تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی فجر – شرکت فولاد امیرکبیر کاشان

تحلیل فجر ، به‌عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌ها در زمینه‌ی تولید ورق‌های گالوانیزه کشور، در این مقاله مورد بررسی قرار داده شده است. شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در سال ۱۳۷۴ به صورت سهامی خاص و با سرمایه‌ی یک میلیون ریال تاسیس شد. شرکت فولاد امیرکبیر کاشان سال ۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه فلزات اساسی پذیرفته و با نماد فجر عرضه شد. هم‌اکنون این شرکت جزو واحدهای فرعی فولاد مبارکه می‌باشد. در ادامه به تحلیل بنیادی فجر و بررسی ابعاد مختلف این شرکت پرداخته و گزارش دقیقی از عملکرد مالی و محاسبه‌ی EPS و P/E تحلیلی فجر ارائه شده است.

برای آشنایی بیشتر در مورد تحلیل بنیادی و ارزش‌گذاری سهام، مقاله تحلیل بنیادی چیست پیشنهاد می‌شود.

موضوع فعالیت شرکت

فعالیت اصلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، طراحی‌‌، ساخت، راه‌اندازی و بهره‌برداری کارخانجات گالوانیزه، قلع اندود و نورد ورق‌های فولادی است. همچنین این شرکت به تهیه و تولید انواع فرآورده‌های شیمیایی، معدنی و آلی موردنیاز کارخانجات مذکور طراحی و ساخت و تولید انواع مصنوعات فلزی و شکل‌دادن ورق‌ه‍ای فولادی و فلزی و در نهایت انجام هرگونه عملیات فنی، اقتصادی، اعتباری و انجام کلیه مبادلات تجاری از قبیل خرید، فروش، واردات و صادرات، تاسیس، مشارکت و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مرتبط با موضوع شرکت می‌پردازد.

جایگاه فجر در صنعت فولاد

شرکت فولاد امیرکبیر با ظرفیت اسمی ۱۴۰ هزار تن با هدف تولید ورق گالوانیزه به روش غوطه‌وری گرم مداوم تاسیس شد و در حال حاضر با ظرفیت حدود ۱۵۰ هزار تن در حال فعالیت است. این شرکت اولین تولید‌کننده‌ی ورق گالوانیزه گرم در ایران است. فولاد امیرکبیر تنها یک سایت تولید دارد و کلاف‌های ورودی به خط تولید، ورق‌های فولادی نورد سرد شده باکیفیت فول هارد و ورق‌های نورد سرد و آنیل شده هستند. خطوط تولید این شرکت شامل اسیدشویی، نورد سرد، آنیل، گالوانیزه گرم، برش و فرم‌دهی است.

تغییرات سرمایه شرکت

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد سرمایه‌ی شرکت در بدو تاسیس یک میلیون ریال بود که طی چندین مرحله افزایش یافت. نمودار زیر تغییرات سرمایه فجر را نشان می‌دهد. آخرین تغییر سرمایه این شرکت مربوط به سال ۱۳۹۶ از محل سود انباشته است. در این افزایش، سرمایه‌ی شرکت از ۴۲۹ میلیارد ریال به ۸۵۸ میلیارد ریال رسید. نمودار زیر نحوه تغییرات سرمایه در تحلیل فجر را نشان می‌دهد.

تغییرات سرمایه در تحلیل بنیادی فجر

سهامداران فجر

باتوجه به اینکه شرکت فولاد امیر‌کبیر کاشان از زیرمجموعه‌های شرکت فولاد مبارکه می‌باشد، ۵۲.۵۷ درصد از سهام این شرکت متعلق به فولاد مبارکه اصفهان است. موسسه‌ی توانمندسازی بازنشستگان نیز با ۱۲.۹۵ درصد مالکیت از دیگر سهامداران عمده‌ی فولاد امیر‌کبیر کاشان است. لیست زیر سهامداران بالای 1 درصد در تحلیل بنیادی فجر را نشان می‌دهد.

سهامداران فجر

در سایت انیگما می‌توان علاوه بر سهامداران عادی، سهامداران تلفیقی را نیز مشاهده کرد. در حالت تلفیقی سهامداران فجر شامل فولاد مبارکه با 60.70 درصد و سازمان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح با 13.03 درصد مالکیت هستند.

سهامداران تلفیقی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان

قیمت، مقدار و مبلغ فروش در تحلیل فجر

شرکت فولاد امیرکبیر کاشان ارائه‌دهنده‌ی محصولات و خدمات اسید‌شویی، نورد سرد، انیلینگ، نورد سرد و محصول گالوانیزه‌ است. مقدار فروش شرکت به تفکیک محصول در جدول زیر نشان داده شده است. در دوره‌ی منتهی به 1401/09/30 مقدار فروش فجر در مجموع برابر با ۱۷۴٬۴۱۱ تن بوده که نسبت به دوره‌ی مشابه سال قبل ۹٬۵ درصد افزایش داشته است. پیش‌بینی می‌شود مقدار فروش شرکت تا انتهای سال 1402 به 236,753 تن برسد. همچنین عمده فروش، در دوره‌ی منتهی به 1401/۰۹/30 متعلق به محصول گالوانیزه داخلی بوده است.

مقدار فروش

قیمت فروش محصولات در جدول زیر و به تفکیک محصول آمده است. بر اساس این جدول بیشترین قیمت فروش متعلق به محصول گالوانیزه صادراتی است.

قیمت فروش

درآمد عملیاتی حاصل از فروش در تحلیل بنیادی فجر به تفکیک محصول در جدول زیر نشان داده شده است. مبلغ فروش در دوره‌ی منتهی به 1401/۰۹/30 حدود ۳ هزار و 400 میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره‌ی مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش داشته است.

مبلغ فروش در تحلیل فجر

قابل ذکر است در این تحلیل باتوجه به میزان رقابت بر روی محصول گالوانیزه شرکت در بورس کالا، نرخ فروش این محصول نسبت به نرخ محاسبه شده بر اساس فرمول‌ پایه رشد شده است.

مقدار، قیمت و مبلغ مواد اولیه در تحلیل بنیادی فجر

تمامی اطلاعات مربوط به مواد اولیه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان طی 5 دوره مالی گذشته در جدول زیر قابل‌مشاهده است. مواد اولیه‌ی فولاد امیرکبیر کاشان شامل ورق گرم اسیدشویی نشده و ورق گرم اسیدشویی شده و مواد کمکی می‌باشد. جدول زیر مبلغ مصرف مواد اولیه را نشان می‌دهد. بر اساس جدول زیر بیشترین مبلغ مصرف مواد اولیه در دوره‌ی 1401/۰۹/30 متعلق به ورق گرم اسیدشویی نشده است.

مواد اولیه فجر

سربار در تحلیل فجر

هزینه‌های سربار در تحلیل فجر شامل حقوق و دستمزد، استهلاک، سوخت، مواد مصرفی، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌ها می‌باشد. سربار شرکت در دوره‌ی مالی منتهی به آذر ماه 1401 حدود 148 میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره‌ی مشابه سال 1400، ۱۳ درصد افزایش داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 1402 سربار فجر به مبلغ 247 میلیارد تومان برسد.

سربار در تحلیل فجر

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی فجر

قدم بعدی برای تحلیل فجر ، بررسی صورت سود و زیان آن است که برای 4 دوره گذشته و پیش‌بینی آن برای دوره ۱۲ ماهه منتهی به آذر سال 1402 قابل مشاهده است. سود فجر ، در دوره‌ی منتهی به 1401/۰۹/30، ۱۶۳ میلیارد تومان بوده که بر همین اساس سود پایه‌ی هر سهم در دوره‌ی مذکور ۶۶ میلیون تومان بوده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 1402 سود خالص فجر به مبلغ 129 میلیارد تومان برسد.

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی فجر

سود نقدی (DPS) فجر

فجر مجمع‌ عمومی سالیانه خود برای سال مالی منتهی به 1400/12/29 را در تاریخ چهارم خرداد‌ سال 1401 تشکیل داد. طبق تصمیمات اتخاذ شده در این مجمع، شرکت از 3,337 ریال سود خالصی که به‌ازای هر سهم ساخته است، میزان سود نقدی به‌ازای هر سهم را 1,300 ریال تصویب کرده است. به‌عبارت‌دیگر شرکت 38 درصد سود به‌دست‌آمده خود در سال 1400 را میان سهامداران تقسیم کرده است.

طبق اطلاعیه زمان‌بندی پرداخت سود منتشر شده در سامانه کدال، پرداخت سود به شرح زیر بوده است:

  • کلیه سهامداران حقیقی و صندوق‌ها و سبدگردان‌ها از تاریخ 4 بهمن 1401
  • سهامداران حقوقی کمتر از 100 میلیون سهم از 28 دی 1401 و بالای 100 میلیون سهم تا تاریخ 4 بهمن پرداخت

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 30 آذر 1402

برای تحلیل بنیادی فجر و همچنین پیش‌بینی نسبت P/E فوروارد آن مفروضات زیر را در نظر گرفته شده است:

  • قیمت ورق گرم 650 دلار بر تن (بر اساس متال بولتن)
  • قیمت شمش روی 2,618 دلار بر تن

قیمت سهام این شرکت باتوجه ‌به زمان‌نگارش این مقاله (20 اردیبهشت 1402) در سایت www.tsetmc.com  معادل 1,531 ریال است؛ باتوجه‌ به ای پی اس تحلیلی فجر نسبت P/E فوروارد آن 4.9 محاسبه شده است.

تحلیل بنیادی فجر

در سایت انیگما علاوه بر این که مقدار EPS فوروارد که تحلیلگران انیگما محاسبه کرده‌اند، این قابلیت نیز وجود دارد که کاربران مفروضات شخصی خود را لحاظ کرده و تحلیل بنیادی فجر را مطابق با مفروضات خود مشاهده کنند. در قسمت دوم جدول، میانگین P/E تحلیلگران سایت انیگما قابل‌مشاهده است.

برای یادگیری بیشتر نحوه انجام تحلیل بنیادی، می‌توان به مقاله آموزش تحلیل بنیادی مراجعه کرد.

وضعیت معاملات و روند قیمتی سهام فجر

قیمت سهام در تحلیل فجر از سال ۱۳۸۷ روندی صعودی داشته است. سهام این شرکت در سال ۱۳۹۹ به بالاترین قیمت خود ۳٬۹۱۰ تومان با ارزش بازار حدود ۴٬۵ هزار میلیارد تومان رسید و پس‌ از آن با ۷۸ درصد ریزش مواجه شد. در حال حاضر قیمت سهام فجر در محدوده‌ی ۱٬۷۲۶ با ارزش بازار حدود ۴٬۲ هزار میلیارد تومان در حال نوسان است.

نمودار قیمتی فجر
3.4/5 - (9 رای)
دیدگاه خود را درباره این پست بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا