تحلیل بنیادی فولاژ «شرکت فولادی آلیاژی ایران»

شرکت فولاد آلیاژی ایران در سال 1370 تأسیس و از سال 1379 شروع به فعالیت کرد. بهرهبرداری از واحدهای نورد و فولادسازی این شرکت در فاز اول با ظرفیت 140 هزارتن آغاز شد. این ظرفیت در فاز دوم به 550 هزارتن افزایش یافت. این شرکت در سال 1389 با نماد «فولاژ» در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. در این مقاله به تحلیل بنیادی فولاژ و بررسی EPS تحلیلی این شرکت پرداخته شده است.
موضوع فعالیت شرکت
شرکت فولاد آلیاژی ایران شامل ۴ کارخانه اصلی فولادسازی، نورد سنگین، نورد سبک، و واحد عملیات حرارتی و تکمیل کاری است. این شرکت محصولات خود را با ظرفت ۵۵۰,۰۰۰ تن در واحدهای فولادسازی و همچنین نورد سنگین با ظرفیت 200 هزار تن، نورد سبک با ظرفیت 260 هزار تن و فولادهای مهندسی با ظرفیت 14 هزار و 600 تن تولید میکند. شرکت در حال حاضر با استفاده از آهن اسفنجی و آهن قراضه به همراه آلیاژها به تولید محصولات خود میپردازد که سطح مصرف آهن قراضه کمتر از ۱۰ درصد و آهن اسفنجی بیش از ۹۰ درصد است.
جایگاه فولاژ در صنعت فلزات اساسی
شرکت فولاد آلیاژی ایران بزرگترین تولیدکننده انواع فولاد آلیاژی در ایران و خاورمیانه است. این شرکت یکی از مدرنترین کارخانجات فولاد آلیاژی دنیا محسوب میشود. کارخانههای فولادسازی، نورد مقاطع سنگین، نورد مقاطع سبک و عملیات حرارتی این شرکت به پیشرفتهترین تجهیزات مجهز است. این امر امکان تولید فولادهای آلیاژی و مخصوص را با بالاترین کیفیت و منطبق با استانداردهای بینالمللی میسر ساخته است.
مهمترین سهامداران فولاژ
از مهمترین سهامداران فولاژ، میتوان به شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر با 34٫28 درصد و صندوق بازنشستگی فولاد با 20٫09 درصد از سهام این شرکت، اشاره کرد. در ادامه لیست مهمترین سهامداران فولاژ و درصد مالکیت هر یک از این شرکتها نمایش داده شده است.
لیست سهامداران تمام شرکتها به صورت تلفیقی به همراه شرکتهای زیرمجموعه در سایت انیگما، قابل مشاهده است. در ادامه برخی از سهامداران فولاژ بهصورت تلفیقی نمایش داده شده است.
در لیست سهامداران فولاژ شرکتهای سرمایهگذاری استانی در قالب مدیریت سهام عدالت بهصورت تلفیقی نمایش داده میشوند.
محصولات و خدمات اصلی
تولیدات شرکت در گروه های فولادی میکروآلیاژ، بلبرینگ، ابزار گرم کار، فولاد کربنی، فولاد سختشونده سطحی، فنر، فولادهای خوش تراش، فولادهای با دمای بالا و فولادهای عملیات حرارتپذیر است. محصولات این شرکت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاهها، ابزارسازی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی، صنایع خودروسازی، ماشینسازی و سایر صنایع ویژه کاربرد وسیع دارد.
میزان، قیمت و مبلغ فروش محصولات
میزان فروش فولاژ در 3 ماهه نخست امسال 109٫393 تن بوده است. این فروش شامل 86٫598 تن محصولات آلیاژی و 22٫725 تن محصولات مهندسی است. درآمد حاصل از فروش محصولات در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 1400 مبلغ 2 هزار و 200 میلیارد تومان بوده است. این مبلغ نسبت به دوره مشابه سال قبل 153 درصد افزایش داشته است. جزئیات فروش محصولات این شرکت در جدول زیر نمایش داده شده است.
میزان، قیمت و مبلغ مواد اولیه
مواد اولیه مورد استفاده فولاژ شامل آهن قراضه، آهن اسفنجی، فروآلیاژها و… است. میزان، قیمت و مبلغ مواد اولیه و همچنین نسبت مصرف آن، در جدول زیر آمده است. این شرکت در دوره 3 ماهه منتهی به خرداد 1400، برای تأمین مواد اولیه، بیش از هزار و 400 میلیارد تومان پرداخت کرده است. هزینه تأمین مواد اولیه فولاژ تا پایان سال جاری، حدود 6 هزار و 200 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
لازم به توضیح است شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان از شرکتهای فرعی فولاژ و دارای خط تولید آهناسفنجی به ظرفیت 800 هزار تن در سال است که با وجود آن، تأمین آهن اسفنجی شرکت تسهیل شده و سهم آن در مواد اولیه نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است.
سربار
جزئیات اقلام سربار فولاژ و مبالغ هرکدام، در جدول زیر نمایش داده شده است. همانطور که مشاهده میشود، مجموع هزینههای سربار در سال 1399، 868 میلیارد تومان بوده است. این مبلغ در دوره سه ماهه منتهی به خرداد 1400 ، 358 میلیارد تومان گزارش شده است. با توجه به مندرجات جدول زیر، پیشبینی میشود، هزینه سربار شرکت در انتهای سال مالی 1400، حدود هزار و 300 میلیارد تومان باشد.
صورت سود و زیان فولاژ
برای تحلیل بنیادی فولاژ، صورت سود و زیان آن مورد بررسی قرار گرفته است. بهای تمام شده کالای فروش رفته در 3 ماهه نخست سال 1400 نزدیک به هزار و 600 میلیارد تومان است. این مبلغ نسبت به مدت مشابه سال قبل 157 درصد افزایش یافته است. این افزایش عمدتاً ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه (الکترود و آهن اسفنجی و قراضه) و افزایش تناژ تولید بوده است. همانطور که مشاهده می شود، این شرکت، در سه ماهه اول سال 1400، 638 میلیارد تومان از درآمد عملیاتی خود را به سود ناخالص تبدیل کرده است. سود ناخالص این شرکت، در انتهای سال مالی 1400، بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان پیشبینی میشود.
تحلیل EPS و P/E تحلیلی منتهی 1400/12/29
در تحلیل فولاژ نرخ افزایش حاملهای انرژی فلزات در سال 1400، 200 درصد و نرخ افزایش حقوق و دستمزد نیز 40 درصد لحاظ شده است. همچنین با درنظرگرفتن 30 درصد تورم در این سال، میزان سود خالص فولاژ به ازای هر سهم (EPS) 3،022 ریال پیشبینی شده است. با توجه به قیمت سهام این شرکت در تاریخ 1400/06/31 در سایت www.tsetmc.com (16،170 ریال)، نسبت قیمت به EPS شرکت 5،4 بدست آمده است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران در طرحهای توسعهای خود، راهاندازی فولاد یزد با ظرفیت 650 هزار تن را در دست اجرا دارد. این طرح چندین سال به دلیل عدم وجود منابع متوقف شده بود، اما اکنون 61 درصد پیشرفت داشته است. پیشبینی میشود این طرح تا سال 1401 به بهرهبرداری رسد. در صورت تحقق این طرح پیشبینی میشود سود ناخالص این شرکت حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان (200 تومان به ازای هر سهم) افزایش یابد.
در شرایط کنونی نیز با توجه به P/E پیشبینی شده، سهام این شرکت از شرایط نسبتا مناسبی برخوردار است.