تحلیل بنیادی کفرا – شرکت فرآوردههای نسوز ایران

در این مقاله تحلیل کفرا ، بهعنوان یکی از شرکتهای موفق در عرصه تولید فرآوردههای نسوز کشور مورد بررسی قرار گرفته است. شرکت فرآوردههای نسوز ایران تولیدکننده و تامینکننده طیف وسیعی از آجرها و ملاتهای نسوز مصرفی در صنایع آهن، فولاد و… است. شرکت ایرفکو در سال 1351 تاسیس و کوره دوار پخت شاموت در سال 1362 به بهرهبرداری رسید. این شرکت سال 1374 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه کانی غیرفلزی با نماد کفرا درج شد و سهام آن برای اولینبار مورد معامله قرار گرفت. در این مقاله به تحلیل بنیادی کفرا و محاسبه EPS و P/E تحلیلی این شرکت پرداخته شده است.
- برای آشنایی بیشتر با تحلیل بنیادی میتوان به مقاله تحلیل بنیادی چیست مراجعه کرد.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه کفرا در بدو تاسیس مبلغ 3 میلیون ریال بوده که طی چندین مرحله افزایش سرمایه به مبلغ 800 میلیارد ریال رسیده است. محل افزایش سرمایه کفرا عمدتا از محل واریز نقدی و مطالبات بوده است.
در تصویر زیر اسامی سهامداران بالای یک درصد در تحلیل کفرا ذکر شده است. شرکت سرمایهگذاری صدر تامین مهمترین سهامدار این شرکت با مالکیت 64 درصدی است.

سایت انیگما علاوه بر سهامداران عادی، سهامداران تلفیقی را نیز ارائه میدهد. سازمان تامین اجتماعی بهواسطه زیرمجموعههای خود مالکیت بیش از 65 درصد از سهام کفرا را در اختیار دارد.

قیمت، مقدار و مبلغ فروش در تحلیل کفرا
محصولاتی که این شرکت تولید میکند شامل 4 گروه صنعت اعم از صنعت آلومو و صنعت فولاد، صنعت شیمیایی و حرارتی، صنعت سیمان و در نهایت صنعت آلومینیوم هستند. جدول زیر مقدار فروش محصولات کفرا و همچنین پیشبینی آن برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1402 است. مقدار فروش کفرا تا پایان سال مالی 1402 حدود 65 هزار تن پیشبینی شده است.

پس از مقدار فروش، در تصویر زیر قیمت فروش محصولات شرکت و پیشبینی هر یک برای سال مالی 1402 قابل مشاهده است. گرانترین محصول در تحلیل کفرا آجرهای قلیایی میباشد. نرخ فروش محصولات کفرا در دوره 9 ماهه منتهی به آذر ماه 1401 نسبت به دوره مشابه سال 1400 به میزان 21 درصد کاهش یافته است. لازم به ذکر است که در این تحلیل نرخ فروش محصولات بر اساس آخرین نرخ ماهیانه شرکت در نظر گرفته شده است.

در نهایت، مبلغ فروش کفرا در 4 دوره مالی و پیشبینی آن برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1402 قابل ملاحظه است. طبق جدولهای فوق مجموع درآمد حاصل از فروش محصولات در تحلیل بنیادی کفرا در سال 1402حدود 1,300 میلیارد تومان پیشبینی شده است.

مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه در تحلیل بنیادی کفرا
تمامی اطلاعات مربوط به مواد اولیه شرکت فراوردههای نسوز ایران طی 5 دوره مالی گذشته در جداول زیر قابلمشاهده است. این شرکت در سال 1400 تمرکز خود را بر بومیسازی مواد اولیه و بهبود فرآیند قرار داده است. از تهدیدهای شرکت میتوان به وابستگی محصولات به مواد اولیه خارجی اشاره کرد. مصرف مواد اولیه در تحلیل سال مالی 1402 بر اساس آخرین نرخ خرید و مصرف فصلی شرکت در نظر گرفته شده است.
در اولین جدول مقدار مصرف مواد اولیه را میتوان مشاهده کرد که در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به 30 آذر 1401 بیشترین مقدار به ترتیب مربوط به خاکهای خام و پخته و کرومیت است.

پس از مقدار مواد مصرفی، جدول قیمت مواد اولیه در دسترس است.

در نهایت جدول مبلغ مواد اولیه در سایت انیگما قرار گرفته است. همانطور که واضح است، بیشترین مبلغ هزینه شده شرکت برای تهیه بوکسیت صرف میشود.

سربار در تحلیل کفرا
هزینه سربار کفررا در دوره مالی منتهی به 30 آذر 1401 مبلغ 115 هزار میلیارد تومان بوده است. باتوجه به اقلامی که در جدول سربار قابلمشاهده است، بیشترین هزینه سربار مربوط به سوخت و پس از آن سایر هزینهها بوده است. هزینه سربار در تحلیل بنیادی کفرا تا پایان سال مالی 1402 مبلغ 225 هزار میلیارد تومان پیشبینی میشود.

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی کفرا
در ادامه صورت سود و زیان کفرا برای 5 دوره مالی گذشته و پیشبینی آن برای دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند سال 1402 قابلمشاهده است. باتوجه به تصویر زیر، بهای تمام شده کفرا در دوره ۹ ماهه ابتدای سال 1401 مبلغ 554 میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با دوره مالی مشابه سال گذشته 44 درصد افزایشیافته است. در تحلیل بنیادی کفرا ، سود ناخالص تحققیافته در ۶ ماهه منتهی به شهریور 1401 برابر با 135 میلیارد تومان بوده است. باتوجه به مفروضات در نظر گرفته شده، پیشبینی میشود درصورتیکه سود عملیاتی شرکت در سال 1402 مبلغ 259 میلیارد تومان باشد، سود خالص در تحلیل کفرا به 180 میلیارد تومان خواهد رسید.

سود نقدی (DPS) کفرا
کفرا مجمععمومی عادی سالیانه منتهی به 1400/12/29 خود را در تاریخ سوم خردادماه سال 1401 تشکیل داد. طبق تصمیمات مجمع شرکت، از 2,105 ریال سود خالصی که بهازای هر سهم داشته است، میزان سود نقدی بهازای هر سهم را 2,050 ریال تصویب کرده است. بهعبارتدیگر شرکت 97 درصد سود بهدستآمده خود در سال 1400 را میان سهامداران تقسیم کرده است.
طبق اطلاعیه زمانبندی پرداخت سود منتشر شده در سامانه کدال، پرداخت سود در تحلیل کفرا به شرح زیر بوده است:
- سهامداران حقیقی: پرداخت سود سهم در آذرماه 1401 انجام شده است.
- سهامداران حقوقی: سود این دسته از سهامداران از دیماه 1401 در مهلت قانونی پرداخت شده یا خواهد شد.
محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 29 اسفند 1402
برای تحلیل بنیادی کفرا و همچنین پیشبینی نسبت P/E مفروضات زیر را در نظر گرفته شده است:
- نرخ 30 درصدی افزایش حقوق و دستمزد در سال 1402
- تورم 30 درصدی سال 1402
این تحلیل با لحاظ کردن اثر بهرهبرداری طرح کلسینه دولومیت نهاوند انجام شده است. سایر مفروضات اعم از انرژی برق و سوخت در سایت انیگما قابلمشاهده است.
EPS تحلیلی این شرکت باتوجهبه زماننگارش این مقاله (10 اردیبهشت) در سایت www.tsetmc.com معادل 903 ریال است؛ با توجه به ای پی اس تحلیلی کفرا نسبت P/E فوروارد آن 14.6 محاسبه شده است.

همچنین در سایت انیگما قابلیت تغییر مفروضات برای دست آوردن مقادیر شخصی تحلیلی فراهم شده است.
در جدول ذیل میانگین P/E تحلیلگران قابلمشاهده است. این مقدار میانگینی از تحلیل کاربران انیگما از این سهم است که P/E را 21.9 محاسبه کردهاند.

برای آموختن بیشتر نحوه انجام تحلیل بنیادی میتوان به مقاله آموزش تحلیل بنیادی مراجعه کرد.
نمودار قیمتی کفرا
با توجه به نمودار زیر که روند قیمتی سهام کفرا را نشان میدهد این شرکت در تاریخ 17 تیر 1399 به اولین قله قیمتی برابر با 80,540 ریال رسیده است. ارزش بازار کفرا در تاریخ 17 تیر 1399 برابر با 60,168 میلیارد ریال بوده است. هماکنون قیمت این سهام حدود 13,000 ریال در نوسان است.
