روشهای سرمایه گذاری بلندمدت کداماند؟
سرمایهگذاری همواره با ریسک همراه است و ریسک باعث تردید افراد در انتخاب نوع سرمایهگذاری و روش درست آن شده است. روشهای سرمایهگذاری مختلفی مانند خرید املاک و مستغلات، دلار، فلزات گرانبها، سهام و… وجود دارند که میزان ریسک و بازده در آنها متفاوت است. عمده افراد همیشه به دنبال سرمایهگذاری با ریسک کم و بازده بالا هستند که یکی از روشهای سرمایهگذاری برای تعدیل ریسک و افزایش بهرهوری، سرمایه گذاری بلند مدت است. در این مقاله ضمن تعریف این نوع سرمایهگذاری، انواع روشهای آن نیز تشریح شده است.
سرمایه گذاری بلند مدت چیست؟
سرمایه گذاری بلندمدت یک استراتژی مالی است. معمولا هر دارایی که برای بیش از یک سال نگهداری شود، یک سرمایه گذاری بلندمدت محسوب میشود. سرمایهگذاری در بلندمدت نیازمند صبر است، زیرا افراد در مدت زمان طولانیتری دارایی خود را نگهداری کرده تا پاداش کار خود را در آینده ببینند. تصمیمگیری در مورد نوع صحیح سرمایه گذاری بلندمدت نیازمند درک خاصی است تا بتوان به اهداف مالی دست یافت.
در شرایط اقتصادی کنونی، سرمایه گذاری بلندمدت ممکن است به عنوان یک مسیر مطمئنتر برای آینده مالی افراد در نظر گرفته شود. در گذشته، زمانی که بازاری کمتر تلاطم داشت، سرمایهگذاریهای کوتاهمدت که بازدهی سریعتری دارند، جذابتر بودند. اما با توجه به نوسانات فعلی بازارها، حداقل برای افراد ریسکگریز بهتر است تا داراییهای خود را به صورت بلندمدت سرمایهگذاری کنند. لازم به توضیح است که همواره آمارهای تاریخی نشان داده، بازارها به مرور زمان تمایل بیشتری برای بهبود و افزایش قیمتها دارند.
هدف از سرمایه گذاری بلندمدت چیست؟
افراد عمدتا اهداف متفاوتی برای سرمایه گذاری بلندمدت خود دارند که البته همگی به میل آنها به کسب بازدهی مناسب منتهی میشود. در واقع اهداف مردم، با سود به دست آمده محقق میشود. در ادامه برخی دلایل که افراد از سرمایه گذاری بلند مدت خود دارند، تشریح شده است:
آمادگی برای دوران پیری و بازنشستگی: بسیاری از افراد از سرمایه گذاری بلندمدت به عنوان وسیلهای برای آماده شدن برای بازنشستگی استفاده میکنند. با شروع زودهنگام سرمایه گذاری های بلند مدت، آنها میتوانند از قدرت رشد بلندمدت برای ایجاد ثبات مالی قویتر در دوران بازنشستگی استفاده کنند.
سرمایه گذاری برای فرزندان: در هنگام بچهدار شدن، یکی از مواردی که والدین باید به آن فکر کنند، انتخاب بهترین سرمایه گذاری بلند مدت برای فرزندان است. حال ممکن است، هدف از این سرمایه گذاری تامین بودجه کافی برای تحصیل یا انتخاب شغلی مناسب برای آنها باشد.
افزایش سرمایه برای خرید یک دارایی همچون ملک: از سرمایه گذاری بلند مدت میتوان برای تامین سرمایه لازم برای خرید داراییهای چون ملک استفاده کرد. با توجه به رشد ارزش این نوع داراییها در طی زمان، باید سرمایهگذاری انتخاب شود که بازدهی به مراتب بیشتر از رشد ارزش این داراییها داشته باشد. بنابراین شناخت لازم از روند قیمت این نوع داراییها و اطمینان از نوع سرمایهگذاری از اهمیت بالایی برخوردار است.
رشد سرمایه: یکی از اهداف سرمایه گذاری بلندمدت رشد سرمایه است که در آن ارزش سرمایه افراد در طول زمان رشد خواهد کرد. این امر فرصتی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا از طریق افزایش داراییها به سودهای قابل توجهی دست یابند.
انواع سرمایه گذاری بلند مدت
سرمایه گذاری بلندمدت به روشهای مختلفی انجام میشود که در ادامه انواع سرمایه گذاری بلندمدت تشریح شده است:
سرمایهگذاری در سهام: سرمایه گذاری بلندمدت در بورس در واقع خرید سهام یا مالکیت جزیی در یک شرکت است. وقتی شخصی سهامی را خریداری میکند، بخشی از مالکیت آن شرکت را میخرد. ارزش سهام میتواند در طول زمان بر اساس عوامل مختلفی از جمله عملکرد شرکت، شرایط اقتصادی و احساسات بازار تغییر کند. علاوه بر افراد ریسکپذیری که از نوسانات کوتاه مدت بورس منتفع میشوند، عمدتا سرمایه گذاری در بورس برای افرادی مناسبتر است که مایل به تحمل نوسانات کوتاه مدت بازار به نفع بازده بلندمدت هستند. در حالی که یکی از مزایای سرمایه گذاری بلند مدت در بورس میتواند پتانسیل بازدهی قابل توجه آن باشد، اما ریسک سرمایه گذاری در بورس نسبتا بالا است. بنابراین، داشتن درک خوب از شرکتی که در آن سرمایهگذاری میشود، انجام تحقیقات بازار و داشتن یک برنامه سرمایهگذاری که متناسب با اهداف شخصی و تحمل ریسک افراد باشد، مهم است. بسیاری از سرمایهگذاران نیز قبل از اتخاذ تصمیمات سرمایهگذاری عمده با یک متخصص مالی مشورت میکنند.
برخی از شرکتها مانند انیگما با توجه به تیم مجرب و پلتفرم حرفهای که در اختیار دارد، میتواند افراد را با ارائه محصولات متنوعی در این مسیر همراهی کنند. یکی از این محصولات متنوع چینش پرتفوی بورسی با سبد پیشنهادی انیگما است. این سبد شامل ۵ سهم ارزنده به همراه تحلیل بنیادی آنها است که به صورت هفتگی آپدیت و منتشر میشود. این سبد مناسب همه سرمایهگذاران بوده و آنها با استفاده از این سبد همواره میتوانند پرتفوی سهام خود را مدیریت کنند و در بلند مدت به بیشترین سود برسند.
سرمایه گذاری در اوراق: برخی اوراق همچون اخزاها که توسط شرکتها یا دولتها منتشر میشوند، میتوانند درآمد ثابتی را به صورت سود ارائه دهند و برای سرمایهگذارانی که به دنبال ثبات و درآمد منظم هستند، مناسب باشد.
صندوقهای سرمایهگذاری: بسیاری از افراد که ریسکپذیری کمتری دارند، یا دانش و مهارت لازم برای سرمایهگذاری مستقیم در بورس را ندارند، بهتر است از روشهای غیرمستقیم مانند صندوق سرمایه گذاری استفاده کنند. این صندوقها راهی برای سرمایهگذاری بلندمدت هستند که با نظارت افراد مجرب انجام میشود. البته برخی افراد ترجیح میدهند که علاوه بر افزایش ارزش دارایی خود، درآمدی نیز به صورت ثابت داشته باشند، که در این صورت میتوانند از صندوق درآمد ثابت برای سرمایهگذاری استفاده کنند.
سرمایهگذاری در صندوقها برای سرمایهگذارانی مناسب است که میخواهند بدون نیاز به مدیریت مستقیم پرتفوی خود در بازارهای مالی سرمایهگذاری کنند. قبل از سرمایهگذاری در صندوقها مهم است که اهداف سرمایهگذاری، ریسکها و هزینههای مربوط به آن برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری بلند مدت شناسایی شود.
سرمایهگذاری در املاک و مستغلات: سرمایهگذاری در املاک یا مستغلات همچون خرید ملک یا زمین، میتواند رشد ارزش بلندمدت و همچنین استفاده از درآمد اجاره را برای سرمایهگذاران فراهم کند. از نظر فنی، سرمایهگذاری بلندمدت در املاک و مستغلات شامل کسب مالکیت و مدیریت دارایی با هدف کسب سود از افزایش ارزش دارایی، درآمد اجاره یا هر دو است. یکی از اهداف اصلی سرمایه گذاری بلندمدت املاک، بهرهمندی از افزایش ارزش ملک در طول زمان است. موقعیت، زیرساختهای اطراف و توسعه اقتصادی منطقه میتواند بر افزایش بالقوه ارزش ملک تاثیر بگذارد. علاوه بر این، سرمایهگذاری در املاک و مستغلات میتواند درآمد منظمی را از طریق اجاره ایجاد کند.
سرمایهگذاری در فلزات گرانبها: سرمایهگذاری در فلزات گرانبها مانند سرمایه گذاری در طلا، نقره، پلاتین یا پالادیوم برای مدت طولانیتر با هدف افزایش ارزش دارایی در طول زمان صورت میگیرد. فلزات گرانبها عمدتا یک سرمایهگذاری امن و پایدار در نظر گرفته میشوند و میتوانند به عنوان پوششی در برابر نوسانات ارزی و عدم اطمینان اقتصادی عمل کنند. به عنوان مثال، فلزات گرانبها، به ویژه طلا، اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم و بیثباتی اقتصادی در نظر گرفته میشوند. البته باید در نظر داشت که سرمایه گذاری های بلندمدت در زمینه فلزات گرانبها همچون طلای فیزیکی ریسکهای مربوط به خود را دارد که صندوق سرمایه گذاری در طلا برای کاهش این ریسکها به کمک افراد آمده است.
سرمایه گذاری بلندمدت در ارز دیجیتال: علاقمندان به ارزهای دیجیتال میتوانند به این نوع سرمایه گذاری، بلندمدت نگاه کنند. برای این کار ارزهایی همچون بیت کوین، اتریوم و… به نظر برای سرمایه گذاری بلندمدت مناسب باشند، البته اگر با شناخت کامل، کسب مهارت معاملهگری و در نظر گرفتن روشهای تحلیلی در آنها سرمایهگذاری شود. برای مثال با تحلیل بلند مدت بیت کوین و یا هر ارز دیگری به درستی زمان خرید و مدت نگهداری این نوع ارزها شناسایی میشود.
نحوه سرمایه گذاری بلند مدت
برای سرمایه گذاری بلندمدت ایجاد یک سبد سرمایهگذاری متنوع بسیار مهم است، زیرا اجازه میدهد تا تعادل در سرمایهگذاریهای افراد ایجاد شود و آنها تمام داراییهای خود را در یک بخش سرمایهگذاری نکنند، در این حالت ریسک سرمایهگذاری تعدیل خواهد شد.
در ادامه نکات مهمی برای سرمایهگذاری بلندمدت موفق آورده شده است:
شناسایی ریسکها: با انتخاب سرمایهگذاری متناسب با سطح ریسکپذیری افراد نسبت به نوسانات بازار، عامل ریسک شناسایی شود. فراموش نشود که هر سرمایهگذاری دارای ریسکهایی است و مدیریت ریسک کلید تصمیمگیری عاقلانه است.
گزینههای سرمایه گذاری بلند مدت: برای اینکار روشهای سرمایهگذاری انتخاب شود که برای بلندمدت مناسب هستند، مانند سهام شرکتهایی که پتانسیل رشد بلندمدت دارند. این به افراد کمک میکند بر نوسانات بازار که ممکن است در کوتاه مدت رخ دهد غلبه کنند.
سرمایهگذاری مجدد سود: اگر در سهام یا صندوقی سرمایهگذاری میشود که سود سهام به صورت دورهای پرداخت میشود، دوباره باید این سود سرمایهگذاری شود. این به افراد این امکان را میدهد از مزایای بهره مرکب استفاده کرده و پتانسیل رشد بلندمدت را افزایش دهند.
بررسیهای دورهای: اگرچه افراد سرمایه گذاری بلندمدت را انتخاب کردهاند، اما مهم است که به طور منظم بر نحوه سرمایهگذاری نظارت صورت گیرد. بررسیهای دورهای باعث میشود که افراد اطمینان حاصل کنند که سرمایهگذاری همچنان با اهداف مالی آنها مطابقت دارد.
برنامهریزی مالی: اهداف مالی بلندمدت تعیین و بر این اساس یک برنامه اصولی سرمایهگذاری ایجاد شود. برنامهریزی مالی دقیق به افراد کمک میکند تا روی اهداف خود متمرکز بمانند و از تصمیمگیریهای هیجانی اجتناب کنند.
مشورت با متخصصان: در صورت امکان، مشورت با یک متخصص مالی حتما باید در اولویت قرار گیرد. این افراد میتوانند برای برنامهریزی یک استراتژی سرمایه گذاری بلندمدت که متناسب با اهداف و وضعیت مالی افراد باشد، کمک کنند.
نتیجهگیری
برای سرمایه گذاری بلندمدت و موفق افراد همواره باید به خاطر داشته باشند که هر سرمایهگذاری همیشه شامل ریسک است و نوسانات مالی میتواند متفاوت باشد. بنابراین، درک درست سرمایهگذاری، عاقل بودن و کنترل هیجانات، صبر و داشتن چشمانداز بلندمدت، کلیدی برای دستیابی ایمن به اهداف سرمایه گذاری بلندمدت افراد است.