مقالات تحلیل‌ بنیادی

تحلیل بنیادی شپاکسا – شرکت پاکسان

تحلیل شپاکسا به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده محصولات شوینده و بهداشتی در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. شرکت پاکسان سال 1341 تاسیس شد و سال 1373 سهام آن در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. در حال حاضر این شرکت جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر است. در ادامه به تحلیل بنیادی شپاکسا از طریق محاسبه EPS فوروارد آن و همچنین جایگاه شرکت در صنعت پرداخته شده است.

  • پیش از مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود، مقاله تحلیل بنیادی چیست برای آشنایی بیشتر با مفاهیم تحلیل بنیادی (تحلیل فاندامنتال)، بخوانید.

موضوع فعالیت و جایگاه شرکت در صنعت

تهیه و تولید انواع مواد شوينده و پاک‌کننده، محصولات بهداشتی و آرايشی، فعالیت‌های تولیدی و بازرگانی، سرمايه‌گذاری، صادرات، واردات و انجام هرنوع عملیات و معاملات مرتبط ازجمله فعالیت‌های اصلی این شرکت هستند.

شرکت پاکسان دارای سبد کامل محصولات شوینده و بهداشتی و مالک برند‌های معروف و باسابقه، با بیش از 150 کد کالا (SKU) در حوزه مذکور، است. برند سپید در بخش پودرهای ماشینی، برندهای برف، کیمیا و ارکید در قسمت پودرهای دستی، برندهای سیو، گلنار و عروس در حوزه صابون بهداشتی و حمام و همچنین مواد اولیه محصولات صنعتی مانند گلیسیرین، اسید چرب، اسید سولفونیک و سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری پاکساپون از عمده محصولات این شرکت هستند.

در تحلیل شپاکسا، این شرکت باتوجه به پتانسیل بالای تولید اقلام فوق، بخشی از ظرفیت تولید خود را به سایر تولیدکنندگان محصولات نهایی به فروش می‌رساند. مالکیت برندهای شبنم و گلی نیز در اختیار شرکت پاکسان قرار دارند که تولید محصولات مربوط به آن تحت لیسانس شرکت پاکسان و در شرکت‌های ساینا و گلتاش تولید می‌شود. لازم به ذکر است که مالکیت برندهای پونه و نسیم تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ در اختیار پاکسان بوده است.

در حال حاضر شرکت پاکسان در صنعت شوينده با حجم فروش ۹۷ هزار تنی در سال ۱۴۰۲، در رده سوم از لحاظ مبلغ فروش قرار دارد. به خود اختصاص داده است. فروش شرکت پاکسان در بازارهای داخلی در سال مالی منتهی به تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰ مبلغ ۲،۰۹۷ میلیارد تومان بوده است.

در تحلیل بنیادی شپاکسا بخش عمده‌ای از تولید، در بازار داخلی به فروش می‌رسد و صادرات سهم حدود ۳۰ درصدی از مجموع فروش این شرکت را به خود اختصاص داده است. در نمودار زیر ترکیب فروش داخلی و صادراتی شرکت طی سال‌های اخیر بررسی شده است.

ترکیب فروش داخلی و صادراتی شپاکسا

سرمایه و ترکیب سهامداران سپاکسا

سرمایه شرکت پاکسان در بدو تاسیس مبلغ ۵ میلیون ریال بوده است. هم‌اکنون سرمایه شرکت پس از چند مرحله افزایش سرمایه به مبلغ ۱۲,۳۰۰,۰۰۰ میلیون ریال رسیده است.

جدول زیر سهامداران بالای یک درصد در تحلیل بنیادی شپاکسا را نشان می‌دهد. حدود ۶۷ درصد از سهام شپاکسا در اختیار شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر است و همانطور که گفته شد شرکت پاکسان از واحدهای فرعی این شرکت است.

سهامداران شپاکسا

در سایت انیگما علاوه بر سهامداران عادی شرکت‌ها، امکان مشاهده سهامداران به‌صورت تلفیقی نیز وجود دارد. در حالت تلفیقی هر شرکت مادر به‌همراه شرکت‌های زیرمجموعه خود نمایش داده می‌شود. طبق جدول زیر که بخشی از سهامداران تلفیقی شپاکسا را نشان می‌دهد، بانک ملی به‌صورت تلفیقی ۶۷ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.

سهامداران تلفیقی شپاکسا

مقدار، قیمت و مبلغ فروش در تحلیل شپاکسا

شرکت پاکسان در دوره ۱۲ ماهه سال مالی ۱۴۰۲ از فروش محصولات خود، بیش از دو هزار و ۶۶۴ میلیارد تومان درآمد داشته است.

بررسی عملکرد شپاکسا

در جدول زیر مقدار، قیمت و مبلغ فروش محصولات شرکت پاکسان در دوره‌های مالی متفاوت و پیش‌بینی آن تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ نمایش داده شده است. در تحلیل شپاکسا مبلغ فروش شرکت تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ حدود ۳,۷۷۰ میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.

مقدار، قیمت و مبلغ فروش در تحلیل شپاکسا

مواد اولیه مصرفی در تحلیل بنیادی شپاکسا

جدول زیر جزئیات مواد اولیه مصرفی شپاکسا ازجمله مقدار، نرخ و مبلغ فروش را نشان می‌دهد. طبق این جدول شرکت در دوره ۹ ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ حدود ۱,۷۴۰ میلیارد تومان بابت تامین مواد اولیه خود هزینه کرده است.

مواد اولیه مصرفی در تحلیل بنیادی شپاکسا

سربار شپاکسا

سربار شرکت پاکسان شامل مواردی همچون حقوق و مزایا، استهلاک، سوخت، هزینه مواد مصرفی و… مطابق جدول زیر هستند. پیش‌بینی می‌شود هزینه سربار سال مالی ۱۴۰۳ در تحلیل شپاکسا به ۲۶۸ میلیارد تومان برسد.

سربار شپاکسا

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی شپاکسا

بهای تمام‌شده درآمدهای عملیاتی در دوره ۹ ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۶/۳۱، ۲,۰۴۵ میلیارد تومان گزارش شده است که عمدتا به دلیل افزايش در مقدار مصرف این مواد بوده است. در صورتی که بهای تمام‌شده شرکت تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ به ۳ هزار میلیارد تومان برسد، باتوجه به درآمدهای عملیاتی پیش‌بینی شده و سایر درآمدها و هزینه‌ها، سود شپاکسا در سال مالی ۱۴۰۳ حدود ۶۷۴ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

صورت سود و زیان در تحلیل بنیادی شپاکسا

حاشیه سود شپاکسا چقدر است؟

حاشیه سود ناخالص پاکسان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌ قبل‌تر افزایش معناداری داشته است و شرکت در این سال از روند زیان‌سازی خارج شده است. در تحلیل بنیادی شپاکسا، در سودهای ناخالص، عملیاتی و خالص بر اساس پیش‌بینی‌ها افزایش در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ ایجاد خواهد شد که علت هم رشد درآمدهای شرکت است.

 ۱۳۹۹۱۴۰۰۱۴۰۱۱۴۰۲
 حاشیه سود ناخالص۲۵%۱۳%۵%۱۶%
 حاشیه سود عملیاتی۲۵%۹%-۳%۸%
 حاشیه سود خالص۱۹%۵%-۱۰%۹%

سود مجمع (DPS) در تحلیل شپاکسا

شرکت پاکسان در پایان سال مالی ۱۴۰۲ به ازای هر سهم مبلغ ۲۷۲ ریال سود خالص ساخته است. زمان مجمع فخوز ۱۴۰۲ روز ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ بود. با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در آن، سود نقدی مبلغ ۳۰ ریال تصویب شد.

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1403/09/30

برای تحلیل بنیادی شپاکسا مفروضات زیر لحاظ شده است:

  • ۵۰,۰۰۰ تومان میانگین نرخ دلار
  • ۳۰ درصد افزایش نرخ شوینده در سال ۱۴۰۳
  • ۳۰ درصد تورم در سال ۱۴۰۳

باتوجه به مفروضات فوق ای پی اس تحلیلی شپاکسا برای سال مالی ۱۴۰۳، ۶۷۴ ریال پیش‌بینی شده است. باتوجه به قیمت روز سهام شپاکسا (۱۸ آذر ۱۴۰۳) در سایت tse نسبت پی بر ای این سهم ۳.۵ واحد محاسبه شده است.

محاسبه EPS و P/E تحلیلی منتهی به 1403/09/30

در سایت تحلیل بنیادی انیگما این قابلیت وجود دارد که کاربران مفروضات مدنظر خود را وارد کرده و تحلیل شپاکسا را مطابق با مفروضات خود مشاهده کنند. میانگین P/E تحلیلگران در این سهم 6.2 است.

روند قیمتی در تحلیل شپاکسا

نمودار زیر روند قیمتی شپاکسا از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون را نشان می‌دهد. طبق این نمودار قیمت سهام شپاکسا در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ به بیشترین مقدار خود رسید. اکنون قیمت سهام شپاکسا حدود ۲۱ درصد ریزش داشته است و ارزش بازار آن در تاریخ ۱۸آذر ۱۴۰۳معادل ۲.۹ هزار میلیارد تومان است.

روند قیمتی در تحلیل شپاکسا
۵/۵ - (۲ رای)
نمایش بیشتر

تیم تحریریه انیگما

تیم ما متشکل از نویسندگان و تحلیلگران متخصص در حوزه اقتصاد و بازار سرمایه است. هدف ما ارائه مطالب جامع، دقیق و کاربردی در تمامی زمینه‌های اقتصادی است، تا بتوانیم به‌عنوان مرجعی معتبر، اطلاعات مورد نیاز را برای تصمیم‌گیری‌های بهتر در اختیارتان قرار دهیم.

مقاله‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا