تحلیل بنیادی برکت«شرکت گروه دارویی برکت»

در این مقاله به تحلیل گروه دارویی برکت بهعنوان یکی از مهمترین فعالان صنعت دارویی پرداخته شده است. شرکت گروه دارویی برکت در سال 1389 بهصورت سهامی خاص با نام شرکت نوین دارویی تدبیر تشکیل و در سال 1395 به شرکت گروه دارویی برکت تغییر یافت. گروه دارویی برکت یک شرکت سرمایهگذاری است که در شرکتهای تولیدی- بازرگانی دارویی و تکنولوژیهای نوین دارویی سرمایهگذاری کرده است. در ادامه NAV برکت با بررسی حقوق صاحبان سهام و پرتفوی بورسی و غیربورسی این شرکت، محاسبه شده است.
محاسبه NAV یکی از روشهای رایج در تخمین ارزش ذاتی شرکتهای سرمایهگذاری است. میتوانید در مقاله تحلیل بنیادی چیست با مفهوم تحلیل بنیادی بیشتر آشنا شوید.
جایگاه برکت در تولیدات دارو
گروه دارویی برکت 14 درصد از کل داروهای ضروری کشور را تأمین میکند. همچنین بیش از 420 قلم محصول از طریق شرکتهای تابعه خود تولید میکند. گروه دارویی برکت با در اختیار داشتن واحدهای مختلف در تمامی حلقههای زنجیره ارزش صنعت دارو از تولید مواد اولیه تا تولید فرآورده نهایی حضور دارد.
گروه دارویی البرز به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای دارویی کشور جزو شرکتهای فرعی گروه دارویی برکت میباشد. قسمت عمده سهام شرکتهای تابعه این هلدینگ از جمله شرکت سرمایهگذاری البرز و بخش عمدهای از شرکتهای تابعه آن مانند شرکت سبحان دارو، ایران دارو، تولید دارو، البرز دارو و… در بورس اوراق بهادار تهران ثبت و عرضه شدهاند.
سرمایه و ترکیب سهامداران برکت
سرمایه شرکت گروه دارویی برکت در بدو تاسیس 200 میلیون ریال بوده است. سپس سرمایه شرکت طی 5 مرحله از محل مطالبات و آورده نقدی به مبلغ 7,340,000 میلیون ریال افزایش یافته است. در جدول زیر سهامداران عمده بالای 1 درصد گروه دارویی برکت آمده است. شرکت کاراندیش دوران معاصر با حدود 49 درصد، سهامدار عمده برکت است.

در محصول سهامداران انیگما سایر سهامداران حقوقی زیر یک درصد که در کدال گزارش داده شده است نیز بهصورت عادی و تلفیقی قابل مشاهده است. در حالت تلفیقی هر شرکت با شرکت مادر خود نمایش داده میشود. ستاد اجرایی فرمان امام با زیرمجموعههای خود بهصورت تلفیقی، بیش از 79 درصد از سهام برکت را در اختیار دارد.

تحلیل بنیادی برکت
عموما برای ارزشگذاری شرکتهای سرمایهگذاری ارزش خالص داراییها (NAV) شرکت محاسبه شود. برای محاسبه ان ای وی شرکتهای سرمایهگذاری مازاد ارزش داراییهای بورسی و غیربورسی آن محاسبه میشود. محاسبه مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات دقیق ارزش داراییهای غیربورسی دشوار است و بسیاری از تحلیلگران آن را برابر با بهای تمام شده در گزارشهای مالی در نظر میگیرند. انیگما توسط تیمی از تحلیلگران مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را محاسبه کرده است. در ادامه ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی برکت مورد بررسی قرار گرفته است.
محاسبه مازاد ارزش پرتفوی بورسی برکت
در تحلیل برکت مازاد ارزش پرتفوی بورسی برکت در تاریخ 1401/11/10 حدود 3 هزار و 770 میلیارد تومان است. دو شرکت سرمایهگذاری البرز و داروسازی تولیددارو از مهمترین داراییهای بورسی برکت هستند.
در مقاله پرتفوی بورسی شرکت های سرمایه گذاری نحوه محاسبه مازاد ارزش پرتفوی بورسی آموزش داده شده است.

در تحلیل ارزش سهام موجود در پرتفوی بورسی، اگر شرکت سرمایهگذاری در زیرمجموعه بورسی خود سهام مدیریتی داشته باشد یا بتواند تعدادی از اعضای هیئتمدیره را مشخص کند، در این صورت معمولا قیمت سهام مدیریتی با پریمیوم نسبت به سهام عادی معامله میشوند. قیمت سهام مدیریتی معمولا میتواند بین 15 تا 20 درصد با سهام عادی تفاوت داشته باشد. در این تحلیل فرض شده است که تفاوتی بین این دو قیمت وجود ندارد. برای درنظر گرفتن این تفاوت بین سهام مدیریتی و سایر سهام، میتوانید به سایت انیگما مراجعه و در قسمت پرتفوی بورسی تغییرات لازم را اعمال کنید.
مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی در تحلیل برکت
مهمترین شرکتهای پرتفوی غیربورسی برکت باتوجه به آخرین اطلاعات منتشر شده تا هفدهم تیرماه 1400 مطابق جدول زیر است. مازاد ارزش غیربورسی برکت حدود4 هزار و 900 میلیارد تومان است.

برای تحلیل بنیادی برکت و محاسبه بهتر ارزش پرتفوی غیربورسی، باید تمامی شرکتهای مهم غیربورسی را تحلیل و ارزشگذاری کرد. همچنین تحلیلهای انجام شده در طی زمان باید بهطور پیوسته بهروز شوند. تیمی متخصص در انیگما ارزش تمامی شرکتهای غیربورسی را تحلیل و بهروزسانی میکنند. این اطلاعات و نکات تحلیلی مهم و مفروضات ارزشگذاری در سایت انیگما قابل دسترس است. همچنین میتوانید در مقاله پرتفوی غیربورسی شرکت های سرمایه گذاری با نحوه ارزشگذاری داراییهای غیربورسی آشنا شوید.
سود هر سهم (EPS) برکت
سود منتهی به سال مالی 1400 برکت به ازای هر سهم 1,936 ریال بوده است. نسبت P/E ttm شرکت در همین سال برابر با 9 واحد است. سایر نسبتهای مالی مانند P/B و P/S برکت و همچنین حاشیه سود خالص و ناخالص شرکت در در دورههای مالی گذشته نمایش داده شده است.

سود مجمع (DPS) برکت
تاریخ مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 1400 برکت 1401/04/06 بوده است. همانطور که گفته شد این شرکت 1,936 ریال سود به ازای هر سهم ساخته است. در مجمع عمومی عادی سالیانه از این میزان سود تقسیمی به ازای هر سهم برکت 1,600 ریال تصویب شده است. زمانبندی پرداخت DPS سهامداران حقیقی برکت بر اساس جدول زیر میباشد.
گروه سهامداران | زمان دریافت سود | نحوه پرداخت |
---|---|---|
سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند | از تاریخ 1401/04/26 | واریز به حساب معرفی شده در سامانه سجام |
سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام نکردهاند | از تاریخ 1401/05/25 | سیستم متمرکز بانک پارسیان |
محاسبه و تحلیل NAV برکت
برای محاسبه NAV، حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 1,200 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم محاسبه میشود. در تاریخ 1401/11/10، ان ای وی برکت 13,972ریال محاسبه شده است. نسبت P/NAV یعنی قیمت روز سهم در سایت TSE به NAV شرکت 80.7 درصد است.

در مقاله آموزش تحلیل بنیادی مراحل انجام تحلیل بنیادی توضیح داده شده است.
سوالات متداول
ناو برکت در تاریخ 10 بهمن 1401 برابر یا 13،972 ریال میباشد.
شرکت سرمایهگذاری البرز با ارزش بازار بیش از 3 هزار 700 میلیارد تومان مهمترین دارایی بورسی گروه دارویی برکت است.
EPS برکت منتهی به تاریخ 1400/12/29 برابر با 1,936 ریال است.
بسیار تحلیل جامعی بود
طبق پیشبینی سود
برای ۶ ماهه ابتدایی امسالبه ازای هر سهم ۴۵۰ تومان
۶ماهه دوم ۸۵۰ تومان
و سال ۱۴۰۱ هر سهم ۵۰۰۰ تومان
شرکت قادر خواهد بود eps شناسایی کند
این پیشبینی با سناریوی بد بینانه انجام شده است
خیلی ممنون. تحلیل انجام شده بر اساس بررسی ارزش خالص داراییها است. احتمالا سودآوری هلدینگ برکت به دلیل واکسن کوو برکت در شرکت زیرمجموعه (شفا فارمد) افزایش یابد که به تدریج با انتشار گزارشهای شرکتهای زیرمجموعه بر روی کدال تحلیل بروزرسانی خواهد شد.