سرمایه‌گذاری

وام فرزند دوم خانواده را چگونه می‌توان دریافت کرد؟

در راستای کمی نیروی جوان و پیری جمعیت در آینده‌ای نزدیک، از سوی دولت تسهیلاتی مانند ارائه وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در نظر گرفته شده است. در این راستا افراد دیگر نگران هزینه‌های فرزند تازه متولد شده خود مانند خرید سیسمونی نخواهند بود. البته اگر فرزند متولد شده در سال 1401 به بعد داشته باشند. در این صورت می‌توانند نسبت به ثبت درخواست وام اقدام کنند. در این مقاله به صورت خاص به نحوه درخواست وام فرزند دوم خانواده پرداخته شده است. چنانچه افرادی مایل به داشتن فرزند دوم هستند، ولی از نظر مالی دغدغه‌هایی در این خصوص دارند، مطالعه‌ی این مقاله پیشنهاد می‌شود.

چه شرایطی برای دریافت وام فرزند دوم لازم است؟

شرایط وام فرزند دوم خانواده به این صورت خواهد بود، که باید تاریخ تولد فرزند بعد از سال 1401 و در کشور ایران باشد. همچنین متقاضی باید به نرخ باروری استان زادگاه فرزند خود نیز توجه کند. برای مثال بر اساس آمار استان‌های خراسان جنوبی، یزد، خوزستان و گلستان، سیستان و بلوچستان بیشترین نرخ باروری را دارند و عدد نرخ باروری در این استان‌ها بالای 2.5 گزارش شده است. بنابراین فرد متقاضی وام قبل از درخواست باید استعلام نرخ باروری استان خود را بگیرد تا حتما کمتر از 2.5 باشد. برای آگاهی از تخصیص وام فرزندآوری به استان مدنظر می‌توان به سامانه‌ی «تسهیلات فرزندآوری بانک مرکزی» مراجعه کرد. همچنین فرد متقاضی وام باید توانایی معرفی ضامن (شرایط ضامن معرفی شده در هر بانکی متفاوت است) و ارائه سفته به بانک اعطاکننده‌ داشته باشد.

لازم به ذکر است که برای دریافت وام فرزند دوم نیازی به سپرده‌گذاری در بانک نیست، همچنین باید توجه داشت که تنها یک بار به هر فرزند وام تعلق می‌گیرد.

مدارک لازم برای دریافت وام فرزند دوم

مدارک لازم جهت دریافت وام فرزند دوم شامل موارد زیر هستند:

  • مدارک هویتی پدر و فرزند مانند شناسنامه و کارت ملی
  • مدارک هویتی ضامن
  • ارائه سفته به بانک عامل
  • مدارک مربوط به احراز محل سکونت متقاضی وام
  • ارائه کد رهگیری ده رقمی ثبت‌نام در سایت ve.cbi.ir

ثبت‌نام وام فرزند دوم

متقاضی وام برای دریافت وام فرزند دوم خانواده باید نهایت تا دو سال از تولد فرزند خود نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کرده و آن فرزند در کشور متولد شده باشد. همچنین افراد برای ثبت‌نام باید به سایت ve.cbi.ir مراجعه کرده و با بازشدن صفحه بر روی گزینه «سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند» کلیک کنند.

سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند

پس از انتخاب گزینه‌ی سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند، صفحه‌ی زیر نمایش داده می‌شود. در سمت راست این صفحه باید گزینه‌ی ثبت‌نام جدید (که حال با رنگ قرمز متفاوت شده است) را انتخاب کرد.

سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند

در ادامه، صفحه‌ای که تصویر آن در ادامه نمایش داده شده، باز می‌شود. متقاضی باید تمامی موارد خواسته شده مانند شماره ملی پدر، تاریخ تولد و استان محل تولد پدر و… را تکمیل کند.

سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند

سپس فرد می‌بایست از بین بانک‌های عامل بانک مورد نظر خود را انتخاب کرده، تا کد رهگیری مربوط به ثبت‌نام فرزند خود را دریافت کند. همچنین پس از تعیین شعبه بانک، متقاضی باید تا 12 روز کاری برای تشکیل پرونده به بانک مراجعه کرده باشد. در ادامه تعدادی از بانک‌های ارائه‌کننده‌ی تسهیلات وام فرزندآوری یا وام فرزند دوم معرفی شده‌اند:

بانک سپه: جزو یکی از بهترین بانک‌های ارائه کننده‌ی وام فرزندآوری است. مبلغ وام آن نیز مطابق با مبلغ ارائه شده در سال 1403 از سوی دولت است.

بانک ملی: مبلغ وام بانک ملی کمی متفاوت خواهد بود. به این صورت که برای فرزند اول 30 میلیون تومان و به ترتیب برای فرزند دوم، سوم، چهارم و پنجم 60، 90، 120 و 150 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

بانک مهر ایران: نحوه دریافت و مبلغ وام فرزندآوری بانک مهر ایران مطابق شرایط گفته شده از سوی دولت است. همچنین نیاز به یک ضامن و سفته دارد.

در ادامه لازم به ذکر است که، فرد متقاضی می‌تواند به منظور پیگیری وام کد رهگیری را در سایت ve.cbi.ir وارد کرده و استعلام وضعیت خود را بگیرد.

مدت و نحوه بازپرداخت وام فرزند دوم

طبق قانون 1403 مبلغ وام فرزندآوری برای فرزند اول خانواده 40 میلیون تومان، فرزند دوم خانواده 80 میلیون تومان و به ترتیب برای فرزند سوم و چهارم 120 و 150 میلیون تومان است. همچنین برای فرزند پنجم خانواده نیز 200 میلیون تومان در نظر گرفته شده. همانطور که گفته شد امکان دریافت وام برای فرزند دوم خانواده به مبلغ 40 میلیون تومان و با بازپرداخت 48 ماهه است. قابل ذکر است که تعداد اقساط وام فرزند دوم 4 ساله به مبلغ 1,833,333 هزار تومان معادل یک میلیون و هشتصد و سی و سه هزار و سیصد و سی و سه تومان خواهد بود. همچنین مدت بازپرداخت فرزند اول 3 سال، فرزند سوم 5 سال، چهارم 6 سال و برای فرزند پنجم 7 سال در نظر گرفته شده است. طبق مصوبات شورای پول و اعتبار کارمزد این وام سالانه 4 درصد خواهد بود.

دریافت وام فرزندآوری توسط مادر

نکته بسیار مهمی که تا الان به صورت مستقیم به آن اشاره نشد، ولی از مدارک مورد نیاز برای دریافت وام مشخص شده بود، توانایی پدر برای دریافت وام فرزندآوری است. بر اساس قانون مادر امکان گرفتن وام برای فرزند خویش ندارد مگر در مواردی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد:

  • طلاق: در صورتی‌که والدین از هم جدا شده باشند و حضانت فرزند قبل از دوسالگی با مادر باشد.
  • فوت پدر: اگر قبل از دو سالگی فرزند پدر فورت کرده باشد، مادر امکان پیگیری و درخواست وام فرزندآوری خواهد داشت.
  • حکم دادگاه: اگر دادگاه سرپرست قانونی فرزند را مادر تشخیص داده باشد.
  • حضانت: غیر از طلاق که اشاره شد، به دلایلی حضانت فرزند با مادر خویش باشد.

جمع‌بندی

دولت از سال 1400 به بعد برای برطرف کردن نگرانی خانواده‌ها در خصوص هزینه‌ی فرزند جدید و افزایش یافتن زاد و ولد «وام فرزندآوری» را برای کمک به مادران و پدران ایرانی در نظر گرفت. هم اکنون نیز اگر کمتر از دو سال از تولد فرزند متولد شده گذشته باشد، امکان اقدام برای دریافت وام وجود خواهد داشت. همچنین باید در نظر داشت که فرد متقاضی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارد.

امتیاز خود را ثبت کنید
نمایش بیشتر

سارا دهقانی

علاقه‌ام به نویسندگی و کلمات، همراه با آموزش‌های تخصصی در حوزه مدیریت و فناوری اطلاعات، من را به سمت نگارش در زمینه علم اقتصاد و بازار سرمایه پیش برده است. هدف من تولید محتوایی است که در عین اصولی و کاربردی بودن، ارزش افزوده‌ای به مخاطبان ارائه دهد و برای آنان درک بهتری از مفاهیم اقتصادی و سرمایه‌گذاری ایجاد کند.

مقاله‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا