تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی دی « بانک دی»

بانک دی یکی از بزرگترین بانک‌های حکومتی کشور است و بیش از 10 سال سابقه فعالیت دارد. این شرکت از اردیبهشت ماه سال 1390 در فرابورس ایران پذیرفته شده و به عنوان 23 امین نماد معاملاتی در فهرست نمادهای فرابورسی قرار گرفته است.

این بانک که اخیرا با حواشی فراوانی همراه بود بالاخره روز 22 تیر 1400 پس از افزایش سرمایه 2009 درصدی با یک رشد 26 درصدی بازگشایی شد و تا چند روز تا قیمت 123 تومانی در معاملات تا صف خرید پیش‌روی کرد. در ادامه به تحلیل سهم این بانک پرداخته شده است.

مهمترین سهامداران بانک دی

جدول زیر سهامداران بالای یک درصد بانک دی را نشان می‌دهد. صندوق بازارگردانی گروه دی و سازمان اقتصادی کوثر نسبت به سایر سهامداران بانک دی، سهام بیشتری از این بانک را در اختیار دارند.

سهامداران دی

تمام سهامداران عمده شرکت از زیرمجموعه‌های بنیاد شهید هستند. در ادامه سهامداران زیرمجموعه بنیاد شهید به‌صورت تلفیقی نشان داده شده است.

سهامداران تلفیقی دی

صورت سود و زیان بانک دی

برای بررسی عملکرد بانک دی صورت سود و زیان آن در دوره‌های مالی منتهی به 1398٫11٫30 و 1399٫11٫30 طبق گزارش منتشر شده در کدال قابل مشاهده است.

صورت سود و زیان دی

بررسی سود یا زیان عملیاتی شرکت در سال 98 و 99

بانک دی در سال 1399 از نظر عملیاتی عملکردی مشابه سال گذشته خود داشته است. این شرکت کار خود را در سال مالی منتهی به 1399 به لحاظ عملیاتی با زیان به پایان رسانده است. در جدول زیر سود و زیان عملیاتی این شرکت در سال 98 و 99 بررسی شده است.

سود و زیان عملیاتی

تحلیل سهام بانک دی

باتوجه به اینکه بانک دی از لحاظ عملیاتی زیان‌ده بود، در گزارش‌های سالانه خود به سود 385 ریالی به ازای هر سهم خود رسید. اما تحول بانک دی از زیان به سود، به دلیل بهبود عملکرد  اصلی شرکت نبوده و عمده‌ترین علت آن درآمد ناشی از فروش سرمایه‌گذاری‌ها بوده است. این عامل نکته‌ای قابل درنگ خواهد بود، زیرا که تکرار چنین سودهایی عمدتا دور از انتظار هستند.

در ادامه نمودار درآمدهای ناشی از فروش سرمایه‌گذاری‌های بانک دی از سال 1392 تا سال 1399 آمده است.

سرمایه‌گذاری‌های بانک دی

عمده درآمد ناشی از فروش سرمایه‌گذاری شرکت در سال 1399، به فروش رساندن 18 درصد از نیروگاه دماوند که از بزرگترین نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در خاورمیانه بوده است، نشات می‌گیرد.

با همه‌ی این تفاسیر باید توجه داشت چه از منظر بررسی خالص ارزش دارایی‌های و چه از نگاه بررسی سودآوری شرکت، براساس اطلاعات موجود فعلی، نباید به لحاظ بنیادی انتظار زیادی از رشد پایدار قیمت سهم بانک دی داشت.

5/5 - (1 رای)
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا