مقالات تحلیل تکنیکال

الگوی نفوذگر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

الگوهای تحلیل تکنیکال ابزارهای کارآمدی برای شناسایی نحوه تغییرات قیمت و پیش‌بینی آن هستند. الگوی نفوذگر یا Piercing یکی از این الگوها است که در پایان روند نزولی بازار ایجاد می‌شود و نشانه تغییر روند از نزولی به صعودی است. این الگو در بازه زمانی کوتاه تا میان‌مدت در نمودار کندلی دیده می‌شود. در این مقاله به معرفی الگوی نفوذگر، نکات مهم در شناسایی و تایید این الگو، روش معامله و تفاوت آن با کندل پوشا پرداخته شده است.

آشنایی با الگوی نفوذگر (Piercing)

الگوی نفوذگر یا Piercing، یک الگوی کندلی در تحلیل تکنیکال است که در پایان روند نزولی بازار تشکیل می‌شود. شکل‌گیری این الگو در نمودار کندل قیمت با احتمال تغییر روند از نزولی به صعودی همراه است و به همین دلیل یک الگوی برگشتی به حساب می‌آید. الگوی نفوذگر مشابه الگوی ابر سیاه است با این تفاوت که ابر سیاه در انتهای یک روند صعودی شکل می‌گیرد و انتظار می‌رود پس از آن، حرکت قیمت نزولی باشد.

الگوی Piercing طی دو روز با دو کندل شکل می‌گیرد. کندل اول به رنگ قرمز است و با قیمتی بالاتر باز شده و در قیمتی پایین‌تر بسته شده که در ادامه روند نزولی نمودار و نزدیک به سطح حمایتی قرار دارد. پس از روز اول، یک گپ قیمتی بین کندل اول و دوم ایجاد می‌شود و کندل دوم که صعودی است از نقطه‌ای پایین‌تر از بسته شدن کندل اول شروع می‌شود. مطابق تصویر زیر، مشهود است که این الگو پس از یک روند نزولی شکل گرفته و پس از آن روند نمودار صعودی شده است.

الگوی نفوذگر یا piercing

لازم به ذکر است که باید قیمت بسته شدن کندل دوم بیش از 50 درصد کندل اول باشد، یعنی کندل دوم به حداقل 50 درصد کندل اول نفوذ کند تا الگوی نفوذگر شکل بگیرد.

ویژگی‌های الگوی Piercing

برای شناسایی الگوی نفوذگر در نمودار کندل باید به قسمت نزولی نمودار توجه داشت که در ادامه ویژگی‌های لازم برای تشخیص و تایید این الگو توضیح داده می‌شود.

  • رنگ و اندازه کندل‌ها

کندل‌های این الگو با بدنه بلند و کشیده به رنگ قرمز و سبز در انتهای روند نزولی دیده می‌شوند. هر چه کندل‌ها بزرگ‌تر باشند، اعتبار الگو Piercing بیشتر است. همچنین شمع روز دوم باید بالاتر از نقطه میانه شمع روز اول بسته شود.

  • حجم معاملات

افزایش حجم معاملات در زمان تشکیل الگوی نفوذگر، به تایید این الگو کمک می‌کند. معمولا کندل اول با افزایش فروش و قدرت فروشندگان همراه است و در ابتدای کندل دوم، قدرت خریداران و معاملات خرید افزایش می‌یابد.

  • قیمت کندل‌ها

قیمت ابتدایی کندل دوم باید بالاتر از وسط بدنه کندل اول و قیمت بسته شدن آن نیز بالاتر از قیمت بسته شدن کندل اول نفوذی باشد. هر چه قیمت کندل دوم و فاصله آن با کندل اول بیشتر (صعودی‌تر) باشد، الگو قوی‌تر خواهد بود.

  • محل تشکیل الگو در نمودار

هرچه محل تشکیل الگوی Piercing نزدیک‌تر به سطح حمایت باشد، قدرت الگو و احتمال بازگشت آن بیشتر خواهد بود.

  • ابزارهای تحلیل تکنیکال

الگوی نفوذگر را می‌توان به کمک اندیکاتور‌ها مانند RSI و MACD تایید کرد. زمانی که در این اندیکاتورها یک واگرایی صعودی شناسایی می‌شود، احتمالا در همان زمان الگوی Piercing شکل گرفته است.

روش معامله با الگوی نفوذگر

زمانی که الگوی نفوذگر شکل می‌گیرد، انتظار می‌رود که روند صعودی نمودار آغاز شود. در چنین شرایطی قیمت افزایش می‌یابد و روند نزولی تمام می‌شود. به این ترتیب معامله‌گران می‌توانند وارد معامله خرید شوند. لازمه تایید الگوی نفوذگر، کندل دوم یا همان سبز است که پس از مشاهده آن افراد می‌توانند اقدام به معامله کنند.

لازم به ذکر است که در معامله با الگوهای نفوذگر پیرسینگ باید به تعیین حد ضرر توجه داشت. معامله‌گران می‌توانند حد ضرر را در پایین‌ترین قیمت الگو، زیر سطح حمایت در نظر بگیرند و زمانی که الگو به این حد برسد فاقد اعتبار است.

تفاوت الگوی نفوذگر با الگوی کندل پوشا

الگوهای نفوذگر و کندل پوشا با توجه به تغییرات روند قیمت یا بازار شکل می‌گیرند. هر دوی این الگوها، کندل برگشتی هستند و با دو کندل سبز و قرمز شکل می‌گیرد. هر دو الگو، در انتهای یک روند نزولی شکل می‌گیرند و انتظار می‌رود که پس از اتمام این الگوها، نمودار در جهت صعودی پیش برود.

تفاوت این دو الگو در اندازه کندل‌ دوم و همچنین قدرت الگو است. در الگوی Piercing، کندل سبز (دوم) بالاتر از نقطه وسط کندل قرمز (اول) بسته می‌شود و حدود نیمی از آن را می‌پوشاند. در مقابل در کندل پوشا لازم است که کندل دوم حداقل کل کندل اول را بپوشاند. به دلیل اختلاف بیشتر تغیرات قیمت در الگوی کندل پوشا، این الگو از الگوی پیرسینگ قوی‌تر است و به همین دلیل اعتبار بیشتری نیز دارد.

  • پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کندل پوشا به مقاله مربوط به این الگو مراجعه کرد.

جمع‌بندی

الگوی نفوذگر یا Piercing یک الگوی کندلی برگشتی است که با دو کندل طی دو روز، در پایان یک روند نزولی شکل می‌گیرد. از آن جایی که این الگو برگشتی است، انتظار می‌رود که پس از اتمام آن نمودار به صورت صعودی پیش برود. الگوی Piercing با دو کندل قرمز و سبز شکل می‌گیرد و برای تایید آن باید کندل سبز بالاتر از نیمه کندل قرمز تشکیل شود. با توجه به پیش‌بینی شروع روند صعودی، تحلیلگران می‌توانند با استفاده از این الگو در کنار دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال برای ورود به معاملات خرید اقدام کنند.

امتیاز خود را ثبت کنید
نمایش بیشتر

زهرا رشنو

نویسندگی برای من ابزار قدرتمندی برای انتقال ایده‌ها و خلق محتوای تأثیرگذار است. من در تلاش هستم که با ترکیب خلاقیت و سادگی، مفاهیم را به شکلی روان و کاربردی به مخاطبان ارائه دهم و از این طریق به آن‌ها کمک کنم.

مقاله‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا