تحلیل بنیادی واتی «گروه سرمایهگذاری آتیه دماوند»

تحلیل بنیادی واتی، بر اساس بررسی پورتفوی بورسی و غیربورسی آن انجام شده است. گروه سرمایهگذاری آتیه دماوند در سال 1381 تاسیس و بهمن ماه 1383 با نماد واتی در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. واتی با ماموریت ساماندهی شرکتهای وابسته به بانک صنعت و معدن، واگذاری سهام آنها و بالابردن سودآوری این مجموعهها تشکیل شده است. در این مقاله با محاسبه NAV سهام این شرکت به تحلیل بنیادی واتی پرداخته شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست میتوانید با تحلیل بنیادی و انواع روشهای آن آشنا شوید.
جایگاه واتی در صنعت
شرکت سرمایهگذاری آتیه دماوند در گروه سرمایهگذاری و در حوزههای محصولات شیمیایی، مس و فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی و خدمات مالی فعالیت میکند. باتوجه به نمودار زیر 82 درصد از فعالیت واتی در صنعت محصولات شیمیایی و 18 درصد در سایر خدمات میباشد. واتی قصد دارد تا سال 1402 به یکی از هفت شرکت سرمایهگذاری بزرگ بورس اوراق تهران به ارزش بیش از 18000 میلیارد ریال تبدیل شود.

سرمایه و سهامداران واتی
سرمایه فعلی شرکت سرمایهگذاری آتیه دماوند 450 میلیارد تومان است. بانک صنعت و معدن، لیزینگ صنعت و معدن و سرمایهگذاری آتیه صبا از مهمترین سهامداران واتی هستند. بانک صنعت و معدن با مالکیت 65 درصد سهامدار عمده واتی بهحساب میآید. در لیست زیر سهامداران بالای یک درصد این شرکت قابل مشاهده میباشند.

محصول سهامداران انیگما این امکان را فراهم کرده است تا در کنار سهامداران عادی، به سهامداران به صورت تلفیقی نیز دسترسی داشته باشید. بانک صنعت و معدن با داشتن زیر مجموعههایی چون بانک صنعت و معدن، لیزینگ صنعت و معدن و صندوق بازارگردانی صنعت و معدن به صورت تلفیقی حدود 76 درصد از سهام واتی را در اختیار دارد. در ادامه لیست سهامداران تلفیقی بالای یک درصد واتی نمایش داده شده است.

تحلیل بنیادی واتی
برای ارزشگذاری شرکتهای سرمایهگذاری باید ارزش خالص داراییها (NAV) آنها محاسبه شود. برای تحلیل بنیادی واتی و محاسبه NAV این شرکت، پورتفوی بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
پورتفوی بورسی واتی
مهمترین داراییهای بورسی واتی، شرکتهای سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران و لیزینگ صنعت و معدن هستند. مازاد ارزش پورتفوی بورسی واتی در تاریخ 1401/10/11 حدود 6,540 میلیارد تومان میباشد.

پورتفوی غیربورسی واتی
یکی از خدمات ویژه محصولات انیگما، محاسبه ارزش روز پرتفوی غیربورسی شرکتهای سرمایهگذاری است. همچنین انیگما این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده است تا با اعمال مفروضات خود، تحلیل بنیادی شرکتهای سرمایهگذاری را طبق تحلیل خود مشاهده کنند. در جدول زیر پورتفوی غیربورسی شرکت واتی نشان داده شده است. مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی واتی در تاریخ 11 دی 1401 بیش از 2,250 میلیارد تومان میباشد.

سود هر سهم (EPS) واتی
سود خالص هر سهم (EPS) واتی در دوره مالی منتهی به تاریخ 1400/09/30، 1,912 ریال بوده است. نسبت P/E ttm در همین دوره برابر با 4.8 میباشد. در جدول زیر میتوان سایر نسبتهای مالی مانند P/E ttm واتی، P/S گذشتهنگر واتی و همچنین حاشیه سود خالص و ناخالص واتی در دورههای سهماهه را مشاهده کرد.

سود مجمع (DPS) واتی
همانطور که گفته شد شرکت گروه سرمایهگذاری آتیه دماوند در سال مالی 1400، 1,912 ريال سود خالص به ازای هر سهم بهدست آورده است. در مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به سال مالی 1400 این شرکت که در تاریخ 1401/01/28 برگزار شد، سود نقدی به ازای هر سهم (DPS) واتی 1,500 ریال تصویب شد. سود سهامداران حقیقی که اطلاعات آنها در سامانه سجام ثبت شده است، توسط شرکت سپردهگذاری تسویه وجوه در تاریخ 1401/02/02 پرداخت شد. سایر سهامداران حقیقی که سود خود را دریافت نکردند و همچنین سهامداران حقوقی کمتر از 10 میلیون سهام باید سود خود را با مراجعه به شعب بانک ملت در تاریخ 1401/04/11 دریافت میکردند.
محاسبه و تحلیل NAV واتی
برای تحلیل بنیادی و محاسبه NAV واتی حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و حدود 1,300 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پورتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام واتی، NAV هر سهم 22,485 ریال محاسبه شده است. همچنین با توجه به قیمت روز سهم در تاریخ 1401/10/11 در سایت TSE که برابر 9,920 ریال است، نسبت P/NAV واتی 44.1 درصد محاسبه شده است.
