تحلیل بنیادی فجر «شرکت فولاد امیرکبیر کاشان»
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بهعنوان یکی از شناختهشدهترین شرکتها در زمینهی تولید ورقهای گالوانیزه کشور است. این شرکت در سال 1374 با سرمایه اولیه یک میلیون ریال تاسیس و در سال 1382 به سهامی عام تبدیل و در گروه فلزات اساسی بورس با نماد فجر عرضه شد. در ادامه به تحلیل بنیادی فجر و بررسی ابعاد مختلف این شرکت پرداخته و گزارش دقیقی از عملکرد مالی و محاسبهی EPS و P/E تحلیلی فجر ارائه شده است.
- برای آشنایی بیشتر در مورد تحلیل بنیادی و چگونگی ارزشگذاری سهام، مقاله تحلیل بنیادی چیست پیشنهاد میشود.
موضوع فعالیت شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
فعالیت اصلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، طراحی، ساخت، راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانجات گالوانیزه، قلع اندود و نورد ورقهای فولادی است. همچنین این شرکت به تهیه و تولید انواع فرآوردههای شیمیایی، معدنی و آلی موردنیاز کارخانجات مذکور طراحی و ساخت و تولید انواع مصنوعات فلزی و شکلدادن ورقهای فولادی و فلزی و در نهایت انجام هرگونه عملیات فنی، اقتصادی، اعتباری و انجام کلیه مبادلات تجاری از قبیل خرید، فروش، واردات و صادرات، تاسیس، مشارکت و سرمایهگذاری در شرکتهای مرتبط با موضوع شرکت میپردازد.
این شرکت اولین تولیدکنندهی ورق گالوانیزه گرم در ایران است. این شرکت تنها یک سایت تولید دارد و کلافهای ورودی به خط تولید، ورقهای فولادی نورد سرد شده باکیفیت فول هارد و ورقهای نورد سرد و آنیل شده هستند. خطوط تولید شرکت شامل اسیدشویی، نورد سرد، آنیل، گالوانیزه گرم، برش و فرمدهی است. در ادامه
شرکت فولاد امیرکبیر با ظرفیت اسمی تولید 300 هزار تن در خط اسیدشویی، 250 هزار تن در خط نورد سرد، 150 هزار تن در خط آنیلینگ، 150 هزار تن ورق گالوانیزه فولادی و 40 هزار تن در خط برش و دیفرمینگ مشغول به فعالیت است. این شرکت اولین تولیدکنندهی ورق گالوانیزه گرم در ایران است. فولاد امیرکبیر تنها یک سایت تولید دارد و کلافهای ورودی به خط تولید، ورقهای فولادی نورد سرد شده باکیفیت فول هارد و ورقهای نورد سرد و آنیل شده هستند. خطوط تولید این شرکت شامل اسیدشویی، نورد سرد، آنیل، گالوانیزه گرم، برش و فرمدهی است.
جایگاه فجر در صنعت فولاد
بر اساس زنجیرهی ارزش صنعت تولید محصولات فولادی، شرکت فولاد فجر در دو بخش نورد سرد و پوششدهی فعالیت دارد. محصولات بدون عملیات شیمیایی سطحی صرفا بر اساس سفارش مشتری ارائه میشود. در خصوص تکنولوژی استفاده شده در خط تولید باید گفت در خط تولید گالوانیزه از تکنولوژی hot deep galvanizing مربوط به شرکت EPE کشور هندوستان، در خط تولید نورد سرد از تکنولوژی شرکت MINO کشور ایتالیا و در خط تولید اسیدشویی و آنیلینگ از تکنولوژی شرکت EPE کشور هندوستان کمک گرفته و استفاده میشود.
سرمایه و سهامداران شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
همانطور که پیشتر گفته شد سرمایهی شرکت در بدو تاسیس یک میلیون ریال بود که طی 5 مرحله افزایش یافت. آخرین تغییر سرمایه این شرکت مربوط به سال 1402 از محل سود انباشته است. در این افزایش، سرمایهی شرکت از مبلغ 8،458،000 میلیارد ریال به 15،000،000 میلیارد ریال رسید. میتوانید جزئیات افزایش سرمایه شرکت را از طریق لینک افزایش سرمایه فجر مشاهده کنید.
با توجه به اینکه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان از زیرمجموعههای سرمایهگذاری تجاری شستان است، 52٫19 درصد از سهام این شرکت متعلق به سرمایهگذاری تجاری شستان است. موسسهی توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح نیز با 12٫95 درصد مالکیت از دیگر سهامداران عمدهی فولاد امیرکبیر کاشان به شمار میآید. لیست زیر سهامداران بالای 1 درصد در تحلیل بنیادی فجر را نشان میدهد.
در حالت تلفیقی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح با 66٫52 درصد و فولاد مبارکه با 4٫44 درصد مالکیت فجر را در اختیار دارند.
قیمت، مقدار و مبلغ فروش در تحلیل فجر
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان ارائهدهندهی محصولات و خدمات اسیدشویی، نورد سرد، انیلینگ و محصول گالوانیزه است. مقدار فروش شرکت به تفکیک محصول در تصویر زیر نشان داده شده است. مقدار فروش فجر در دورهی منتهی به 1403/06/31 در مجموع برابر با 94٬860 تن بوده که نسبت به دورهی مشابه سال قبل 40 درصد کاهش داشته است. پیشبینی میشود مقدار فروش شرکت تا انتهای سال 1403 به 75,519 تن برسد. همچنین عمده فروش در این دوره متعلق به محصول گالوانیزه داخلی بوده است.
قیمت فروش داخلی محصول گالوانیزه در تحلیل بنیادی فجر توسط بورس کالا و با توجه به میزان عرضه و تقاضا در بورس کالا به صورت هفتگی کشف قیمت شده و تعیین میشود. درآمد عملیاتی حاصل از فروش در تحلیل فجر در تصویر زیر نشان داده شده است. مبلغ فروش فجر در دوره 6 ماهه منتهی به شهریور ماه 1403 حدود 3 هزار و 591 میلیارد تومان بوده که نسبت به دورهی مشابه سال مالی 1402 بیش از 7 درصد افزایش داشته است.
قابل ذکر است در این تحلیل با توجه به میزان رقابت بر روی محصول گالوانیزه شرکت در بورس کالا، نرخ فروش این محصول نسبت به نرخ محاسبهشده بر اساس فرمول پایه رشد شده است.
بهای تمام شده در تحلیل بنیادی فجر
مواد مستقیم مصرفی، دستمزد و سربار تولید تشکیلدهنده بهای تمامشده فجر هستند. بهای تمامشده این شرکت در دوره 6 ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۳ حدود 2,832 میلیارد تومان بوده، همچنین برآورد بهای تمامشده شرکت برای پایان سال مالی ۱۴۰۳ حدود 5,866 میلیارد تومان است.
مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه
تمامی اطلاعات مربوط به مواد اولیه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان طی 5 دوره مالی گذشته در تصویر زیر قابل مشاهده است. مواد اولیهی فولاد امیرکبیر کاشان شامل ورق گرم اسیدشویی نشده، ورق گرم اسیدشویی شده و مواد کمکی است. بر اساس تصویر زیر بیشترین مبلغ مصرف مواد اولیه در دوره 6 ماهه منتهی به 1403/06/31 متعلق به ورق گرم اسیدشویی نشده است.
صنعت فولاد در سال 1402 به مبلغ 2،661،785 میلیون ریال از مواد اولیه (ورق خام، شمش، روی، مواد پوششی ورق، شمش آلیاژ آلومینیوم و…) استفاده کرده، این مبلغ در سال 1401 عدد 3،312،882 میلیون ریال بوده است.
در ذیل نمودار مقایسهی ظرفیت اسمی و عملی تولید با مقدار تولید محصولات شرکت فجر در سال 1402 قابل مشاهده است. همانطور که مشخص است، محصول گالوانیزه بالاترین مقدار تولید را در مقایسه با ظرفیت آن داشته و کمترین مقدار تولید مربوط به خط بر و رفرمینگ است.
همچنین تامین مواد اولیه این شرکت همواره از طریق گشایش اعتبار استادی داخلی به نفع شرکت فولاد مبارکه اصفهان و خرید از بورس کالا انجام میشده اما در سال 1402 به دلیل کاهش عرضه ورق گرم اعمال شده مجبور به تامین کسری مواد اولیه خود از طریق واردات شد. تامین این مواد اولیه به صورت زیر خواهد بود.
ردیف | نام ماده اولیه | واحد اندازهگیری | میزان مصرفی | تامین کنندهها |
---|---|---|---|---|
1 | ورق گرم اسیدشویی نشده | تن | 131،804 | شرکت فولاد مبارکه اصفهان |
2 | ورق گرم اسیدشویی نشده وارداتی | تن | 151،155 | BEETTERFUTURE |
3 | ورق گرم اسیدشویی نشده وارداتی | تن | 4،634 | AK XII CO |
4 | مواد اولیه کمکی | تن | 4،506 | از طریق بورس کالا |
سربار در تحلیل فجر
هزینههای سربار فجر شامل حقوق و مزایا، استهلاک، سوخت، مواد مصرفی، حملونقل و سایر هزینهها هستند. سربار شرکت در دورهی مالی منتهی به شهریور ماه 1403 نزدیک به 264 میلیارد تومان بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال 1402، 50 درصد افزایش داشته است. پیشبینی میشود تا پایان سال 1403 سربار فجر به مبلغ 504 میلیارد تومان برسد.
صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی فجر
قدم بعدی برای تحلیل بنیادی، بررسی صورت سود و زیان فجر است که برای ۳ دوره مالی گذشته و پیشبینی آن برای دوره ۱۲ ماهه منتهی به شهریور ماه سال 1403 قابل مشاهده است. سود فجر در نیمه نخست سال مالی 1403 مبلغ 529 میلیارد تومان بوده که بر همین اساس سود پایهی هر سهم در دورهی مذکور 352 ریال محقق شده است. پیشبینی میشود سود خالص فجر تا پایان سال 1403 به مبلغ 811 میلیارد تومان برسد.
- برای یادگیری بیشتر نحوه انجام تحلیل بنیادی، میتوان به مقاله آموزش تحلیل بنیادی مراجعه کرد.
سود نقدی (DPS) فجر
فجر مجمع عمومی سالیانه خود برای سال مالی منتهی به 1402/12/29 را در تاریخ ششم خرداد ماه سال 1403 تشکیل داد. طبق تصمیمات اتخاذ شده در این مجمع، با 10،630،055،203 تعداد سهم، 850 میلیون ریال سود تقسیمی مورد تصویب قرار گرفت. به منظور اطلاعات بیشتر به مجمع صنعت فولاد مراجعه شود.
محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1403/12/29
برای تحلیل بنیادی فجر و همچنین پیشبینی نسبت P/E فوروارد آن مفروضات زیر را در نظر گرفته شده است:
- قیمت گرم CIS 508 دلار بر تن
- قیمت ورق گالوانیزه 806 دلار بر تن
- قیمت شمش روی 3،117 دلار بر تن
مطابق مفروضات فوق EPS تحلیلی فجر برای پایان سال مالی 1403 مبلغ 541 ریال برآورد میشود. همچنین قیمت سهام این شرکت با توجه به زماننگارش این مقاله (11 آذرماه 1403) در سایت www.tsetmc.com معادل 3,541 ریال است؛ بنابراین نسبت P/E فوروارد آن 6.7 واحد محاسبه شده است.
در سایت انیگما علاوه بر محاسبه مقدار EPS فوروارد توسط تحلیلگران انیگما، این قابلیت نیز وجود دارد که کاربران مفروضات شخصی خود را لحاظ کرده و تحلیل فجر را مطابق با مفروضات خود مشاهده کنند. در قسمت دوم جدول، میانگین P/E تحلیلگران سایت انیگما قابل مشاهده است. همچنین در این مقاله میتوانید از طریق لینک بهترین سهام لیست شرکتهای تولیدی با کمترین P/E فوروارد را مشاهده کنید.
وضعیت معاملات و روند قیمتی سهام فجر
قیمت سهام فجر از سال ۱۳۹۸ روندی صعودی داشت و در تاریخ 1403/2/3 به بالاترین قیمت با ارزش بازار 8,655 میلیارد تومان رسید.
سوالات متداول
فجر در پایان سال مالی 1403 به ازای هر سهم مبلغ 850 ریال سود نقدی تقسیم کرد.
سود خالص فجر در پایان سال مالی ۱۴۰۲ به ازای هر سهم 1,090 ریال برآورد شده است.
سرمایهگذاری تجاری شستان و موسسهی توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح از مهمترین سهامداران در تحلیل بنیادی فجر محسوب میشوند.