تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی شغدیر – شرکت پتروشیمی غدیر

تحلیل شغدیر از شرکت‌های فرعی شرکت سرمایه‌گذاری پتروشیمی نفت و گاز تأمین در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. این شرکت در سال 1378 به عنوان شرکت بازرگانی فرآورد کارون جنوب تأسیس و در سال 1389 با 50 درصد ظرفیت اسمی، فعالیت خود را آغاز کرد و سال 1399 با نماد شغدیر در بورس اوراق بهادار عرضه شد. در ادامه به بررسی عملکرد این شرکت در سال گذشته و تحلیل بنیادی شغدیر از طریق پیش‌بینی EPS و نسبت P/E این سهم پرداخته شده است.
مقاله پیشنهادی: تحلیل بنیادی چیست

جایگاه شغدیر در صنعت

شرکت پتروشیمی غدیر یکی از تولیدکنندگان پودر PVC در ایران و خاورمیانه است. پودر PVC نقش اساسی در بسیاری از صنایع مانند پلاستیک و پلیمر دارد. مهم‌ترین کاربرد‌های این پودر در تولید لوله، درب و پنجره و… می‌باشد. با توجه به ظرفیت شرکت‌های فعال در این صنعت، شرکت پتروشیمی غدیر ۹ درصد از ظرفیت اسمی خاورمیانه و ۱۶ درصد از ظرفیت اسمی ایران را تولید می‌کند. از دیگر شرکت‌های فعال در تولید پودر PVC می‌توان به پتروشیمی بندر امام، اروند و آبادان اشاره کرد. جدول زیر تولیدکنندگان داخلی به همراه سهم هر یک از تولید PVC را نشان می‌دهد.

نام شرکتسهم ظرفیت تولید در ایران (درصد)سهم تولید واقعی در سال 1400 (درصد)
پتروشیمی اروند4631
پتروشیمی بندر امام2340
پتروشیمی غدیر1632
پتروشیمی آبادان157
بررسی ظرفیت و تولید در تحلیل بنیادی شغدیر

سهامداران عمده شغدیر

سهامداران شرکت پتروشیمی غدیر به صورت زیر می‌باشند. شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 67.73 درصد مالکیت، بزرگ‌ترین سهامدار این شرکت است.

سهامداران شغدیر

در حالت تلفیقی سازمان تأمین اجتماعی حدود 68 درصد و صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس 7.27 درصد از سهام شرکت پتروشیمی غدیر را در اختیار دارد. سهامدار تلفیقی به سهامداری گفته می‌شود که به واسطه‌ی زیرمجموعه‌های خود و به‌صورت غیر مستقیم سهامدار یک شرکت است.

سهامداران تلفیقی پتروشیمی غدیر

مقدار، قیمت و مبلغ فروش در تحلیل شغدیر

محصول نهایی شرکت پتروشیمی غدیر پودر PVC است. VCM یک ماده‌ی مهم صنعتی است که عمدتاً برای تولید PVC استفاده می‌شود. باتوجه به جدول زیر سهم فروش داخلی و صادراتی PVC در سال ۱۴۰۰ به ترتیب برابر با 72 درصد و 28 درصد می‌باشند.

سالواحدمقدار تولیدمقدار کل فروشمقدار فروش داخلیمقدار فروش صادراتیسهم فروش داخلیسهم فروش صادراتی
1400تن108,165108,26077,68630,57472%28%
فروش سال 1400 PVC در تحلیل شغدیر

مقدار، قیمت و مبلغ فروش محصولات VCM و PVC در تحلیل شغدیر به صورت زیر است. لازم به ذکر است کلیه‌ی فروش‌های صادراتی و داخلی شرکت از طریق بورس کالای ایران و بر اساس نرخ پایه‌ی بورس کالا‌ و درصد رقابت به فروش می‌رسد.

بازارهای صادراتی محصولات این شرکت کشورهای عراق، ترکیه، هند، افغانستان، پاکستان و حوزه‌ی CIS هستند. این شرکت در 9 ماهه ابتدای سال 1401 به میزان 12,139 تن از محصول پی وی سی خود را صادر کرده است.

فروش در تحلیل شغدیر

همانطور که گفته شد vcm در این شرکت به عنوان ماده اولیه به pvc تبدیل می‌شود. فروش vcm در فصل منتهی به 31 شهریور 1401به دلیل اورهال مربوط به جایگزینی مبدل جدید این واحد بوده است.

مواد اولیه در تحلیل بنیادی شغدیر

مواد اولیه در تحلیل شغدیر شامل کلر، اتیلن، EDC (اتیلن دی کلراید) و VCM (ونیل کلرید) است. تأمین‌کنندگان اصلی مواد اولیه، شرکت‌های پتروشیمی کاویان و مارون (تأمین کننده‌ی اتیلن)، پتروشیمی اروند (تأمین کننده‌ی کلر و EDC) و پتروشیمی بندر امام (تأمین‌کننده‌ی VCM) هستند. مقدار، قیمت و مبلغ مصرف برای مواد اولیه شرکت به همراه پیش‌بینی این مقادیر تا پایان سال ۱۴۰۱ به شرح جدول زیر است.

مواد اولیه در تحلیل بنیادی شغدیر

سربار

هزینه‌های سربار در تحلیل بنیادی شغدیر ، طبق جدول زیر است. این هزینه‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا 1401/09/30 معادل 661 میلیارد تومان بوده است. عمده‌ی هزینه‌ی سربار پتروشیمی غدیر مربوط به هزینه‌ی سوخت می‌باشد. بنابراین تغییر در قیمت سوخت می‌تواند منجر به تغییرات عمده در هزینه‌‌ی سربار شود. پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های سربار برای دوره‌ی ۱۲ ماهه منتهی به 1401/12/29 به عدد 960 میلیارد تومان برسد.

سربار

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی شغدیر

صورت سود و زیان شغدیر طبق گزارشات منتشر شده از سوی شرکت در سایت codal.ir به صورت زیر است. همان‌طور که نشان داده شده است، سود خالص شغدیر در در دوره 9 ماهه سال ۱۴۰۱ معادل هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره‌ی مشابه سال قبل 30 درصد کاهش داشته است. پیش‌بینی می‌شود سود خالص شغدیر در دوره‌ی مالی ۱۲ماهه منتهی به سال مالی 1401 به بیش از هزار و 400 میلیارد تومان برسد.

صورت سود و زیان پتروشیمی غدیر

سود نقدی شغدیر

طبق صورت‌جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به سال مالی 1400 در تحلیل شغدیر ، سود نقدی برای هر سهم 13,600 ریال تصویب شده است. سود سهامداران حقیقی توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه‌ی  وجوه، از تاریخ 1401/04/15 به حساب معرفی شده در سامانه سجام واریز می‌شود. سهامداران حقیقی فاقد کد سجام نیز از تاریخ ۱۲ شهریور 1401 با مراجعه به شعب بانک صادرات در سراسر کشور و با ارائه معرفی‌نامه و آخرین روزنامه رسمی دارندگان امضا، نسبت به دریافت سود شغدیر اقدام کرده‌اند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سهامداران حقوقی دارای بیش از ۳ میلیون سهم، بر اساس نقدینگی شرکت ظرف مهلت قانونی از طریق واریز به حساب بانکی اعلام شده انجام شده است.

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1401/12/29

برای محاسبه‌ی ای پی اس تحلیلی شغدیر، افزایش نرخ حقوق و دستمزد 50 درصد، تورم سال ۱۴۰۱ معادل 30 درصد و میانگین دلار در این سال 28,500 تومان در نظر گرفته شده است. با توجه به قیمت پایانی این سهم در تاریخ 1401/11/30 (66,530 ریال) نسبت P/E ‌فوروارد منتهی به سال مالی 1401 شغدیر 5.9 محاسبه شده است.

لازم به ذکر است میانگین پی بر ای و ای پی اس تحلیلگران، میانگینی از پیش‌بینی و تحلیل بنیادی شغدیر توسط مشترکین انیگما است.

تحلیل بنیادی شغدیر
تحلیل شغدیر

در مقاله آموزش تحلیل بنیادی تمامی مراحل انجام تحلیل بنیادی توضیح داده شده است.

نمودار قیمتی شغدیر

نمودار زیر تغییرات قیمتی نماد شغدیر را نمایش می‌دهد. همان‌طور که مشاهده می‌شود در مهر ماه سال 1400 سهام این شرکت به بالاترین قیمت خود (11,657 تومان) به ارزش بازار 15 هزار میلیارد تومان رسید. پس از آن قیمت این سهم روند نزولی قیمت را در پیش گرفت و پس از 60 درصد ریزش هم اکنون در محدوده‌ی 6,600 تومان با ارزش بازار حدود 8 هزار میلیارد تومان، در حال نوسان است.

نموار قیمتی سهم شغدیر
4.5/5 - (2 رای)
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا