مقالات تحلیل تکنیکال

فیبوناچی اکستنشن چیست و چه کاربردی در معاملات دارد؟

فیبوناچی یکی از ابزارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال است که برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت و همچنین پیش‌بینی تغییرات آتی قیمت کاربرد دارد. این ابزار بر اساس نسبت‌های عددی دنباله فیبوناچی کار می‌کند و انواع مختلفی دارد. فیبوناچی اکستنشن یکی از ابزارهای فیبوناچی است که در تعیین حد سود و ضرر و شناسایی نقاط برگشت قیمت کاربرد دارد. در این مقاله به آموزش فیبوناچی اکستنشن، انواع، نحوه ترسیم، کاردبرد و تفاوت آن با فیبوناچی پروجکشن و ریتریسمنت پرداخته شده است.

آشنایی با فیبوناچی اکستنشن

فیبوناچی اکستنشن (Fibonacci Extension) یکی از مجموعه ابزارهای فیبوناچی در تحلیل تکنیکال است که در تعیین سطوح حمایت و مقاومت در انتهای یک روند کاربرد دارد. همچنین این ابزار برای تعیین حد سود، پیش‌بینی نقاط احتمالی بازگشت و نحوه تغییرات قیمت پس از یک اصلاح در روند کاربرد دارد. فیبوناچی اکستنشن به دو صورت شامل دو نقطه‌ای و سه نقطه‌ای در نمودار قابل رسم است. تصویر زیر فیبوناچی اکستنشن را در نمودار نشان می‌دهد.

فیبوناچی اکستنشن

معامله‌گران برای تعیین اهداف قیمتی در روندهای قوی از سطوح فیبوناچی استفاده می‌کنند. سطوح متداول فیبوناچی اکستنشن شامل ۱۲۷.۲٪، ۱۶۱.۸٪ و ۲۶۱.۸٪ هستند. این سطوح بر اساس نسبت‌های دنباله فیبوناچی هستند و به شناسایی نقاط احتمالی بازگشت یا ادامه روند کمک می‌کنند.

لازم به ذکر است که سطح ۲۰۰٪ از دنباله فیبوناچی نیست اما بسیاری از معامله‌گران به‌صورت تجربی از آن به‌عنوان یک سطح مهم در تحلیل‌های خود استفاده می‌کنند. همچنین سطح ۲۶۳.۶٪ معمولا در بین سطوح استاندارد فیبوناچی اکستنشن قرار نمی‌گیرد و کاربرد کمتری دارد.

در ادامه این مقاله فیبوناچی اکستنشن دو نقطه‌ای و سه نقطه‌ای و کاربرد آن‌ها توضیح داده می‌شود.

فیبوناچی اکستنشن دو نقطه‌ای

فیبوناچی اکستنشن دو نقطه‌ای با ابزار فیبوناچی اصلاحی تلفیق شده است. هنگام استفاده از این ابزار، محدوده 0 تا 100 به فیبوناچی اصلاحی اختصاص دارد و فیبوناچی اکستنشن شامل مقادیر بیشتر از 100% است. با ترسیم فیبوناچی اکستنشن در روندهای صعودی، سطوح قیمتی بالاتر از ۱۰۰% نشان‌دهنده اهداف قیمتی و مقاومت‌های پیش‌رو هستند. در روندهای نزولی نیز، سطوح پایین‌تر از ۱۰۰% به‌عنوان حمایت‌های احتمالی در نظر گرفته می‌شوند.​ سطوح مهم این ابزار اعداد 127.2، 141.4، 161.8، 200، 241.4، 261.8 درصد هستند.

فیبوناچی اکستنشن سه نقطه‌ای

فیبوناچی اکستنشن سه نقطه‌ای در تعیین هدف قیمتی پس از پایان اصلاح یک روند کاربرد دارد. درواقع فیبوناچی اکستنشن در پایان یک روند استفاده می‌شود و به وسیله آن می‌توان نحوه تغییرات قیمت را پس از این روند پیش‌بینی کرد. این ابزار مقاومت‌هایی را در نمودار تعیین می‌کند که در تشخیص نقاط احتمالی برگشت کاربرد دارد. مهم‌ترین اعداد فیبوناچی اکستنشن سه نقطه‌ای شامل 0.382، 0.618، 1، 1.618، 2 و 2.618 درصد هستند. تصویر زیر فیبوناچی اکستنشن رسم شده با سه نقطه را نشان می‌دهد.

فیبوناچی اکستنشن با سه نقطه

آموزش رسم فیبوناچی اکستنشن

فیبوناچی اکستنشن به دو روش دو نقطه‌ای و سه نقطه‌ای در نمودار رسم می‌شود که در ادامه به آموزش رسم هر یک از این موارد پرداخته می‌شود.

  • رسم فیبوناچی اکستنشن دو نقطه‌ای

معامله‌گران و تحلیلگران برای استفاده از این ابزار باید نقطه اول را در ابتدای روند (کف در روند صعودی و سقف در روند نزولی) و نقطه دوم را در انتهای روند قرار دهند. به این ترتیب سطوح بالاتر از 100% نشان‌دهنده سطوح فیبوناچی اکستنشن هستند که به‌عنوان اهداف قیمتی در نظر گرفته می‌شوند.​

  • رسم فیبوناچی اکستنشن سه نقطه‌ای

رسم فیبوناچی اکستنشن سه نقطه‌ای برای دو حالت روند صعودی و نزولی انجام می‌شود. برای رسم این ابزار باید سه نقطه را انتخاب کرد. در روند صعودی، نقطه‌ی اول در محل شروع موج صعودی روند و در کف نمودار است. نقطه دوم در سقف نمودار قرار می‌گیرد و نقطه سوم نیز، کف ثانویه نمودار است که در واقع روند صعودی در این قسمت پایان یافته است. این سطوح رسم درواقع نقش مقاومتی در نمودار دارند.

در روند نزولی نیز نقاط اول و سوم، سقف‌های ابتدا و انتهای نمودار هستند و نقطه میانی نیز در کف تعیین می‌شود. سطوح مهم در این ابزار اعداد 0.618، 1، 1.618 و 2 درصد هستند. این اعداد اهمیت بالایی دارند و احتمال واکنش قیمت به آن‌ها بیشتر است.

کاربردهای فیبوناچی اکستنشن

با استفاده از ابزار فیبوناچی اکستنشن، معامله‌گران می‌توانند اهداف قیمتی احتمالی پس از پایان اصلاح قیمت را تعیین کنند که این امر در تنظیم حد سود و حد ضرر و مدیریت ریسک معاملات نقش کلیدی دارد. همچنین، این ابزار با شناسایی سطوح حمایت و مقاومت در نمودار، زمینه را برای پیش‌بینی روند بازار و تعیین نقاط ورودی و خروج بهبود می‌بخشد.

تعیین حد سود و ضرر: یکی از کابردهای ابزار فیبوناچی اکستنشن تعیین هدف قیمتی یا حد سود پس از پایان یک اصلاح قیمت است. معامله‌گران معمولا سطح ۱۶۱.۸% را به عنوان هدف سود انتخاب می‌کنند. همچنین حد ضرر نیز معمولا کمی پایین‌تر از سطح حمایت اصلی (پایین‌تر از نقطه ۱۰۰%) تنظیم می‌شود تا در صورت شکست روند، ضرر به حداقل برسد.

تعیین سطح مقاومت: از طریق سطوح فیبوناچی اکستنشن می‌توان سطوح مقاومتی را در نمودار شناسایی کرد و روند بازار، نحوه تغییرات قیمت، برخورد قیمت به این سطح و احتمال بازگشت آن را پیش‌بینی کرد.

لازم به ذکر است که از داده‌های دریافتی حاصل از فیبوناچی اکستنشن باید در کنار دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد و نباید این ابزار به تنهایی در معامله به کار گرفته شود.

تفاوت فیبوناچی اکستنشن با فیبوناچی پروجکشن و فیبوناچی ریتریسمنت

فیبوناچی اکستنشن و فیبوناچی پروجکشن هر دو ابزارهایی هستند که سطوح تغییرات قیمت را در آینده پیش‌بینی می‌کنند اما تفاوت‌هایی باهم دارند. فیبوناچی پروجکشن با استفاده از سه نقطه (ابتدای روند، انتهای روند و نقطه پایان اصلاح قیمت) ترسیم می‌شود و در شناسایی و تحلیل الگوی حرکت روند کاربرد دارد. در مقابل فیبوناچی اکستنشن با دو یا سه نقطه رسم می‌شود و در تعیین هدف قیمتی پس از اصلاح یک روند کاربرد دارد.

فیبوناچی اکستنشن و فیبوناچی ریتریسمنت در مواقعی که روند بازار با اصلاح قیمت همراه باشد، کاربرد دارند. فیبوناچی ریتریسمنت با استفاده از دو نقطه در انتها و ابتدای روند ترسیم می‌شود. مهم‌ترین تفاوت فیبوناچی اکستنشن و فیبوناچی ریتریسمنت در کاربردشان است. فیبوناچی ریتریسمنت برای شناسایی سطوح احتمالی حمایت و مقاومت و بررسی احتمال اصلاح قیمت کاربرد دارد. در مقابل، فیبوناچی اکستنشن نحوه حرکت قیمت را پس از اصلاح قیمت پیش‌بینی می‌کند و به تعیین اهداف قیمتی و نقاط خروج از معامله کمک می‌کند.

پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با فیبوناچی پروجکشن، مقاله فیبوناچی پروجکشن چیست مطالعه شود.

جمع‌بندی

فیبوناچی اکستنشن یکی از ابزارهای فیبوناچی است که در تعیین هدف قیمتی پس از اصلاح روند کاربرد دارد. این ابزار به شناسایی سطوح مقاومتی و تعیین حد سود و ضرر در معاملات کمک می‌کند. فیبوناچی اکستنشن براساس نسبت‌های اعداد دنباله فیبوناچی شکل می‌گیرد و با استفاده از دو یا سه نقطه در نمودار رسم می‌شود. معامله‌گران و تحلیلگران باید از این ابزار در ترکیب با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنند و سپس برای ورود یا خروج به معامله اقدام کنند.

امتیاز خود را ثبت کنید
نمایش بیشتر

زهرا رشنو

نویسندگی برای من ابزار قدرتمندی برای انتقال ایده‌ها و خلق محتوای تأثیرگذار است. من در تلاش هستم که با ترکیب خلاقیت و سادگی، مفاهیم را به شکلی روان و کاربردی به مخاطبان ارائه دهم و از این طریق به آن‌ها کمک کنم.

مقاله‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا