برترین گزارشهای ماهانه در اسفند 1400

میزان فروش و سودسازی شرکتها میتواند معیاری برای سنجنش عملکرد یک شرکت باشد. در مقاله آموزش تحلیل بنیادی مطرح شد که شرکتهای بازار سرمایه، گزارش فروش خود را بهصورت ماهانه در سامانه کدال منتشر میکنند. در این مقاله به بهانه انتشار گزارشهای ماهانه اسفندماه 1400، لیستی از برترین گزارشهای ماهانه که میزان فروش آنها در گزارش اسفند ماه نسبت به بهمن بیش از 50 درصد افزایش پیدا کرده، به تفکیک گروه ارائه شده است.
گروه سیمان
از میان شرکتهای تولیدکننده سیما، 38 شرکت در بورس پذیرفته شده است. ظرفیت اسمی تولید این شرکتها حدود 60 میلیون تن در سال است که 68 درصد از ظرفیت کل سیمان کشور را تشکیل میدهد.
شرکت سیمان شمال با ظرفیت اسمی تولید 1,200,000 تن کلینکر و 1,248,000 تن سیمان خاکستری و 75,504 تن سیمان سفید در سال یکی از برترین شرکتها در گزارشهای منتشر شده اسفند 1400 در میان شرکتهای سیمانی بوده است. میزان درصد رشد این شرکت و دیگر شرکتهای برتر سیمانی که اسفند ماه رشد بیش از 50 درصد فروش نسبت به بهمن ماه داشتهاند، نمایش داده شده است.
شرکت سیمان ارومیه نیز با ظرفیت اسمی تولید 1,840,000 تن کلینکر و 1,920,000 تن سیمان در سال رشد 256 درصدی در فروش ماهانه خود داشته است و جزو نماد برتر در گروه سیمان میباشد. از دیگر نمادهایی این جدول میتوان به سهگمت، سصوفی، سفانو، سدور و… اشاره کرد.
گروه محصولات شیمیایی
شرکتهایی که در زمینه تولید دوده صنعتی، انواع روانکنندهها، محصولات شویندهها، رنگهای صنعتی و… فعالیت دارند، در گروه محصولات شیمیایی قرار میگیرند. شرکتهای بزرگی در این صنعت حضور دارند که از میان آنها شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه با یک خط تولید اوره به ظرفیت 686,000 تن و یک خط تولید آمونیاک به ظرفیت 396,000 تن در سال، در اسفند ماه با فروش 19،418 میلیارد ریال، موفق به رشد 947 درصدی فروش نسبت به ماه گذشته خود بوده است. شرکت پتروشیمی شیراز نیز با 213 درصد رشد فروش در اسفند ماه یکی از شرکتهای برتر گروه شیمیایی در بورس بوده است. پس از آن شرکت پتروشیمی زاگرس نیز با ظرفیت اسمی تولید 3,300,000 تن متانول و 7,365,600 تن بخار در سال در رده سوم شرکتهای برتر در افزایش فروش خود بوده است. نمادهای ساینا، شسینا، شفارا، شپارس، خراسان، شپاکسا، شاملا و پارس جزو نمادهای برتر گروه شیمیایی در رشد فروش بودهاند.
گروه فلزات اساسی
گروه فلزات اساسی یکی از مهمترین گروههای بازار سرمایه است. ایران با داشتن معادن فلزی زیاد از جایگاه مناسبی در این صنعت برخوردار است. شرکتهای بورسی موجود در این صنعت عمدتا در زمینه استخراج ، فرآوری و تولید محصولات فلزی فعالیت میکنند.
شرکت ذوب روی اصفهان با نماد فروی در اسفند 1400، 1149 درصد رشد فروش داشته است. شرکت ملی سرب و روی ایران نیز با ظرفیت عملی تولید سالانه 6,000 تن شمش سرب و آلیاژ و 6,000 تن شمش روی، 247 درصد رشد در فروش خود داشته است. پس از آن نمادهای فایرا، فخوز، فتوسا، فجهان، فمراد، فجر، فنورد و فباهنر در اسفند 1400 نسبت به بهمن ماه افزایش فروش بیش از 50 درصد داشتهاند.
گروه محصولات غذایی
شرکت های مختلفی از گروه محصولات غذایی در بورس پذیرفته شدهاند. گروه محصولات غذایی بهلحاظ ارزش بازار، بهعنوان یکی از گروههای متوسط بازار سرمایه محسوب میشود. لیستی از ارزندهترین نمادها در این گروه نیز ارائه شده است که در جدول زیر مشاهده میکنید.
شرکت دشت مرغاب با محصولاتی مانند رب، سس، آبلیمو، انواع کنسروها و… با رشد 73 درصدی در فروش اسفند ماه خود رشد قابل ملاحظهای داشته است. شرکت شیرپاستوریزه پگاه خراسان نیز با 862 میلیارد ریال فروش اسفند ماه خود نسبت به بهمن ماه 70 درصد رشد داشته است. نمادهای غمارگ، غفارس، غالبر و غگیلا نیز بیش از 40 درصد رشد را در فروش خود تجربه کردهاند.
گروه ماشینآلات و دستگاههای برقی
در حال حاضر 15 شرکت در گروه ماشین آلات و دستگاههای برقی در بورس پذیرفته شدهاند. برخی از این شرکتها فقط درج نماد شدهاند و هنوز در بورس معامله نمیشود.
شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی با تولید انواع کابلها رشد 302 درصدی در فروش خود داشته است. شرکت موتوژن با فروش بیش از 3 هزار میلیارد ریال در اسفند 1400، 157 درصد رشد را در فروش خود داشته است. پس از نماد بتراس با رشد 126 درصدی، نمادهای بکام و بالبر رشد قابلتوجهی در فروش اسفند خود داشتهاند.
برترین گزارشهای ماهانه اسفند 1400 در سایر گروهها
در ادامه این گزارش به بررسی سایر گروههایی که در فروش اسفند رشد خوبی داشتهاند، نمایش داده شده است. این گروهها عمدتا دارای ارزش بازار کوچکتری نسبت به گروههای فوق هستند.
برای مشاهده ادامه لیست شرکتها به کانال تلگرامی یا اینستاگرام انیگما مراجعه کنید. همچنین میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان انیگما، اطلاعات تماس خود را در بخش کامنتها وارد کنید.