تحلیل بنیادی وسبحان «شرکت سرمایهگذاری سبحان»

تحلیل بنیادی سهام وسبحان به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری از طریق ارزشگذاری پرتفوی بورسی و غیربورسی آن در این مقاله انجام شده است. شرکت سرمایهگذاری سبحان در ۱۳۶۲ تاسیس و به ثبت رسید. این شرکت در زمینه سرمایهگذاری در فلزات گرانبها، گواهیهای سپرده نزد بانکها، داراییهای فیزیکی از جمله ساختمان، املاک، پروژههای ساختمانی و واحدهای تولیدی فعالیت دارد. در این مقاله، به منظور تحلیل بنیادی وسبحان، داراییهای این شرکت بررسی و NAV آن محاسبه شده است.
در مقاله تحلیل بنیادی چیست میتوانید با تحلیل بنیادی شرکتها و انواع روشهای آن آشنا شوید.
جایگاه وسبحان در صنعت
شرکت سرمایهگذاری سبحان طبق طبقهبندی سازمان بورس در صنعت سرمایهگذاری قرار گرفته است. همانطور که مشاهده میشود، عمدهترین سرمایهگذاریهای وسبحان در شرکتهای چندرشتهای صنعتی (21 درصد) و محصولات کانی غیرفلزی (19 درصد) است. از جمله مهمترین عوامل بینالمللی تاثیرگذار بر شرکت میتوان به شرایط کلان اقتصاد جهانی، روند تغییرات قیمت کامودیتیها و رشد اقتصاد جهان اشاره کرد. در سطح اقتصاد داخلی نیز، نرخ سود بین بانکی، نرخ سود پرداختی به سپردهگذاران بانکی، نرخ ارز و قیمت نفت از مهمترین عواملی هستند که بر عملیات شرکت تاثیر مستقیم دارند.

سهامداران وسبحان
سهامدار اصلی وسبحان، شرکت سرمایهگذاری پایاتدبیر پارسا است که 50 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. در خصوص شرکت سرمایهگذاری پایاتدبیر پارسا میتوان اشاره کرد که گروه سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران، شرکت توسعه صنایع معدنی امید را از گروه سرمایهگذاری امید خریداری کرد و سپس نام شرکت را به سرمایهگذاری پایا تدبیر پارسا تغییر داد. در سال 1390، گروه سرمایهگذاری امید به منظور ایجاد یک هلدینگ تخصصی سرمایهگذاری در صنایع معدنی و فلزی، به تاسیس شرکت توسعه صنایع معدنی امید اقدام کرد.
شرکت پتروشیمیران با در اختیار داشتن 11.49 درصد از سهام وسبحان در جایگاه دوم سهامداران درصدی این شرکت قرار دارد. جدول زیر، لیست مهمترین سهامداران و درصد مالکیت هر یک را نمایش میدهد.

در محصول سهامداران انیگما تمام سهامداران بالای یک درصد و حقوقیهای زیر یک درصد که در کدال گزارش شده است، بهصورت عادی و تلفیقی قابل مشاهده است. در حالت تلفیقی، گروه مالی فیروزه به همراه زیرمجموعههایش، 55/05 درصد از سهام وسبحان را در اختیار دارد.

تحلیل بنیادی وسبحان
برای تحلیل بنیادی و ارزشگذاری سهام شرکتهای سرمایهگذاری باید ارزش خالص داراییها (NAV) محاسبه شود. شرکتهای سرمایهگذاری دو نوع دارایی بورسی (پورتفوی بورسی) و غیربورسی (پورتفوی غیربورسی) دارند. محاسبه ارزش روز دارایی غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه ان ای وی محسوب میشود؛ اما به دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران مازاد ارزش پورتفوی غیربورسی را صفر در نظر میگیرند. تیم انیگما مازاد ارزش پورتفوی غیربورسی تمامی شرکتهای سرمایهگذاری را محاسبه کرده است. با ارزشگذاری پورتفوی غیربورسی و محاسبه مازاد ارزش آن، میتوان ارزش واقعی شرکتهای سرمایهگذاری را برآورد کرد. در ادامه برای تحلیل بنیادی وسبحان پرتفوی بورسی و غیربورسی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزشگذاری پرتفوی بورسی در تحلیل وسبحان
در جدول زیر بخشی از پورتفوی بورسی شرکت سرمایهگذاری سبحان به همراه تعداد سهام و ارزش بازار آنها قابل مشاهده است. در پورتفوی بورسی این نماد، شرکتهایی مانند شیشه قزوین، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی و… قرار دارند. مجموع مازاد ارزش پورتفوی بورسی وسبحان در تاریخ 26 آذر 1401، 27 میلیارد تومان محاسبه شده است.

ارزشگذاری و تحلیل پرتفوی غیربورسی وسبحان
بر طبق پورتفوی غیربورسی شرکت سرمایهگذاری سبحان، 12 درصد از شرکت پتروشیمیران متعلق به نماد وسبحان است. همانطور که اشاره شد، به منظور افزایش دقت در تحلیل بنیادی وسبحان، پورتفوی غیربورسی این شرکت نیز ارزشگذاری شده است. در ادامه ارزشگذاری بخشی از پرتفوی غیربورسی این نماد توسط تیم تحلیلی انیگما قابل مشاهده است.

بهطور کلی مازاد ارزش غیربورسی این شرکت حدود هزار و 600 میلیارد تومان محاسبه شده است. در ادامه به نکات تحلیل وسبحان در ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی آن اشاره شده است:
- شرکت پتروشیمیران مالک بیش از 880 میلیون سهم معادل 44 درصد پلیپروپیلن جم است. این دارایی در تاریخ 31 شهریور 1401 بیش از 10 هزارمیلیارد تومان ارزش داشته است. با توجه به آخرین حقوق صاحبان سهام پتروشیمیران میتوان ارزش روز آن را معادل 13 هزارمیلیارد تومان برآورد کرد.
برای مشاهده دیگر نکات ارزشگذاری پرتفوی غیربورسی و تغییر مفروضات مورد نظر خود، به تحلیل وسبحان در سایت انیگما مراجعه کنید.
سود هر سهم (EPS) وسبحان
طبق جدول زیر نسبت P/S ttm وسبحان در دوره 12 ماهه منتهی به 1401/04/31 برابر با 4.3 بوده است. نسبت P/B وسبحان و همچنین حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص وسبحان در دورههای مالی گذشته نمایش داده شده است. همانطور که مشاهده میشود، پی بر ای تی تی ام وسبحان در دوره 12 ماهه منتهی به 31 تیرماه 1401، 3.1 بوده است.
بر اساس صورت سود و زیان منتشر شده شرکت در سایت کدال، سود هر سهم وسبحان در دوره 12 ماهه منتهی به 31 تیرماه 1401، 1,069 ریال بوده است.

در بخش کدال پلاس سایت انیگما تمامی گزارشات، صورتهای مالی و نسبتهای مالی شرکتهای تولیدی و سرمایهگذاری قابل مشاهده است. همچنین در این بخش امکان فیلترنویسی و مقایسه شرکتها بر اساس پارامترهای مختلف امکانپذیر است. برای آشنایی بیشتر با بخش کدال پلاس میتوانید به مقاله آموزش فیلترنویسی بنیادی در سایت انیگما مراجعه کنید.
سود مجمع (DPS) وسبحان
همانطور که در بخش پیش گفته شد EPS وسبحان در سال مالی 1401، 1,069 ریال بوده است. همچنین این شرکت در دوره سه ماهه منتهی به 30 مهر ماه همین سال، 39 ریال سود خالص به ازای هر سهم تولید کرده است. طبق تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه وسبحان، سود تقسیمی این شرکت به ازای هر سهم در دوره مالی یکساله منتهی به 31 تیر1401، 500 ریال بوده است.
در جدول زیر، زمانبندی پرداخت سود مجمع وسبحان ارائه شده است. همانطور که مشاهده میشود، سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، در تاریخ 1 آذر 1401 سود سهام خود را دریافت کردند. همچنین سهامداران حقوقی وسبحان در دو تاریخ 10 اسفند 1401 و 15 فروردین 1402 سود نقدی سهام وسبحان را دریافت خواهند کرد.
شرح | نوع | تاریخ پرداخت |
---|---|---|
سهامداران حقیقی/ صندوقهای سرمایهگذاری / سبدگردانها | سجامی | 1401/09/01 |
سهامداران حقیقی/ صندوقهای سرمایهگذاری / سبدگردانها | غیرسجامی | 1401/10/01 |
سهامداران حقوقی | سجامی | 1401/12/10 |
سهامداران حقوقی | غیرسجامی | 1402/01/15 |
DPS وسبحان برای سهامداران حقیقی و حقوقی که دارای کد سجام هستند، از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار به حساب اعلامی آنها واریز میشود. برای سایر سهامداران نیز سود نقدی به شماره حساب اعلام شده از طریق اداره سهام واریز خواهد شد.
محاسبه و تحلیل NAV وسبحان
برای تحلیل بنیادی وسبحان و محاسبه ان ای وی این نماد، حقوق صاحبان سهام آن متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایهگذاریها تعدیل و 862 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت NAV هر سهم برای وسبحان 3,191 ریال محاسبه شده است. نسبت قیمت قیمت سهم در سایت TSE به NAV شرکت (P/NAV) در تاریخ 1401٫09٫26 حدود 59/4 درصد محاسبه شده است.

سود تقسیمی همه شرکت ها رو از کجا میشه پیدا کرد ؟
سلام، شما میتوانید سود مجمع هر یک از شرکتها را در سایت کدال در قسمت تصمیمات مجمع هر نماد مشاهده کنید. همچنین بهزودی قابلیت مشاهده سود نقدی تمامی شرکتها به محصولات انیگما افزوده خواهد شد.