامین مواد اولیه مصرفی هزینه کرده است. در جدول زیر مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه مصرفی برای 4 دوره مالی گذشته آورده شده است.

مواداولیه در تحلیل غدیس

سربار در تحلیل غدیس

هزینه سربار غدیس در دوره 9 ماهه ابتدای سال مالی 1401 مبلغ 105 میلیارد تومان است. این هزینه مربوط به آیتم‌های حقوق و مزایا، استهلاک، سوخت، هزینه مواد مصرفی و هزینه حمل و نقل و انتقالات است. باتوجه به افزایش 30 درصدی حقوق و مزایا در سال جاری هزینه سربار در پایان سال مالی 1402 بیش از 167 میلیارد تومان برآورد می‌شود.

سربار شرکت پاکدیس

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی غدیس

در مرحله بعدی این تحلیل، به بررسی صورت و زیان شرکت پاکدیس پرداخته شده است. مطابق آخرین دوره مالی مورد گزارش (دوره 9 ماهه 1401/09/30) درآمد عملیاتی غدیس 1٬064 میلیارد تومان و سود خالص آن 142 میلیارد تومان بوده است. همچنین در این دوره بهای تمام‌شده غدیس مبلغ 759 میلیارد تومان است که نسبت به دوره مالی مشابه سال 1400 حدود 50 درصد افزایش بوده است. پیش‌بینی می‌شود اگر در پایان سال مالی 1402 این شرکت مبلغ 1٬818 میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته باشد، سود خالص حاصل‌شده مبلغ 273 میلیارد تومان باشد. در جدول زیر جزئیات صورت سود و زیان شرکت پاکدیس برای دوره‌های مالی گذشته و همچنین پیش‌بینی آن برای سال مالی 1402 نمایش داده شده است.

صورت سود و زیان در تحلیل غدیس

سود مجمع (DPS) غدیس

مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به پایان سال مالی 1400 غدیس در 28 تیرماه 1401 برگزار شد. مطابق تصمیمات صورت‌گرفته در این مجمع، غدیس از 1٬288 ریال سود خالصی که در پایان سال مالی 1400 ساخته است، مبلغ 730 ریال معادل 56 درصد را به‌عنوان سود نقدی میان سهامداران خود تقسیم کرده است.

سود غدیس برای تمامی سهامداران دارای کد سجام مطابق زمان‌بندی زیر از طریق شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پرداخت شده است.

سهامداران تاریخ پرداخت
حقیقی، سبدگردان‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری1401/12/13
حقوقی1401/12/15

همچنین سهامداران فاقد کد سجام از تاریخ 1402/05/15 به بعد با مراجعه به شعب بانک سینا و ارائه مدارک لازم زیر سود خود را دریافت خواهند کرد.

  • اشخاص حقیقی: ارائه اصل کارت ملی و کد بورسی سهامدار
  • اشخاص حقوقی: معرفی‌نامه شرکت جهت واریز به شماره حساب شخص حقوقی

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1402/12/29

در تحلیل بنیادی غدیس نرخ آبمیوه 93٬944٬382 ریال بر هزار لیتر و 50 درصد افزایش نرخ متوسط محصولات برای سال 1402 در نظر گرفته شده است. همچنین در این تحلیل میزان تخفیفات و مبالغ برگشت از فروش شرکت در سال 1402 معادل 14 درصد فروش محصولات شرکت لحاظ شده است. حال اگر میانگین قیمت دلار در سال 1402، 40 هزار تومان و نرخ تورم 30 درصد فرض شود، EPS تحلیلی غدیس 2٬342 ریال پیش‌بینی می‌شود. باتوجه به قیمت روز سهم در تاریخ 1402/03/31 بر ای پی اس تحلیلی، نسبت P/E فوروارد در تحلیل غدیس 6٫7 محاسبه شده است.

تحلیل بنیادی غدیس

در سایت انیگما این امکان وجود دارد تا کاربر مفروضات خود را وارد کرده و تحلیل متناسب با مفروضات وارد شده را مشاهده کند. برای آشنایی با نحوه انجام تحلیل بنیادی مقاله آموزش تحلیل بنیادی پیشنهاد می‌شود.

روند قیمتی سهام غدیس

مطابق روند قیمتی غدیس در چارت زیر، قیمت این سهام در اوایل دی‌ماه 1401 با رشد زیادی مواجه شد و در تاریخ 1401/11/23 به بالاترین قیمت (24٬500 ریال) با ارزش بازار 2٬865 میلیارد تومان رسید. قیمت غدیس در زمان نگارش این مقاله در سایت www.tsetmc.com مبلغ (15٬380 ریال) است. ارزش بازار غدیس در تاریخ 1402/03/31 مبلغ 1٬831 میلیارد تومان می‌باشد.

نمودار قیمتی سهام شرکت پاکدیس
5/5 - (2 رای)

رقیه محمدپور

تحلیل بنیادی سهم‌ها و تولید محتوا در این زمینه از علایق بنده است. در حال حاضر به مدت 3 سال است که در این زمینه فعالیت دارم و به طور پیوسته در حال ارتقای اطلاعات خود در زمینه بازار سرمایه هستم.

سایر مقاله‌ها

۵ دیدگاه

  1. سلام ممنون از اطلاعاتی که در اختیار می گذارید. ممنون میشم تحلیل بنیادی سهم درهآور را هم ارایه بدید. با تشکر

  2. سلام..با توجه به اینکه علاقه به تحلیل بنیادی دارید چند کتاب توصیه میکنم…کتاب سبقت از وال استریت از پیتر لینچ..کتاب 24 استراتژی وارن بافت از جیمز پاردو…کتاب تشکیل سبد سهام به روش وارن بافت جیوا راماسوی…کتاب وارن بافت و تفسیر صورت های مالی اثر دیوید کلارک و ماری بافت…کتاب سرمایه گذاری مانند وارن بافت اثر متیو کراتر …کتاب روش سرمایه گذاری وارن بافت اثر رابرت هگستروم

  3. این کتاب ها به ما کمک میکنند که در تحلیل بنیادی چه موضوعاتی رو بیشتر بررسی کنیم و مورد توجه قرار بدهیم ..در ضمن اصولی که در این کتاب ها برای تحلیل بنیادی گفته شده برای همه جا کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا